Ισίδωρος Παχουνδάκης στον Prisma 91,6 για τις ναυτιλιακές προοπτικές του τόπου μας.


Για τις προοπτικές ανάπτυξης της Ναυτιλίας στην Λευκάδα αλλά και γενικότερα στο Ιόνιο, μίλησε στον Prisma 91,6 ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος ναυτιλιακών ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Πατρών Ισίδωρος Παχουνδάκης.

Στο ερώτημα για το πώς μπορεί να αναδειχθεί ναυτιλιακά στην περιοχή μας, απάντησε ότι θα χρειαστεί ένα συντονισμένο σχέδιο το οποίο πρέπει να προέλθει από τις ίδιες τις κοινωνίες, οι οποίες πρέπει να πειστούν να παράξουν αυτό το σχέδιο και την στρατηγική για την ανάπτυξη των νησιών τον Ιούνιο.

“Η εθνική στρατηγική μας πλέον έχει και το αντικείμενο του τουρισμού και της εκπαίδευσης, ως χώρα όμως βρισκόμαστε πίσω σε αυτό που ονομάζουμε παρεχόμενο τουριστικό προϊόν.

Δεν έχει αναπτυχθεί όσο θα έπρεπε και έχει ανάγκη, καθώς όλες οι ενέργειές μας είναι υποτυπώδεις στο τουριστικό προϊόν.

Εδώ χρειαζόμαστε μία στρατηγική για να ανάπτυξης  του τουριστικού προϊόντος και των υπηρεσιών  του.

Ωστόσο ο τουρισμός συνδυάζεται με τη ναυτιλία, το ζητούμενο και το ερώτημα μας είναι  το πώς μπορούμε να συνδυάσουμε τρεις βασικούς πυλώνες, ώστε να αναπτυχθεί οικονομικά και να ευημερήσει μία περιοχή.

Είναι ναυτιλία- τουρισμός- εκπαίδευση. Ως εκπαίδευση αναφερόμαστε πάντα επάνω στο αντικείμενο του τουρισμού και της Ναυτιλίας.

Τα αδύνατα σημεία των νησιών μας ιδιαίτερα στο Ιόνιο είναι αυτά, όπως για παράδειγμα το γιώτινγκ, η κρουαζιέρα, θαλάσσια ταξί και αυτά πρέπει να αναπτυχθούν ταυτόχρονα και να δοθεί έμφαση σε αυτό, ωστόσο αυτό θα γίνει όταν οι τοπικές κοινωνίες αποφασίσουν ότι θελήσουν να πάνε από το σημείο Α στο Β.

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.