Καταγγελία για κρούσματα βίας εν ώρα εργασίας από τον σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΝ  ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Το κρούσμα βιαιοπραγίας που σημειώθηκε σε βάρος συναδέλφου υγειονομικού από συγγενή ασθενή που προσήλθε στο τμήμα επειγόντων(ΤΕΠ) του Νοσοκομείου  Λευκάδας,  την Κυριακή 22 Δεκέμβρη , οι απειλές και   η άσκηση βίας, η χειροδικία  απέναντί του, αποτελεί απαράδεκτη και καταδικαστέα συμπεριφορά !!!

Το συγκεκριμένο συμβάν το οποίο  δεν είναι πρωτοφανές, ανάλογες  περιπτώσεις  έχουν δυστυχώς  ξανασυμβεί στο νοσοκομείο  αλλά και σε  άλλα   νοσοκομεία,  και  τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί ραγδαία, ανέδειξε για μια ακόμη φορά, με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, τον αγώνα  που δίνουν οι υγειονομικοί οι οποίοι δουλεύουν  με ευσυνειδησία και  κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες (εντατικοποίησης,  υποστελέχωσης, αυξημένης προσέλευσης ασθενών στα επείγοντα)   για  να περιθάλψουν τους ασθενείς.

            Οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών γίνονται αποδέκτες της σκληρής πραγματικότητας που  συναντούν οι ασθενείς στο νοσοκομείο άλλοτε με απλές διαμαρτυρίες και άλλοτε με τον απαράδεκτο τρόπο της λεκτικής ή ακόμα και σωματικής βίας. Οι  πολύωρες αναμονές και η συναισθηματική φόρτιση που βιώνουν οι ασθενείς και οι συγγενείς τους εξαιτίας του έκτακτου περιστατικού  και της απαίτησης για άμεση αντιμετώπιση του, που πολλές φορές δεν είναι αντικειμενικά εφικτή, πυροδοτούν τέτοιες απαράδεκτες πράξεις.

Ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις που με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους έχουν τσακίσει τους εργαζόμενους και το λαό,  έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία να λειτουργούν με  ελάχιστο και κάτω από το όριο ασφαλείας υγειονομικό προσωπικό. Οι κυβερνήσεις και το απάνθρωπο   σύστημα του κέρδους των  λίγων, είναι που διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες που υποδαυλίζουν τέτοιου είδους κοινωνικές συμπεριφορές !!!

            Καλούμε τους ασθενείς και τις οικογένειες τους να στραφούν μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς απέναντι στους πραγματικά υπεύθυνους, τις  κυβερνήσεις που προασπίζουν τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών.  Αυτοί έχουν καταντήσει τα νοσοκομεία  να λειτουργούν με το λιγότερο δυνατό προσωπικό και στη λογική του όλο και λιγότερου κόστους.

Το μείζον ζήτημα στις υγειονομικές μονάδες είναι η έλλειψη έμψυχου δυναμικού, η έλλειψη χρηματοδότησης και η ανυπαρξία μέτρων προστασίας και  κατάλληλων συνθηκών για την  ασφαλή εργασία των υγειονομικών  και τη  νοσηλεία των ασθενών.

Απαιτούμε:

  • Να  παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά !
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις σε μόνιμο, εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας.
  • Μόνιμες μαζικές προσλήψεις  σε ιατρικό,  νοσηλευτικό και παραϊατρικό  προσωπικό.
  • Νομική προστασία και κάλυψη στους εργαζόμενους απέναντι είδους συμπεριφορές και πράξεις.

Για το ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                                      Ο Γ.  Γραμματέας

 

Βεργίνης Χρήστος                                                                                                               Κρικώνη Λαμπρινή

 

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.