Καιρός: Θερμοκρασία σε άνοδο από αύριο – Πότε πέφτει κατακόρυφα


Σταδιακή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στην Ελλάδα από την Πέμπτη έως το Σάββατο, με τιμές υψηλότερες από τις συνηθισμένες γι’ αυτή την εποχή, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του παγκόσμιου προγνωστικού μοντέλου Global Forecast System (GFS) που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Η σταδιακή άνοδος θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη 19/3, οπότε η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17-18 βαθμούς, και θα κορυφωθεί το Σάββατο, όταν θα φτάσει τους 21-22 βαθμούς.

Ραγδαία αλλαγή από την επόμενη εβδομάδα

Ωστόσο, από την επόμενη εβδομάδα το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει καθώς, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη, ένα εκτεταμένο πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων που θα καλύψει μεγάλο μέρος της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης ωθώντας πολικής προέλευσης αέριες μάζες από τα βορειοανατολικά τμήματα της Ευρώπης προς τη χώρα μας.

Ταυτόχρονα, βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής αναμένεται να κινηθεί ανατολικά βορειοανατολικά και να εισέλθει στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου μεταφέροντας πολύ θερμότερες και υγρότερες αέριες μάζες οι οποίες θα συγκρουστούν με τις ψυχρότερες από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης προκαλώντας σφοδρή κακοκαιρία στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις που δίνει το προγνωστικό σύστημα «Ηρακλής», τα χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο με εντάσεις κοντά στα 10 μποφόρ, η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας όπως επίσης και τα χιόνια ακόμη και μέσα σε πόλεις.

Ο μετεωρολόγος συστήνει στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις συμβουλές της πολιτείας και των ειδικών γιατρών, μιας και οι καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών θα οδηγήσουν σε έξαρση της νόσου του κορονοϊού και αν δεν περιοριστούν στο ελάχιστο οι μετακινήσεις, η μετάδοσή του ιού αυτού θα είναι πολύ εύκολη.

 

About Ομάδα Σύνταξης 28528 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.