Ηλίας Μόσιαλος: Όχι πανικός, φορέστε μάσκα – Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown [pic]

1 Αυγούστου | 21:00 μμ | 2020
Μοιραστείτε το:

Ο κ. Μόσιαλος σχολίασε μέσω social media τα σημερινά (1/8) κρούσματα, ενώ μεταξύ άλλων επισήμανε πως δεν χρειάζεται πανικός μετά την ανακοίνωση των 110 νέων κρουσμάτων, ενώ τονίζει δε πως “δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown και μπορούμε εύκολα να το αποτρέψουμε με τη συστηματική προσπάθεια πολιτείας και πολιτών”.

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε στην προσωπική σελίδα του στο facebook ο Ηλίας Μόσιαλος:

“110 νέα κρούσματα σήμερα. 9 μόνο στις πύλες εισόδου της χώρας. Ήταν αναμενόμενο όμως με τόση χαλαρότητα που επικράτησε μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων και γιατί πλέον γίνονται περισσότερα τεστ. Τα καλά νέα είναι ο πολύ μικρός αριθμός όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Φαίνεται ότι οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες προσέχουν. Αν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί πολύ περισσότερο θα είναι πιο εύκολη και η διασπορά στις ευάλωτες ομάδες.

Δεν σταμάτησα να τονίζω τη σημασία της τήρησης των μέτρων αποφυγής της διασποράς του ιού. Ιδιαίτερα μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων όταν πολλοί θεώρησαν ότι ξεμπερδέψαμε με τον ιό. Τόνισα τη σημασία της χρήσης μάσκας με σωστό τρόπο (όχι στο πηγούνι όπως συνηθίζουν διάφοροι). Και ενημέρωνα συστηματικά για τις δυσμενείς υγειονομικές και ιατρικές επιπτώσεις, παρότι είχαμε μικρό αριθμό κρουσμάτων. Ο ιός δεν εξαφανίστηκε και οι επιπτώσεις του είναι ακόμη σημαντικές σε πολλές χώρες (ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδία).

Δεν χρειάζεται πανικός αλλά συστηματική προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων από όλους (και κυρίως από τα δημόσια πρόσωπα) και πάντα με οριζόντιο τρόπο και χωρίς εξαιρέσεις.

Η εφαρμογή των μέτρων θα μειώσει σημαντικά τη διασπορά του ιού και θα προστατεύσει την υγεία μας και την οικονομία μας. Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown και μπορούμε εύκολα να το αποτρέψουμε με τη συστηματική προσπάθεια πολιτείας και πολιτών”.

60 κρούσματα μόνο σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα – Που εντοπίζονται τα υπόλοιπα 50

Ιδιαίτερη ανησυχία για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας προκαλούν τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 110 νέα κρούσματα, ενώ μόλις τα 9 εντοπίστηκαν σε πύλες εισόδου της χώρας και 3 εισαγόμενα από τουρίστες ή από ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί, πως 60 από τα 110 κρούσματα εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα και σχετίζονται με το δύο γνωστές εστίες – ο γάμος στη Θεσσαλονίκη και η εταιρεία επεξεργασίας κρεάτων στην Καβάλα.

Πηγή: flash.gr


Ροή Ειδήσεων

Η πιο δυνατή ομάδα στην ενημέρωση
Παναγιώτης Κουνιάκης
Μιχάλης Μίχος
Χρήστος Τσούτσης
Βασίλης Ιωάννου
Χρήστος Ανεμοζάλης
Χάρης Τσάντης

Comments 1

  1. Προσοχή στην Ελλάδα είναι ο πανικός. says:

    Το Γερμανικό : “”Προσοχή αλλά κανένας πανικός”” δεν ισχύει στην Ελλάδα.
    Διότι η Ελλάδα δεν έχει το δρόμο της πίστης μεταξύ ηγεσίας και πολιτών.
    Έτσι μόνο αν μια συνθήκη ( κατάσταση) παραγάγει πανικό μόνο τότε δίδεται προσοχή.
    Και οι μέρες το τεκμηρίωσαν
    Από την πρώτη μέρα που τελείωσαν έστω και αρχικά τα μέτρα του lockdown οι μαζώξεις έγιναν επισταμένα μαζικότερες με φανατισμό και πάθος. Και παρά το ότι στο μυαλό όλων υπήρχε ο λογικός κίνδυνος και απ τον τουρισμό, αλλά και ώς πιθανότητα επανεμφάνισης κρουσμάτων, εν τούτοις το πάθος και ο φανατισμός για την πλήθυνση των μαζώξεων εντάθηκε με άλλοθι το καλοκαίρι.
    Κάτι νούμερα λωλά/λωλές αξούργα γεμάτα τατουάζ και με κοντοβράκια και απλυσά, εκλαμβάνουν το φρικιό τους ως κοινωνική μαγκιά και σταυλίζονται σε κάθε πλατεία και ψευτομπαράκια και νομίζουν ότι κάνουν αντίσταση στον κορονο’ι’ό.
    Και το κράτος απ τα πολλά επιδόματα καθισιού που χορήγησε χρόνια, ουσιαστικά επιδότησε το φρικιό καθενός/ καθεμιάς και έτσι η πίστη μεταξύ κράτους και πολιτών ασκήθηκε πάνω στην βάση της επιλεκτικής εμπιστοσύνης με ένα τμήμα του πληθυσμού, αυτών που με φανατισο και πάθος πολεμάνε μέσα απ τις χύμα μαζώξεις τον κορονο’ι’ό ώς επιδοτούμενοι κάθε λογής.
    Γενική έννοια της προσοχής δεν μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα.
    Άρα για να περιοριστεί η εξάπλωση λόγω επανεμφάνισης του κορονοιού πάλι θα χρειαστούν μέτρα. Που υπονοούν
    τον πανικό για να ισχύσουν.
    Σε συγκεκριμένο βαφτίσι τον Ιούνιο οι σοβαροί κοθνωνικά γονείς δεν κάλεσαν συγγενείς πέρα από τον πολύ κλειστο οικογειακό κύκλο και αυτό σε πλατιάς χωρητικότητας εκκλησία.
    Και οι συγγενείς ευρύτερα τους κακολόγησαν και κάποιοι δεν τους μιλούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post