Ιωάννης Μαλακάσης στον Prisma 91,6: “Δυστυχώς όταν η κυρία Κράτσα αναλάβει το τιμόνι της Περιφέρειας δεν θα βρει κανένα έργο.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Ιόνιο δυνατά Ιωάννης Μαλακάσης.

“Με αφορμή την περιοδεία του στα χωριά ο κύριος Μαλακάσης ανέφερε ότι η παράταξή τους εφαρμόζει μία διαφορετική πολιτική, μπορεί κάποιοι να μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε προγράμματα, όμως εμείς τον ακούμε και μας λέει τα προβλήματά του.

Ο κόσμος σε πολλές περιπτώσεις δεν γνωρίζει τον διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, καθώς πολλά από τα αιτήματα υπάγονται στους δήμους, όμως εμείς τους λέμε ότι με μία συνεργασία με τον Δήμο όλα τα προβλήματα λύνονται.

Οι πολίτες αποδίδουν ευθύνες στους πολιτικούς για τα προβλήματα, καθώς όπου και αν πάμε διαπιστώνουμε εγκατάλειψη, με τον κόσμο να θέλει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητάς του και αυτά θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε.”

Σύμφωνα με τον κύριο Μαλακάση τα τελευταία χρόνια στη Λευκάδα δεν έγινε τίποτα, καθώς ο κύριος Γαλιατσάτος, αν δεν έβρισκε δημοπρατημμένα έργα να εκτελέσει, δεν θα είχε κάνει κανένα έργο.

Δυστυχώς και ο συνδυασμός της κυρίας Κράτσα όταν αναλάβει το τιμόνι της περιφέρειας δεν θα βρει να αναλάβει έργα, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ένα έργο για να ωριμάσει και να ενταχθεί χρειάζονται αρκετά χρόνια.

Φανταστείτε ότι η μελέτη του διαύλου χρονολογείται από το 2001, η οποία επικαιροποιήθηκε το 2005 και δημοπρατήθηκε το 2012 για να δείτε ποια είναι η ακολουθία όλων των μελετών, για να ωριμάσουν και να δημοπρατηθούν.

Εμείς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία μελέτη μπροστά μας για να μπορέσουμε να εντάξουμε σε κάποιο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Αναφορικά με την λιμνοδεξαμενή εγκλουβής ο κύριος Μαλακάσης υπογράμμισε ότι  ενώ αρχικά είχε αναφέρει ότι δεν πρόκειται να ενταχθεί, καθώς  δεν υπάρχει μελέτη, στην πορεία ενημερώθηκε ότι υπήρχε μελέτη την οποία είχαν χάσει κάνοντας λόγο για αστεία πράγματα. Στις 25 Απριλίου έληξε και η δεύτερη πρόσκληση για το πρόγραμμα χωρίς να έχει υποβληθεί η μελέτη.

Αναφορικά με το γηροκομείο το οποίο αναγγέλθηκε η χρηματοδότηση του σε εκδήλωση το Δεκέμβριο του 2018 με το ποσό των 2,5 εκατ και όλοι  χειροκροτήσαμε τον κύριο Γαλιατσάτο, μετά από ενάμιση μήνα ο ίδιος απένταε το έργο, διαπιστώνοντας ότι δεν μπορούσε να ενταχθεί, διότι δεν προβλεπόταν ι γιατί ήταν νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ενώ η πρόσκληση έλεγε για νομικό πρόσωπο δημοσίου, όπως το γηροκομείο Κεφαλονιάς.

Αναφορικά με το έργο του τουριστικού αγκυροβολίου, είπε ότι  η μελέτη άλλαξε, “εγώ δεν έχω πρόσβαση να δω αν είναι αλήθεια, γιατί κανένας μελετητής δεν θα μπορούσε να αφήσει  το έργο αυτό να είναι ανοικτό προς το νοτιά, με αποτέλεσμα λόγω του αέρα να μην μπορεί να ελλιμενιστεί κανένα σκάφος και όλοι ζητούσαν να γίνει μία μελέτη για τη σωστή λειτουργία του τουριστικό αγκυροβόλιου.”

Ο κύριος Μαλακάσης αναφερόμενος στο φυλλάδιο με το βιογραφικό της κυρίας Κράτσα κυκλοφορεί ζήτησε από τις ακροατές και τους ακροατές να το διαβάσουν και θα καταλάβουν με τι σημαντικό άτομα έχουμε να κάνουμε.

Μέσα από την εμπειρία της στην Ευρώπη μπορούμε να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε και με επικεφαλής την κυρία Κράτσα να πραγματοποιήσουμε πολλά έργα για το καλό όλης της περιφέρειας.

Ο κύριος Μαλακάσης σχολίασε και την παραίτηση του κυρίου  Σκιαδαρέση από το ψηφοδέλτιο της κυρίας Κράτσα και χωρίς να θελήσει επισέλθει σε λεπτομέρειες απάντησε ότι πίστευε ότι ο κύριος Σκιαδαρέσης θα προσέφερε, βάσει των γνώσεών του στο Επιμελητήριο, αλλά και την ασχολία του με τα τουριστικά ζητήματα. Δεν γνωρίζω τι δημιουργήθηκε, άκουγα διάφορα απέξω και δεν τους έδινα σημασία  και πιστεύω να έχει την ίδια άποψη και ο κύριος Σκιαδαρέσης, όμως δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν γνωρίζω.

Σύμφωνα με τον κύριο Μαλακάση στις άμεσες προτεραιότητες της επόμενης μέρας για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι η δημιουργία μελετών, πρέπει να κάνουμε ολοκλήρωση και επικαιροποίηση μιας μελέτης για την περιβόητη λιμνοδεξαμενή της Εγκλουβής, να τη βρούμε καθώς έχει χαθεί στις αποθήκες του Υπουργείου και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, είχε  ξεκινήσει επί κυρίου Βεργίνη, όταν ανοίξει η πρόσκληση πρέπει να ενταχθεί γιατί είναι ένα έργο που ζητάνε πολλοί.

Μία άλλη μελέτη είναι η προμήθεια και τοποθέτηση πλωτών προβλητών, καθώς παρατηρούμε ότι οι ιδιώτες έχουν ξεκινήσει και βάζουν οπουδήποτε πλωτές προβλήτες και πρέπει να γίνει μία σωστή μελέτη, ώστε να αυξηθεί ο αυξανόμενος αριθμός των πλωτών μέσων που υπάρχουν το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον κύριο Μαλακάση πρέπει να υπάρξει μία μελέτη για αντιπλημμυρική θωράκιση των νησιών με μελέτες οριοθέτησης και έργα διευθέτησης μεγάλων ρεμάτων, ενώ επίσης μία μελέτη λειτουργικότητας του τουριστικού αγκυροβολίου της Βασιλικής κάτι που ζητούν οι κάτοικοι.

Επίσης πρέπει να υπάρξει μία μελέτη για τον στενό δρόμο από τους Πηγαδησάνους προς την Καρυά, καθώς και για το θέατρο Λευκάδας, που έχει μείνει κουφάρι και  εδώ και χρόνια δεν ασχολήθηκε κανείς, καθώς είχαμε τη χρυσή ευκαιρία μετά την μεγάλη φωτιά στη Λευκάδα, που κάηκε ο κινηματογράφος Απόλλωνας να πιέσουμε για την ολοκλήρωση του έργου δεν το πράξαμε.

Πρέπει επίσης να προβλεφθεί μία μελέτη κλειστού κολυμβητηρίου και προπονητικού κέντρου, καθώς δεν είναι δυνατόν εμείς οι νησιώτες να μην ξέρουμε κολύμπι και να φεύγουν τα παιδιά μας και να πηγαίνουν σε κολυμβητήρια στην Πρέβεζα.

Επίσης υπάρχουν και κάποιες μελέτες ξεχασμένες και κάποια χρήματα που προβλεπόταν από το σεισμό του 2015, περίπου στα 7 εκατομμύρια τα οποία είναι ανενεργά, ενώ στη Βασιλική οι κάτοικοι έβαλαν το θέμα του σχολείου, γιατί κάνουν ακόμα μαθήματα σε container και το έργο τώρα δημοπρατείται.

Στο ερώτημα για τη συνεργασία που θα προκύψει στο δεύτερο γύρο ο κύριος Μαλακάσης ανέφερε οτι ο πιο κοντινός για συνεργασία είναι ο κύριος Σπύρου, καθώς ανήκει στο χώρο μας, κατεβαίνει ανεξάρτητος λόγω πικρίας όμως πιστεύω ότι θα συνεργαστούμε για να πετύχουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί.

About Ομάδα Σύνταξης 27930 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.