Καταγγελία Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας…..


ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ   ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΧΩΡΙΣ  ΟΠΛΑ  ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  & ΕΠΑΡΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   ΟΙ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ  ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ 

ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ  ΤΗΝ  ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!

 

Αυτά που συμβαίνουν στο νοσοκομείο Λευκάδας, δείχνουν την πλήρη ανετοιμότητα από μέρους της κυβέρνησης, της 6ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του νοσοκομείου να αντιμετωπίσει την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.  Καταρρέει επίσης εκκωφαντικά το αφήγημα της κυβέρνησης για «θωράκιση» του Δημόσιου συστήματος υγείας.

Την Τρίτη 18 Μάρτη νοσηλεύτριες της απογευματινής βάρδιας του χειρουργικού τομέα χωρίς  να είναι επαρκώς εκπαιδευμένες κλήθηκαν αιφνιδιαστικά  να νοσηλεύσουν στην κλινική τρία ύποπτα κρούσματα κορονοϊού.  Η απόφαση πάρθηκε χωρίς να έχουν  εξασφαλιστεί εκ’ των προτέρων όλες οι αναγκαίες  επιστημονικές προϋποθέσεις  ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί με ασφάλεια  και χωρίς μάλιστα να το γνωρίζουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι όπως  οι  προϊστάμενες του χειρουργικού τομέα.

Το γεγονός αυτό όχι  μόνο   θέτει σε κίνδυνο τις συναδέλφισσες  αλλά και ταυτόχρονα  καταρρακώνει   το ηθικό  όλων των  υγειονομικών  του νοσοκομείου που βλέπουν  ότι στη δύσκολη αυτή μάχη  η  κρατική ευθύνη  και ο κρατικός  σχεδιασμός πρακτικά δεν υφίστανται.

Είναι απαράδεκτο επίσης το γεγονός η Διοίκηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, να επιχειρεί να τις μεταφέρει στους εργαζόμενους.

Πέρα από τις τραγικές ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας και ανθρώπινου δυναμικού  που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδίου, αναδεικνύεται ότι κάθε σχεδιασμός πρέπει  να  τον  γνωρίζουν με σαφήνεια οι υγειονομικοί οι οποίοι είναι τελικά  αυτοί που θα κληθούν να τον υλοποιήσουν.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να κινδυνέψει η υγεία μας και η υγεία του λαού μας  λόγω των εγκληματικών ελλείψεων στις  δημόσιες μονάδες υγείας  !!!

  Το  ΔΣ

 

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 28546 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.