Ιδιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στον Πόρο. Μπλακ άουτ στο νησί


Πτώση ελικοπτέρου σε θαλάσσια περιοχή του Πόρου σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ελικόπτερο είναι ιδιωτικό, τύπου Agusta 109 και έπεσε στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Πόρου και Γαλατά Τροιζηνίας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη η οποία οδήγησε στην απώλεια ελέγχου του ελικοπτέρου με αποτέλεσμα να προσκρούσει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ μεταξύ Πόρου και Γαλατά και εν συνεχεία να καταπέσει στη θάλασσα προκαλώντας γενικευμένο μπλακ άουτ στον Πόρο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος του νησιού, ενημέρωσε πως ο ΔΕΔΔΗΕ ήδη προσπαθεί για την επαναφορά του ρεύματος ενώ υπάρχει πρόβλεψη για παροχή γεννητριών προκειμένου το νησί να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του.

Το ελικόπτερο φαίνεται πως έχει βυθιστεί.

Στο σχέδιο πτήσης περιλαμβάνεται μόνο ο πιλότος ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν επίσης και δύο Ρώσοι.

Μάλιστα το ελικόπτερο φαίνεται πως μετέφερε τουρίστες για λογαριασμό γνωστού ξενοδοχείου.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.

Όπως αναφέρει μάρτυρας του συμβάν στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ το ελικόπτερο προσέκρουσε στα καλώδια, έπιασε φωτιά και αφού στροβιλίστηκε βυθίστηκε στη θάλασσα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ερευνά το περιστατικό ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει 6 σκάφη του λιμενικού, κλιμάκιο της μονάδας υποβρύχιων αποστολών, ιδιωτικά σκάφη και 3 Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας  τα οποία συμμετέχουν στην έρευνα διάσωσης.

Πηγή: Skai.gr

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 26254 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Επειδή οι λεφτάδες θέλουν να προσγειώνεται και να απογειώνεται το ελικόπτερο στην αυλή του σπιτιού τους-και αν είναι λεφτάδες τουρίστες ακόμα χειρότερα γιατί διχνουν ότι κάνουν ότι θέλουν- πρέπει μια ολόκληρη περιοχή να μείνεο χωρίς ρεύμα και η ΔΕΗ να ξοδεύεται και να ταλαιπωρηθούν πολίτες και μαγαζιά??
  Κσι ο πιλότος αυτός -μαλιστα εκ της πολεμικής αεροπορίας -τι επαγγελματική και ανθρώπινη και κοινωνική ευθύνη δείχνει οτι έμαθε χρόνια στον στρατό που τον πλήρωναν οι φορολογούμενοι , όταν δέχεται να εξυπηρετήσει τα ιτσια μετακίνησης των λεφτάδων που θέλουν μετσφορές μέσα από κατοικημένες περιοχές και τις αυλές του σπιτιού τους??
  Αυτός ο πιλότος -που πληρωνόνταν απ τους πολίτες ώς στρατιωτικός- θα προάσπιζε την Εθνική ανεξαρτησία της χώρας. Όποιος το πιστεύει σφάλει οικτρά. Η κονόμα χωρίς να λογαριάζει τίποτα τον ενδιέφερε μόνο.
  Δε ποιό κώδικα λτήσεων ελικοπτέρων ή αεροπλάνων υπάρχει η πτήση μέσα σε κατοικημένη περιοχή ??
  Κατσαπλιάδες πλούσιοι τουρίστες και επαγγελματίες αυτου του τύπου-που ήταν πρώην αξιωματικοί του στρατού το χειροτερο- ήταν οι τύποι όλοι.
  Γιαι το να θέλεις να μεταφέρεσαι με ελικόπτερο μέσα απ την αυλή ή κοντά του σπιτιού σου ( εκτόςβσυγκεκριμένων χώρων ελικοδρομίων ) και πρόσθετα μέσα από κατοικημένη περιοχή ρεμάλι κατσαπλιά ιδιότητα δείχνει.
  Το ελικόπτερο σηκώθηκε από συγκεκριμένο ελικοδρόμιο στον Πόρο Τροιζηνίας αν υπάρχει ελικοδρόμιο?? Ακολούθησε τους κανόνες πτήσης και τον αεροδιάδρομο που υπάρχει απ το συγκεκριμένο ελικοδρόμιο??
  Ήταν σωστάωσυντηρημένο το ελικόπτερο απ τον επίσημο κατασκευαστή βάσει διεθνών κανόνων συντήρησης.Το βιβλίο συντληρησης του ελικοπτέρου υπάρχει και ελέγχθηκε?? Σε ποιά εταιρεία ανήκειτο ελικόπτερο?? Ο χειριστής είχε όλες τιςαπαραίτητες ιατρικές γνωματεύσεις και τα πιστοποιητικά ικανότητας πτήσεων ??
  Την δαπάνη και το συνολικό κόστος ζημιών της περιοχής καταστημάτων ψυγείων και οικιών , να την χρεωθούν με τις περιουσιες τους ολοι οι εμπλεκόμενοι στην κατσαπλιάδικη αυτή τακτική μέχρι κατάσχεση απ το Ελληνικό κράτοςτων ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων και αλλοδαπών και για το κόστος της ΔΕΗ να επαναφέρει την ηλεκτροδότηση.
  Οι κατσαπλιάδες κσθε εθνικότητας κσι Έλληνες πολύ έχουν ενοχλήσει και επιβαρύνει τους φορολογούμενους πολίτες χρόνια.
  Ο χειριστής του Ελικοπτέρου έπαιρνεωσύνταξη απ τον στρατό.Αν δούλευε επίσημα του είχε γίνει περικοπή της σύνταξης.Αν δούλευε παράνονα τότε διώκεται για οικειοποίηση παρανόμως της σύνταξης. Και να ζητηθούν έντοκα και με πρόστιμο τα παράνομα ληφθέντα.
  Οι κάθε λογής καρσαπλιάδες έχουν ταλαιπωρήσει την χώρα και τους πολίτες. Και τους πληρώνουν τελικά οι πολίτες.Τα έξοδα ανάσυρσηςωτου ελικοπτέρου ποιόςωτα πληρώνει?? Η εταιρεία που διαχειριζόνταν το ελικόπτερο τι λέει?

 2. Παράνομο το κατσαπλιάδικο ελικοδρόμιο, με ευθύνη εταιρειών και πιλότων οι πτήσεις. Να πληρώσσουν οι κατσαπλιάδες says:

  Παράνομο το ελικοδρόμιο στον Πόρο. Είχαν προειδοποιήσει για καλώδια της ΔΕΗ. Οι πτήσεις γινόνταν με ευθύνη των εταιρειών και των πιλότων και των πλουσίων ( όλοι κατσαπλιάδες ), Σημερινή ειδησιογραφία.
  Οι κάτοικοι του πόρου και της περιοχής που επλήγει απ το μπλάκ άουτ ( σαν πόσα τρόφιμα στα ψυγεία πετάχτηκαν και αν κινδύνεψαν και άνθρωποι απ την διακοπή ρεύματος ) να κινηθούν νομικά και να ζητήσουν αποζημιώσεις και κατάσχεση περιουσιών. Το ίδιο και η ΔΕΗ που μόνη της πρέπει να γνωστοποιήσει το κόστος αποκατάστασης της βλάβης και να το διεκδικήσουν απ τους κατσαπλιάδες οι έλληνες πολίτες, με την ΔΕΗ εκπρόσωπο των πολιτών, για να μπορεί να αποδείξει το κόστος. Οι βουλευτές ώς εκπρόσωποι των χρόνια ταλαιπωρημένων πολιτών , να κινηθούν άμεσα, το ίδιο και η κυβέρνηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.