Καταγγέλλουμε την απαξιωτική στάση της Δημοτικής αρχής και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, απέναντι στο Σωματείο των Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Λευκάδας, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την απαξιωτική στάση της Δημοτικής αρχής και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, απέναντι στο Σωματείο των Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Λευκάδας, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Το σωματείο μας στα πλαίσια των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, κατέθεσε από την Δευτέρα 21 του μηνός θέμα προ ημερησίας διάταξης ζητώντας  συζήτηση και απόφαση καταδίκης του  πολυνομοσχεδίου, και παράλληλα δέσμευσης μη εκχώρησης καμιάς υπηρεσίας του Δήμου σε ιδιώτες, προασπίζοντας τον Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.

Πληροφορηθήκαμε ότι την Τρίτη 22 του μηνός κατέθεσε και η παράταξη του κυρίου Δρακονταειδή με θέμα απόσυρσης του άρθρου 179 του πολυνομοσχεδίου.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοίνωσε ότι έχει ένα θέμα για συζήτηση προ ημερησίας διάταξης , και αυτό ήταν από τον κύριο Δρακονταειδή.

Καμιά αναφορά στο Σωματείο . Αν αυτή δεν είναι απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στους 230 εργαζομένους του Δήμου Λευκάδας, που κατά τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής θεωρούν συνεργάτες τους, τότε αναρωτιόμαστε ποια είναι;;

Την απαξίωση αυτή την αποδεικνύει το γεγονός , ότι ο κύριος Πρόεδρος  στην τοποθέτησή του μετά από παρέμβασή μας ,είπε ότι ήταν το ίδιο θέμα με του κυρίου Δρακονταειδή και για το λόγο αυτό δεν αναφέρθηκε ότι και το σωματείο των εργαζομένων κατέθεσε θέμα προς συζήτηση.

Μάλιστα έφτασε και στο σημείο να μας κάνει την παρατήρηση για το που ήμασταν τόσες μέρες που ενώ γνωρίζαμε για το πολυνομοσχέδιο δεν το φέραμε ως τακτικό θέμα.

Η παρατήρηση αυτή ξαναειπώθηκε και από τον Δήμαρχο στη συνέχεια.

Ας γνωρίζουν λοιπόν , ότι το Δ.Σ. του σωματείου μας απολογείται για τις πράξεις του μόνο στους συναδέλφους τους και μέσα από  συλλογικές διαδικασίες, και σε κανέναν άλλον.

Εν συνεχεία τέθηκε σε ψηφοφορία ώστε να αποφασίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι αν θα συζητηθεί ή όχι και φυσικά στην ψηφοφορία που έγινε, δεν ήταν το θέμα που κατέθεσε το σωματείο.

Δεν είχαμε καμιά αυταπάτη ότι δεν θα δέχονταν η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου να μπει προς συζήτηση όπως και αποδείχτηκε. Παρόλα ταύτα τους ευχαριστούμε θερμά για τη στάση τους απέναντι στους εργαζόμενους.

Είναι η δεύτερη φορά που η  δημοτική αρχή  δείχνει απαξίωση απέναντι στους εργαζομένους του δήμου. Υπάρχουν όμως οι λόγοι και είναι ολοφάνεροι. Στρώνουν το έδαφος σε εργολάβους και επιχειρήσεις.

Εμείς ως Σωματείο,  δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση , ότι δεν  θα πάψουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στην εργασία, τους συναδέλφους εργαζόμενους καθώς και τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων και θα παρεμβαίνουμε όταν και όποτε το κρίνουμε εμείς στα δημοτικά συμβούλια, ακόμη και αν αυτό δεν είναι αρεστό.

Το Δ.Σ.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.