Ιωάννινα κορονοϊός: Αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα σε ιδιωτικό γηροκομείο [vids]


Στα 55 ανέρχονται πλέον τα θετικά κρούσματα στο ιδιωτικό γηροκομείο των Ιωαννίνων, σύμφωνα με το epirusport.gr. Οι 45 είναι ηλικιωμένοι, ορισμένοι μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του τοπικού μέσου, είναι σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση. Νοσούντες είναι επίσης δέκα εργαζόμενοι της δομής.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει ούτε από τον ΕΟΔΥ ούτε και από την ΥΠΕ. Μέχρι στιγμής έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία 21 από τους 24 που βρέθηκαν θετικοί την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020. Άλλοι 35 ηλικιωμένοι παραμένουν στη δομή χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα.

Κραυγή απόγνωσης από τον ιδιοκτήτη του γηροκομείου

Το epiruspost μίλησε με τον ιδιοκτήτη της δομής φροντίδας ηλικιωμένων, ο οποίος μετέφερε την έκκληση προς κάθε αρμόδιο για την άμεση ανάγκη που υπάρχει ώστε να βρεθεί τρόπος μεταφοράς των ασθενών σε νοσοκομείο. Με δεδομένο ότι σημαντικός αριθμός εργαζομένων της δομής έχει βρεθεί θετικός, δεν μπορούν, όπως λέει, να καλυφθούν ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες για σίτιση.

«Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο…. Μέσα σε τρεις μέρες καταρρεύσαμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση.. Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε και να βοηθήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και την Πολιτική Προστασία για την υποστήριξη που δέχεται σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες.

Από το σύνολο των ηλικιωμένων, που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία οι 21. Άλλοι 35 παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φροντίδας με μόλις τέσσερα άτομα προσωπικό που εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες για να καλύψει μέρος των αναγκών τους.

Στα όριά τους τα νοσοκομεία στην Ήπειρο

Όπως γράφει το epiruspost.gr, οι δυνατότητες των νοσοκομείων της Ηπείρου να δώσουν λύση είναι ελάχιστες. Άλλωστε, βαριά περιστατικά έχουν μεταφερθεί στους Φιλιάτες και στην Πρέβεζα χωρίς τα νοσοκομεία αυτά να έχουν την υποδομή για να αντεπεξέλθουν, ειδικά αν η κατάσταση επιδεινωθεί και χρειαστεί διασωλήνωση και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η 4η Λοιμωδών που στήνεται με διαδικασίες εξπρές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και η λειτουργία όλου του Πολυδύναμου υπό την προϋπόθεση της τοποθέτησης γιατρών, αποτελούν ίσως τη μοναδική λύση.

Πηγή: Flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.