“Καρφιά” Δρακονταειδή σε Βουλευτή Λευκάδας για την σιωπή του στην κατάργηση των διετών τμημάτων”


“Σήμερα σημειώνεται ένας χρόνος ακριβώς από την έκδοση της απόφασης που παραχωρήθηκε το κέντρο νεότητας στο Ιόνιο πανεπιστήμιο”, ανέφερε με σημερινή του τοποθέτηση στο δημοτικό συμβούλιο ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.

“Υπάρχει μία απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης με ΦΕΚ που κάνει τρία πολύ σοβαρά πράγματα στη Λευκάδα, απείρως σοβαρότερα σε σχέση με άλλα που κουβεντιάζουμε στο δημοτικό συμβούλιο.

Το ένα έχει να κάνει με την ίδρυση Πανεπιστημιακού τμήματος περιφερειακής ανάπτυξης, το δεύτερο είναι τα διετή τμήματα σπουδών και το τρίτο είναι το Ινστιτούτο ιστορίας που ιδρύεται στη Λευκάδα ως παράρτημα του ερευνητικού κέντρου που θα έχει έδρα το Ιόνιο πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα.

Για το ένα από αυτά, τα διετή τμήμα, υπάρχει τοποθέτηση της Υπουργού Παιδείας ότι αναστέλλεται. Επίσης έχει περάσει ένας χρόνος που τελείωσαν όλες οι διαδικασίες παραχώρησης του κτιρίου μαζί με δύο εκατομμύρια ευρώ για να δημοπρατηθεί το έργο και να στεγαστεί εκεί το Πανεπιστημιακό τμήμα και δεν έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης.

Εμένα όμως με ανησυχεί και κάτι άλλο, καθώς υπήρξε απόλυτη σιωπή από όλους τους θεσμικούς φορείς της Λευκάδας, με κορυφαίο τον κ. βουλευτή, ο οποίος όταν συζητιόταν το ζήτημα έβγαζε σωρεία ανακοινώσεων και κάλεσε και πολιτιστικούς συλλόγους να υπερασπιστούμε το ΤΕΙ και τώρα με την αναστολή των διετών τμημάτων δεν βγήκε ο δίσκος θεσμικός να μιλήσει.

Αυτό κατά τη γνώμη μας συνιστά σοβαρό πρόβλημα, δεν πρέπει να σιωπά ούτε η δημοτική αρχή και εμείς θέλουμε ως θέμα σε ένα επόμενο δημοτικό συμβούλιο να το συζητήσουμε, διότι το δημοτικό συμβούλιο της Λευκάδας επί αυτών των θεμάτων δεν μπορεί να κάνει ότι δεν βλέπει και πρέπει να τοποθετηθεί με καθαρότητα, για να γνωρίζουν και οι πολίτες της Λευκάδας εν πάση περιπτώσει μέλλει γενέσθαι για όλα αυτά αποτελούν νόμο του Κράτους.”

 

About Ομάδα Σύνταξης 28493 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.