Ιωάννης Στέφος στον Prisma 91,6: Αν εφαρμοστεί η συμφωνία με την Τουρκία η κατάσταση στο Προσφυγικό θα ομαλοποιηθεί


Η βομβιστική ενέργεια στις Βρυξέλλες είναι ένα πρόβλημα στην καρδιά της Ευρώπης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδεθεί με το προσφυγικό υπογράμμισε μιλώντας στον Prisma 91,6 ο Βουλευτής Ιωαννίνων Σύριζα Στέφος Ιωάννης.

Δεν πρέπει να συμβεί αυτό που επιχειρήθηκε πριν μερικούς μήνες όταν χτυπήθηκε το Παρίσι και ο τωρινός αντιπρόεδρος της Nέας Δημοκρατίας προσπάθησε να το συνδέσει με την έλευση προσφύγων στην Ελλάδα, υπογράμμισε.

Η αιτία που δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, από την έλευση προσφύγων μέχρι αντιδράσεις στις οποίες σε κάθε περίπτωση είναι κατακριτέες όπως οι βομβιστικές επιθέσεις με εκατόμβες θυμάτων, έχουν μία και μοναδική αιτία τον πόλεμο, έναν πόλεμο για τον οποίον η Ευρώπη δεν είναι αμέτοχη, ούτε η διεθνής κοινότητα.

Το πρόβλημα των προσφύγων είναι τεράστιο, όντως αυτή τη στιγμή στη χώρα μας βρίσκονται 50 με 55.000 πρόσφυγες, θα ήταν εξαιρετικά θετικό και ελπιδοφόρο να εφαρμοστεί η συμφωνία με την Τουρκία που υπογράψαμε προχθές, η οποία συμφωνία έχει τα προβλήματά της δεν λέει κανείς ότι είναι ότι καλύτερο υπάρχει ωστόσο όμως πορεύεσαι στη ζωή αλλά και την πολιτική με τα δεδομένα τα οποία έχεις, ανέφερε.
Αν λοιπόν λειτουργήσει συμφωνία και σταματήσει η ροή των προσφύγων εδώ, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί το επόμενο διάστημα και φυσικά δεν θα έχουμε τις εικόνες οι οποίες πράγματι δημιουργούν λύπη σε εμάς,  αλλά κυρίως είναι μια μαχαίρια στην καρδιά της Ευρώπης.

Ο κ. Στέφος ανέφερε ότι έχει δημιουργηθεί από την κοινωνία ένα κλίμα αλληλεγγύης το οποίο δεν έχει ακόμη δομημένα χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα, από έναν υπέροχο κόσμο όχι όμως σύσσωμο τον ελληνικό λαό καθώς ποτέ δεν ήμασταν μαζί ούτε στα καλά, ούτε στα κακά, με τον υπέροχο κόσμο να συγκεντρώνει φάρμακα, τρόφιμα ρουχισμό είδη πρώτης ανάγκης και να  τα προσφέρει.Ωστόσο όλη αυτή διαδικασία θέλει πολύ προσοχή, σωστή πολιτική διαχείριση και κυρίως δεν μπορεί να είναι σε καμιά περίπτωση αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης ή εκμετάλλευσης των κομμάτων.

About Ομάδα Σύνταξης 28493 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.