Η συμμαχία Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη είπε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην άντληση υδρογονανθράκων. Αρνήθηκαν το Δημοψήφισμα που πρότεινε η ΑΝΑΣΑ.


Η συμμαχία Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη είπε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην άντληση υδρογονανθράκων.
Αρνήθηκαν το Δημοψήφισμα που πρότεινε η ΑΝΑΣΑ.

24/11/2019

Ουδεμία ευαισθησία από την συμμαχία Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη στις αιτιάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και του δυναμικού κινήματος κατά των εξορύξεων, μετά από μια πολύωρη και θυελλώδη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Η θέση της ΑΝΑΣΑ, όπως κατατέθηκε και αναλύθηκε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Αργοστόλι:

Η ΑΝΑΣΑ προτείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων να τοποθετηθεί αρνητικά απέναντι στην προοπτική άντλησης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.

Η μη αναφορά, στις υπογραφείσες συμβάσεις παραχώρησης, ότι ο εκμεταλλευτής βαρύνεται αποκλειστικά με την δαπάνη αποκατάστασης της όποιας ζημίας ήθελε προκληθεί στην τοπική οικονομία και το περιβάλλον, η επί θύραις πλήρης ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ ως του δημόσιου βραχίονα στις αντλήσεις, επιτείνουν ακόμη περισσότερο την ανησυχία για τυχόν αρνητικές επιπτώσεις.

Η ΑΝΑΣΑ, τέλος, προτείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο να αποφασίσει την διεξαγωγή περιφερειακού δημοψηφίσματος, κατ’ εφαρμογή των σχετικών άρθρων του ν. 4555/2018 (“Κλεισθένης”), ώστε να αποφανθεί δημοκρατικά και κυρίαρχα ο λαός των Ιονίων Νήσων.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

About Ομάδα Σύνταξης 27920 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.