Κ. Γληγόρης: “Ξαναδείτε το θέμα της πυροπροστασίας”- Χ. Καλός: “Μην ανησυχείτε η δημοτική αρχή προβληματίζετε και για αυτό το ζήτημα…”


Την επισήμανση ότι για την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν δέκα μέρες στην πόλη δεν άκουσε καμία αναφορά από τον δήμαρχο Λευκάδας, Χαράλαμπο Καλό, έκανε ο Κωνσταντίνος Γληγόρης.

 

“Για άλλη μια φορά παραλίγο να καεί η πόλη” ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος πριν δυο μήνες είχε αναφερθεί στο πως πρέπει να κινηθούμε στα θέματα πυροπροστασίας και πως  η δημοτική αρχή τα κονδύλια τα χρησιμοποιεί αλλού.  “Εσείς  πήρατε 50.000 ευρώ από τα χρήματα της πυροπροστασίας  για να ρίξετε τσιμεντόστρωση σε ένα δρομάκι στους Καρυώτες.”

 

Απλώς θα σας ζητήσω αφού ως προτεραιότητα βάζετε άλλα θέματα να ξαναδείτε την πυροπροστασία και την κατανομή της όπως έχετε κάνει το 2020 και αν θέλετε ακυρώστε και το έργο των 50.000 της τσιμεντόστρωσης, που εσείς δημοπρατήσατε σε συνέχεια του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού και καλά έκανε ο κ. Δρακονταειδής, αφού μέχρι στιγμής είστε μια συνέχεια του…

 

 

Στην απάντηση του ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός έκανε λόγο για ένα ατυχές περιστατικό για τον τόπο, καθώς υπό άλλες συνθήκες θα είχε πάρει άλλες διαστάσεις.

“Εκείνο που διαπίστωσα εγώ, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, εσείς που δώσατε το παρών και η πολιτική προστασία από την πλευρά της περιφέρειας ότι υπήρξε ένας καλός σψεδιασμός και από την κεντρική, αλλά και περιφερειακή διοίκηση.

Δεν υπήρχαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα, η παρέμβαση έγινε άμεσα, οι κρουνοί δούλευαν και έγινε κατα την δική μας εκτίμηση στο μέτρο του δυνατού η προσπάθεις να περιοριστεί η φωτιά.

Αναφορικά με την πυροπροστασία φαίνεται ότι δεν σας άρεσε αυτό που είπα ότι η δημοτική αρχή ερευνά το ζήτημα του εφοδιασμού όλων των ξύλινων σπιτιών με ένα πυροσβεστήρα, καθώς υπάρχουν και άλλες σκέψεις, οπότε μην ανησυχείτε η δημοτική αρχή προβλήματίζεται και για αυτό το ζήτημα…

About Ομάδα Σύνταξης 27862 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.