Η ΠΙΝ ξεκινά το έργο του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στο Νυδρί Λευκάδας, με 3,6 εκ. ευρώ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΠΙΝ ξεκινά το έργο του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στο Νυδρί Λευκάδας, με 3,6 εκ. ευρώ

 

Οι Περιφερειάρχες Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης και Δ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας καθώς και Ιταλοί εταίροι του προγράμματος στην επίσημη υπογραφή στη Λευκάδα

 

 

Τους Περιφερειάρχες Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα καθώς και εκπρόσωπους της Περιφέρειας Απουλίας Ιταλίας υποδέχθηκε σήμερα στη Λευκάδα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λευκάδας Θεόδωρο Χαλικιά.

 

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εταίρων του προγράμματος με ακρωνύμιο “AI SMART” υπεγράφησαν τα νομιμοποιητικά έγγραφα του έργου, στο πλαίσιο του οποίου  θα υλοποιηθεί η κατασκευή του έργου «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΝΥΔΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» καθώς και Πλατφόρμα Πληροφοριακού Συστήματος που θα διευκολύνει τη διασυνοριακή ανταλλαγή πληροφοριών, θα παρακολουθεί συνεχώς τη θαλάσσια κίνηση του τουρισμού και θα δημιουργήσει μια πλατφόρμα λιμενικών υπηρεσιών επενδύοντας στη σύγχρονη τεχνολογία της μαρίνας.

 

“Το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών αποτελεί ένα σημαντικό έργο υποδομής για το Νυδρί, με άμεσα και πολύ σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία. Ο τουρισμός, βασικός πυλώνας ανάπτυξης για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενισχύεται μέσα από τις συνεργασίες με τις γειτνιάζουσες περιοχές.

Η περιφερειακή αρχή αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες της περιοχής και θέλοντας να υπηρετήσει μια ορθολογική αναπτυξιακή στρατηγική επικεντρώνεται στη συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη των τουριστικών λιμένων της σε συνδυασμό με την δημιουργία νέων” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος κατά τη διάρκεια της επίσημης υπογραφής υλοποίησης του εξαιρετικά σημαντικού έργου.

 

Συγκεκριμένα βάσει προγραμματισμού θα διαμορφωθεί μαρίνα 73 θέσεων ελλιμενισμού, με οργανωμένη θαλάσσια και χερσαία ζώνη, για την εξυπηρέτηση των σκαφών αναψυχής. Στη θαλάσσια ζώνη του καταφυγίου προβλέπεται η κατασκευή  προσήνεμου μώλου, η πόντιση πλωτού προβλήτα, η κατασκευή νέων κρηπιδωμάτων και η εκμετάλλευση των υφιστάμενων κρηπιδωμάτων. Στη χερσαία ζώνη του καταφυγίου προβλέπεται η κατασκευή μικρού κτιρίου για την εξυπηρέτηση των επιβαινόντων στα ελλιμενιζόμενα σκάφη, καθώς επίσης και η διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης και χώρων πρασίνου.

 

Στο εταιρικό σχήμα του έργου συμμετέχουν η Περιφέρεια Απουλίας ως Επικεφαλής Εταίρος, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Περιφέρεια Ηπείρου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει ως εταίρος στο Στρατηγικό Πρόγραμμα Ελλάδα Ιταλία με τίτλο AI SMART και προϋπολογισμού για την ΠΙΝ 3.600.000 ευρώ.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.