Κατά του καταφυγίου αδέσποτων ζώων τα φιλοζωικά σωματεία…


ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΑΣΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ!

Ενωμένα στο θέμα αυτό είναι τα δυο σωματεία του νησιού, αλλά κι υπόλοιποι ενεργοί φιλόζωοι της Λευκάδας που ασχολούνται χρόνια με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΗΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ!

Γνωρίζοντας ότι το 98% των δημοτικών καταφυγίων ανά την Ελλάδα, κατάντησαν μετά από λίγο καιρό κολαστήρια, έγινε προσπάθεια τους προηγούμενους μήνες, από φιλόζωους, να θέσουν στον Δήμο Λευκάδας τις προϋποθέσεις ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος να καταντήσει το καταφύγιο άλλη μια “αποθήκη ψυχών”, ωστόσο οι κατάλληλες συνθήκες δεν ήταν δυνατό να διασφαλιστούν, από μέρους της δημοτικής αρχής. Για το λόγο αυτό, στις επαφές μας με το δήμο που ακολούθησαν, ήμασταν αντίθετοι, όπως αντίθετοι είναι κι όλοι οι πραγματικοί γνώστες του θέματος των αδέσποτων.

Το κείμενο που ήδη αναρτήθηκε εδώ και τρεις ημέρες από το σωματείο ζωόφιλων δείχνει τους κινδύνους που ενέχει μια τέτοια απόφαση, απόφαση την οποία πολύ εύκολα πήραν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Όταν τα καταφύγια/κυνοκομεία ανά την επικράτεια ΚΛΕΙΝΟΥΝ το ένα μετά το άλλο, σαν ένα αποτυχημένο μοντέλο αντιμετώπισης της κατάστασης, όταν ιδρύονται στην θέση τους δημοτικά κτηνιατρεία, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λευκάδας αποφάσισαν να ρισκάρουν με την ίδρυση μιας δομής, η οποία δεν έχουν ιδέα σε τι πληγή μπορεί να εξελιχθεί για το νησί.

Μια τέτοια δομή θα βλάψει σοβαρά την φήμη του νησιού μας.

Πολιτισμός δεν είναι να κλείσουμε αθώα ζώα σε μια φυλακή. ΟΙ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ, δε, ΤΩΝ ΑΣΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. Να μην αναφέρουμε τον αριθμό ζώων που θα εγκαταλείπονται στον περιβάλλοντα χώρο, ειδικά στην συγκεκριμένη απόμακρη περιοχή. Η δε μεταφορά του δημοτικού κτηνιατρείου στην συγκεκριμένη περιοχή, το καθιστά πολύ περιορισμένης δράσης. Ένα κτηνιατρείο απομονωμένο, δυσπρόσιτο στους πολίτες και μακριά από τον κοινωνικό ρόλο που θα μπορούσε να παίξει.

Ο τόπος μας ΔΕΝ χρειάζεται άλλα κυνοκομεία, αλλά εφαρμογή των προτάσεων των φιλόζωων για μαζικές, αδιάκοπες στειρώσεις, ΣΗΜΑΝΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΛΗΨΗ ΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, αυστηρά πρόστιμα για εγκαταλείψεις και κακοποιήσεις και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα δικαιώματα των ζώων.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 26140 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.