Κάλεσμα σε συλλαλητήριο την ημέρα των εγκαινίων του Νέου Νοσοκομείου Λευκάδας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ   ΛΕΥΚΑΔΑΣ

OΛΟΙ   στο   ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ   την   ημέρα    ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

του   νέου   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ στον Αη – Μηνά

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι, Λευκαδίτες-ισσες

Η “αριστερή” κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να μετατρέψει τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου σε προεκλογική φιέστα  προκειμένου  να προπαγανδίσει στους κατοίκους της περιοχής μας,  το  φιλολαϊκό αφήγημα περί αναβάθμισης του συστήματος Δημόσιας Υγείας και της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια.

     Το ζήτημα της Υγείας είναι θέμα που αφορά την ζωή ολόκληρης της εργατικής τάξης και του λαού. Αφορά τα σπίτια μας, τα παιδιά μας, κάθε  εργαζόμενο, κάθε λαϊκή οικογένεια.

Οι  εργαζόμενοι  και οι κάτοικοι της περιοχής έχουμε  αντιληφθεί τα ψέματά τους γιατί βιώνουμε  τα αποτελέσματα  της αντιλαϊκής πολιτικής τους  στην ίδια μας  τη ζωή και  την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί  σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας της περιοχής μας από την έλλειψη προσωπικού και τη ραγδαία μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Εμείς, ως εργαζόμενοι του νοσοκομείου βιώνουμε  με τον πιο δραματικό τρόπο τις εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς , τα απάνθρωπα ωράρια χωρίς στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και όλα αυτά στη «λογική» της μείωσης του κόστους. Στην ίδια «λογική» αντικαθίστανται  οι μόνιμοι εργαζόμενοι με φτηνούς – αναλώσιμους εργαζόμενους που δουλεύουν με μια πανσπερμία ελαστικών σχέσεων εργασίας (επικουρικοί, ΟΑΕΔίτες, ατομικές συμβάσεις  κτλ).

Ελαστικοί εργαζόμενοι είναι και οι δέκα νοσηλευτές που ανακοίνωσε η Διοίκηση  του νοσοκομείου. Είναι εργαζόμενοι οι οποίοι προσληφθήκανε με σύμβαση για δύο χρόνια  για να καλύψουν πιο πολύ τις προεκλογικές ανάγκες της κυβέρνησης παρά τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας του νέου νοσοκομείου, οι όποιες ξεπερνούν κατά πολύ αυτόν τον αριθμό και το χρονικό διάστημα των δύο ετών !

Οι δύο επίσης γιατροί που ανακοινώθηκαν στο δελτίου τύπου είναι και αυτοί συμβασιούχοι και αντικατέστησαν δύο γιατρούς που έληξε η σύμβασή τους και απολύθηκαν !

     Όλοι οι συμβασιούχοι δεν πληρώνονται από το κρατικό προϋπολογισμό  αλλά ανταποδοτικά από τους  ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους και όσους έχουν την τύχη να εργάζονται.

     Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  εφαρμόζει σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετατρέπει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και την υγεία σε εμπόρευμα στο οποίο δεν θα έχουν όλοι την ίδια πρόσβαση.

     Κανείς  εργαζόμενος και  κανένας λαϊκός άνθρωπος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΦΕΛΟΣ να σταθεί δίπλα στους εκφραστές αυτής της πολιτικής ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΕΙ με την παρουσία του την προεκλογική τους φιέστα.

     Η θέση τους είναι στους δρόμους του αγώνα για ένα νοσοκομείο που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες σε δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για  όλους  και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους- υγειονομικούς.

   

 Παλεύουμε για:

  • Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν όλες οι κλινικές και τα τμήματα του νέου νοσοκομείου.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες.
  • Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας και κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό .
  • Ανάπτυξη ενιαίου, αποκλειστικά δημόσιου και απολύτως δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη. Ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών στα νοσοκομεία.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

Το Δ.Σ

About Ομάδα Σύνταξης 28528 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.