Η Καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής Μαρία Κατζανού- Πανουργιά δίνει συμβουλές πως να μην μολυνθούμε από τον ιό…


H Ιατρός-Βιοπαθολόγος Επικ. Καθηγητρια Προληπτικης Ιατρικης-Επιδημιολογίας Μαρια Καντζανού- Πανουργιά μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη.

Όπως είπε μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε στις γειτονικές χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ανήκουμε και εμείς κι όλο αυτόν τον αριθμό κρουσμάτων και θανάτων που έχουμε για αυτό χρησιμοποιούμε τον όρος συγκρατημένη αισιοδοξία.

Είναι αλήθεια ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία επιθυμία που ξεκληρίζει την ανθρωπότητα και το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται όχι μόνο παγκοσμίως υγειονομικούς φορείς, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τον τελευταίο μήνα οι ζωές και η καθημερινότητά των ανθρώπων άλλαξαν ριζικά λόγω του κορονοϊού. Ελάχιστες έξοδοι από το σπίτι, μόνο για εργασία, για κάποια επίσκεψη σε γιατρό και ανεφοδιασμός από τα σούπερ μάρκετ.

Η Καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Καντζανού-Πανουργιά, έδωσε μερικές συμβουλές για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να πάρει κανείς όταν κάνει τα ψώνια του από τα σούπερ μάρκετ.

About Ομάδα Σύνταξης 28493 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.