Η Κεφαλληνία στον ρυθμό προετοιμασίας για τον νέο Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Κεφαλληνία στον ρυθμό προετοιμασίας

για τον νέο Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

 

Η πορεία των προετοιμασιών λειτουργίας του νέου περιφερειακού διαβαθμικού Φορέα ΔιαχείρΙσης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) αποτέλεσαν μεταξύ άλλων το αντικείμενο της επίσκεψης που πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού Κατερίνα Μοθωναίου στην Κεφαλονιά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου διαβαθμικού ΦοΔΣΑ.

 

Συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρο Τραυλό η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού επισκέφθηκε, το χώρο όπου πλέον αποτελεί και την έδρα του νέου υπό σύσταση Φορέα στα πρώτα του βήματα.

 

Ενημέρωσε ότι  τις επόμενες ημέρες θα λάβει αριθμό πρωτοκόλλου στο ΓΕΜΗ η Α.Ε. Ο.Τ.Α του νέου διαβαθμικού ΦοΔΣΑ.

 

Συζήτησε επίσης  για μια σειρά από διαδικασίες που αφορούν στο προσωπικό που θα παραμείνει στους Δήμους για την αποκομιδή όπως και για το προσωπικό που θα μεταφερθεί στο νέο Φορέα.

 

Ενημερώθηκε  και για την καταγραφή της περιουσιακής κατάστασης των υφιστάμενων ΦοΔΣΑ από την Επιτροπή που έχει οριστεί από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία θα μεταφερθεί στο νέο Φορέα.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης και μέλος του ΔΣ του νέου ΦοΣΔΑ δήλωσε ότι οι διαδικασίες προχωρούν σε όλα τα νησιά για να λειτουργήσει άμεσα ο νέος Φορέας και η διαχείριση στερεών αποβλήτων σε μια σύγχρονη εποχή με υψηλές απαιτήσεις.

 

 

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27548 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.