Η Βιβιάννα Βαρδή στον Prisma 91,6 για το 11ο πανελλήνιο συνέδριο μικρών νησιών που πραγματοποιήθηκε στην Ιθάκη.


Για το 11ο πανελλήνιο συνέδριο μικρών νησιών που πραγματοποιήθηκε στην Ιθάκη, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 η δημοσιογράφος του lefkadapress.gr Βιβιάνα Βαρδή.

Όπως ανέφερε μιλάμε για νησιά τα οποία έχουν κάτω από 5.000 κατοίκους. Στο συνέδριο αυτό έδωσαν το παρόν η δήμαρχος της Τήλου, των Ψαρών, Αστυπάλαια και άλλα μικρά νησιά και εμείς να μην έχουμε καταφέρει να το δείξουμε καθώς έχει να κάνει και με μας.

Η Λευκάδα έχει τον Καστό, Κάλαμο και Μεγανήσι, ενώ όπως είπε ευτυχώς έδωσε το παρόν ο δήμαρχος Μεγανησίου και ο αντιδήμαρχος Καστού, ο οποίος είναι ένας νέος αντιδήμαρχος και φάνηκε ότι τον ενδιέφερε ιδιαίτερα καθώς παρακολούθησε όλο το συνέδριο.

Μάλιστα το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γκερέκου, η οποία έκανε και ανακοινώσεις αναφορικά με την τακτική που θα ακολουθήσει ο ΕΟΤ στο Ιόνιο και εμείς τότε κάναμε παράλληλα άλλα πράγματα.

“Θα έπρεπε να έχει υπάρξει καλύτερος συντονισμός, γιατί το συγκεκριμένο συνέδριο συνέπεσε με τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.”

Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρά νησιά, όπως ανέφερε όλα έχουν κοινά προβλήματα όπως είναι η ύδρευση, στα σκουπίδια, ενώ τα υπόλοιπα έχουν και κάτι άλλο που εμείς δεν έχουμε στη Λευκάδα όπως το μεταφορικό ισοδύναμο.

Όσον αφορά την ομιλία της κυρίας Γκερέκου,  επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο Ιόνιο στην ομιλία της, καθώς το παρών έδωσε και ο κύριος Απέργης της levante ferries τα οποία κάνουν τη σύνδεση Ζακύνθου με Κυλλήνη και Κεφαλονιά με Πάτρα, θέτοντας το ζήτημα της κάθετης σύνδεσης των Ιονίων νησιών, ένα πάγιο αίτημα χρόνου για το πώς μπορούν να συνδεθούν τα νησιά μεταξύ τους σε μία μόνιμη κατάσταση και όχι για δύο μήνες το καλοκαίρι.

Η κυρία Γκερέκου ξεκίνησε την ομιλία της αναφερόμενη στο κανόνι της Thomas Cook, λέγοντας ότι σε ότι αφορά τον ΕΟΤ, καθώς δεν έχει να κάνει με αποζημιώσεις, ούτε με θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους στις τουριστικές επιχειρήσεις καθώς έχουν να κάνουν με τα αρμόδια υπουργεία, λέγοντας πως ο ΕΟΤ για τις περιοχές που έχουν πληγεί από το κανόνι της εταιρίας θα κάνει ιδιαίτερες προβολές σε ότι αφορά την τουριστική τους προβολή προς τα έξω.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27853 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.