Ημερίδα από την Equal Society «Αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη»


Ημερίδα από την EqualSociety

«Αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη»

 

Ο μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, EqualSociety με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία, διοργανώνει ενημερωτική  ημερίδα με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη». Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Λευκάδας.

Η ημερίδα αναμένεται να ανοίξει το φάκελο της πλέον διαδεδομένης ψυχικής νόσου, της κατάθλιψης και να αγγίξει μια πληθώρα πτυχών της.

Ομιλητές της εκδήλωσης, η καΕλένηΓουρζή, ψυχολόγος η οποία θα αναπτύξει τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου. Η κα. Χαραλαμπία Χατζοπούλου, ψυχολόγος αναμένεται να αγγίξει το ευαίσθητο θέμα πώς  να βοηθήσουμε έναν δικό μας άνθρωπο με κατάθλιψη ενώ η κα. Ίριδα Σουλαϊδοπούλου, διατροφολόγος θα μας μιλήσει μια άγνωστη πτυχή του φαινομένου, «Διατροφή και κατάθλιψη».

Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση προκειμένου να ενημερωθούμε όλοι μας για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον άνθρωπο που νοσεί/ ή πώς μπορούμε να καταλάβουμε εάν  νοσεί κάποιο άτομο από το φιλικό/οικογενειακό μας περιβάλλον.

Η συμμετοχή του κοινού είναι δωρεάν. Για κρατήσεις θέσεων και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 26450 22578.

 

Info:

Ημερ/νία: 22 Νοεμβρίου

Ώρα: 18:00

Τόπος: Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας

Επικοινωνία: 26450 22578

 

About Ομάδα Σύνταξης 28554 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Οι απόψεις που θα αναπτυχθούν και οι προτάσεις των ειδημόνων να εισακουσθούν με προσοχή και να θεωρηθούν πραγματική κοινωνικά προσφορά ώς συμβουλή ( με την βαριά έννοια του όρου ..συμβουλή αοό σοφότερους ).
  Τπ φαινόμενο της θλίψης ή της κατάθλιψης ή της ανσσφάλειας που ενέσπειρε η ρεωκοπική 10 χρόνια εποχή αποτελει ώς χαρακτηριστικό μια συμπεριφορική κοινότητα των εξατομικεύσεων καθενός.Δηλαδή ένα στοιχείο κοινωνικής συλλογικότητας.
  Μια συλλογικότητα καθηλωμένη στους κόλπουςβτης οποίας πρέπει να αποφευχθεί η εξατομικευμένη καχυποψία έναντι των άλλων ατομικοτήτων αλλά και να αποφευχθεί η λειτουργική του κοινωνικού αυτοματισμού ( δισμάχης μεταξύ επί μέρους συλλογικοτήτων ).
  Το πρόβλημα του επικίνδυνου υφέρποντος πεσσιμισμού που διατρέχει την Ελληνική κοινωνία ώς συλλογικότητα και της εξατομικευμένης ανασφάλειας των πολιτών είναι το κατ εξοχήν κορυφαίο πολιτικό πρόβλημα που ζεί η μεταπολιτευτική Ελλσδα και ταλαιπωρεί τις διαφορετικές γενιές της σημερινής
  Ελλάδας με διαφοροποιημένες τεχνικές εκφάνσεις, αλλά πάνω στην κοινή καταθλιπτική βάση . Μία εκδήλωση αυτής της κοινής- διαγεννεαλογικής- βάσης είναι η κατάθλιψη ή η ανασφάλεια.
  Η υπερβαση των οποίων ) κατάθλιψης και ανασφάλειας) θα γίνει υποχρεωτικά σε όρους κοινωνικούς και όχι ατομικούς.
  Για τούτονκαι και η ημερίδα αυτή της equal society αποτελεί μια κοινωνική ημερίδα για όλους τους πολίτες και για όλα τα (ατομικά) εγώ. Τα οποία εγώ έχουν μέσα σε τούτη την συγκυρία να επαναπροσδιορίσουν -όχι μόνο να επαναστοχαστούν- και την σχέση τους με με τους άλλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.