Ηλίας Κοντογεώργης στον Prisma 91,6: Δεν αμφισβητώ την επιστημονική τεκμηρίωση του ΕΜΠ, το θέμα είναι τι στοιχεία δόθηκαν από τον Δήμο για να βγει αυτό το αποτέλεσμα.


“Στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής τίθεται πλέον θέμα αλλαγής του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Λευκάδα”, ανέφερε μιλώντας στον Prisma 91,6 ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κοντογεώργης.

“Μέχρι τώρα είχαμε έναν σχεδιασμό Α με τον οποίον επιχειρείται από το δήμο με το συμβούλιο της Παρασκευής να αλλάξει αυτή η μέχρι σήμερα κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα υπήρχε μια σύμπραξη – συνεργεία των δήμων της Λευκάδας και του όμορου δήμου Ανακτορίου Βόνιτσας, καθώς υπάρχει ένας σχεδιασμός όπου στη Λευκάδα θα λειτουργήσει το εργοστάσιο της μονάδας προεπεξεργασίας των απορριμμάτων και τα υπολείμματα που θα μένουν θα πηγαίνουν στον ΧΥΤΥ της Παλαίρου.

Με τις αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν όλα αυτό αλλάζει, υπάρχει πλέον από την δημοτική αρχή η θέση και αντίληψη ότι πρέπει να πάμε μόνοι μας και θα προχωρήσουμε στο θέμα της διαχείρισης μόνοι μας για να μην έχουμε προβλήματα με τις τοπικές περιοχές.

Όσον αφορά την μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αρχικά την έμαθε μέσω του Facebook ζητήσει να την έχει,  καθώς όλα έχουν τρέξει τις τελευταίες δύο με τρεις μέρες, είναι κάτι που τώρα το γνωρίζουμε και γι’ αυτό δημιουργούνται αυτές οι αντιδράσεις, καθώς δεν γνωρίζαμε τι αναφέρει η μελέτη.

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι στους επιστήμονες του EΜΠ έχουν δοθεί τέσσερις περιοχές από το δήμο προς εξέταση συν μία  την οποία θα έπρεπε να επιλέξουν οι μελετητές από πέντε ή έξι περιοχές δηλαδή σε σύνολο να βγάλουν πέντε περιοχές.

Προσωπικά μου προκαλεί μεγάλη έκπληξη και εντύπωση, το γεγονός ότι έχουν δοθεί στο Πολυτεχνείο να εξεταστούν περιοχές οι οποίοι στο παρελθόν έχουν διχάσει την κοινωνία της Λευκάδας και έχουν δημιουργηθεί όχι ευχάριστες καταστάσεις, με αποτέλεσμα να πηγαίνει συνέχεια πίσω και η υπόθεση των  σκουπιδιών χάνοντας πολύτιμο χρόνο,  φτάνοντας σ’ αυτό το σημείο που είμαστε σήμερα.
Ο Ηλίας Κοντογεώργης στην τοποθέτησή του έθεσε το θέμα για το τι στοιχεία δόθηκαν στους μελετητές και αν  ήρθαν εδώ και είδαν τις περιοχές από κοντά.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των ανθρώπων του Δήμου έχουν έρθει εδώ οι μελετητές και έχουν εξετάσει τις προτεινόμενες περιοχές,  με τον ίδιον να κρατάει τις επιφυλάξεις του γιατί βλέπει κάποια πράγματα τα οποία δεν στέκουν.

Συγκεκριμένα όπως υπογράμμισε  σε αυτή την  έκταση δεν αναφέρεται καν ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους το οροπέδιο Εγκλουβής, το οποίο συμπεριλαμβάνεται  στον κατάλογο του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, ως μία από τις πέντε προστατευόμενες περιοχές, μοναδικού αισθητικού φυσικού και πολιτιστικού κάλλους της Ελλάδος.

Για το Δήμο Λευκάδος και την ερευνητική ομάδα αυτό το οροπέδιο δεν υπάρχει; είναι ανύπαρκτο; Η μονάδα εκεί είναι ανύπαρκτη είναι αόρατη;

Ο ίδιος ανέφερε ότι δέχεται  την επιστημονική  τεκμηρίωση του EΜΠ, το θέμα είναι βάση ποιών  στοιχείων έφτασαν σε αυτά τα αποτελέσματα, ποια στοιχεία δηλαδή δόθηκαν από τη πλευρά του Δήμου..

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21330 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.