Υπεγράφησαν οι υπουργικές αποφάσεις για την προμήθεια 10 οικίσκων και για τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής στους σεισμοπαθείς της Λευκάδας


Κατόπιν επίμονων προσπαθειών και πιέσεων του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά, υπογράφτηκαν σήμερα, παρουσία του βουλευτή, από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Γιώργο Δέδε οι δύο υπουργικές αποφάσεις για την προμήθεια δέκα (10) συνολικά οικίσκων, που θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση πληγέντων από το σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015, που έπληξε το νησί.

Κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο και κατόπιν της υπογραφής των ανωτέρω αποφάσεων, ο κ. Καββαδάς ενημερώθηκε από τον υπουργό  ότι έχει ήδη υπογραφεί και η απόφαση για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής και προχωρούν οι διαδικασίες προκειμένου άμεσα να εφαρμοστεί.  Στο πλαίσιο αυτό σήμερα 31/3 η συγκεκριμένη απόφαση επιδόθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο, οπότε με τη δημοσίευσή της θα ξεκινήσει και η εφαρμογή της. Στην απόφαση του υπουργείου Υποδομών  ορίζονται οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων και οι διαδικασίες χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτιρίων των πληγέντων από το σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015, στις περιφερειακές ενότητες Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Αιτωλοακαρνανίας.

Με την ευκαιρία ο κ. Καββαδάς ενημερώθηκε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου για τα έργα αποκατάστασης των δρόμων που οδηγούν στις παραλίες των Εγκρεμνών και του Γιαλού. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα έχει ήδη προωθηθεί στον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, ο σχετικός φάκελος ώστε να εγκριθεί το απαιτούμενο κονδύλι που θα χρηματοδοτήσει τα έργα.

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.