Καραντίνα και «Greek Souvla»: To ελληνικό δαιμόνιο είναι εδώ!Μπορεί η καραντίνα λόγω κορονοϊού να χάλασε τα σχέδια πολλών Ελλήνων -στερώντας τους την ευκαιρία να περάσουν την Κυριακή του Πάσχα πατροπαράδοτα πάνω από μία σούβλα-, ωστόσο το ελληνικό δαιμόνιο είναι εδώ.

Οι χρήστες συσκευών android έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» από το Play Store την εφαρμογή Greek Souvla. Δεν πρόκειται για παιχνίδι αλλά για ένα εικονικό σούβλισμα κατσικιού με ένα επίσης εικονικό γλέντι.

souvla.png
Facebook

Το αρνί ή το κατσίκι δεν θα στριφογυρίζει στην σούβλα… πάνω από τα αναμμένα κάρβουνα, αλλά θα ψηθεί μέσα σε ταψί στο φούρνο κάθε νοικοκυριού.

Την ώρα λοιπόν που το κατσίκι θα ψήνεται στο φούρνο, ο χρήστης της εφαρμογής έχει τη ψευδαίσθηση ενός e-γλεντιού. «Και όπως θα παίρνω τις στροφές, εσύ αν θέλεις κοίταζέ με», γράφει η λεζάντα της αρχικής εικόνας που εμφανίζει δύο αμνοερίφια στη σούβλα.

arni.png
Facebook

Ο χρήστης έχει την επιλογή να «γυρίσει» τη σούβλα, να βάλει παραδοσιακά τραγούδια τάβλας, να «πυροβολήσει» στον αέρα και να ρίξει κροτίδες. Μάλιστα, αν επιλέξει να «γυρίσει» τη σούβλα και βιαστεί να «δοκιμάσει», η εφαρμογή τον ενημερώνει ότι το κατσίκι είναι ακόμη «ωμό» και τον προτρέπει να… «ανοίξει» μια μπίρα, αναπαράγοντας τον σχετικό ήχο!

Και όλα αυτά για να μην μείνει ο Έλληνας παραπονεμένος ότι δεν θα πάρει φέτος –έστω- ηλεκτρονική «γεύση» Πασχαλινού γλεντιού.

soybla.jpg
Facebook

 

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Ο Βασίλης Τερλέγκας ο Λαικός σοβαρός αοιδός , είπε το τραγούδι :οπως θα παίρνω τις στροφές //εσύ αν θέλεις κυταζέμε // κι όπως θα παίρνω τις στροφές αποτελειωσέ με//.
  Δυνατό λαικό τραγούδι , καψουριάρικο νυχτόβιο, ημισκυλάδικο στην κλίμακα του ψιλοέντεχνου σκυλάδικου , που βού’ι’ζε η καψουριάρικη Ελλάδα μια εποχή του κυκλοφόρησε.
  Τότε που ήταν όλα οικονομικά ανοιχτά και μαζί με το ysky μπουκάλι χυνόντανε και τα αισθήματα και κυκλοφορούσε η καψούρα.
  Τα τελευταία χρεωκοπικά χρόνια χάθηκαν αυτά, τα πρώτα τραπέζια πίστα , τα αγαπησιάρικα αισθήματα, το αλκοόλ νυχτιά που κάνει τα πράγματα και τα σισθήματα ποιό διαφανή , και τα κεφάλια βαριά το πρω’ί’ για να βγαίνει η μέρα χαλαρά.
  Όλο άγχος διαβιωτικό, νωρίς το σούρουπο στο σπίτι για ύπνο νωρις, λιγα τα φώτα στα μπουζοκομάγαζα στις παραλιακές και σκοτεινές οι μαρκίζες στα σκυλάδικα των Εθνικών οδών. Και οι λα’ι’κοί αοιδοί χαμένοι και ξεχασμένοι. Όπως και το ποιοτικό μπουζοκαψούρικο σκυλάδικο με σολαρίσματα γυφτοαρμονίου τραγούδι και αυτό σε ανυποληψία και ξεχασμένο.
  Ένας κόσμος κλειστός , φοβισμένος, καχύποπτος, περίκλειστος απ την διαβιωτική ανασφάλεια, σκοτεινός, χωρίς τις φωτισμένες υχτιες ξετροχιαμένες και λωλές τραγουδιστικές καψούρες τις ποτισμένες με το ysky και ραντισμένες με καλαθιές από γαρύφαλα στο πάλκο. Ένας κόσμος
  αποκαψουριάκος , αποκαμωμένος χωρίς τα χύμα αισθήματα της διαφανούς νυχτας και του αλκοόλ, κόσμος καθημερινής σκοπιμότητας και της όψιμα διατυπωθείσης “” ορθολογικής συμπεριφοράς “”.
  Αυτής της συμπεριφοράς που δεν δικαιολογεί ούτε προυποθέτει αισθήματα και καψούρες,ούτε λαικούς καψουροαοοιδούς, αλλά καλεί τους ανθρώπους να φάνε ηλεκτρονικά το πασχαλινό κατσίκι και το κοκορέτσι!!!.
  Επιλογές και άνθρωποι.
  “”Ο Γιάννης θα συνεχίσει να περπατάει”” κι ας μην τον ακολουθούν οι όψιμοι του ορθολογισμού.
  Το κατσίκι θσ σφάζεται στο γόνατο και το αρνί θσ ψήνεται στο σουβλί. Και η φωτιά της καψούρας θα λάμπει στα μάτια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.