Οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ εμπόδιο στην ανάκαμψη της χώρας


Δελτίο τύπου της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας.

Ψηφίστηκε στην επιτροπή Βιομηχανίας και Ενέργειας, καθώς επίσης και στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το νομοσχέδιο για την επέκταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, γνωστό ως Σχέδιο Γιούνγκερ.

Στο νομοσχέδιο, παρά τις αρχικές αντιδράσεις του Γερμανού εισηγητή της Οικονομικής Επιτροπής, προβλέπεται να μην καταχωρούνται στο έλλειμμα των Κρατών Μελών οι επενδύσεις σε έργα που επιχορηγούνται από το Σχέδιο Γιούνγκερ.

Προβλέπεται επίσης πως το Σχέδιο Γιούνγκερ, δεν θα υποκαταστήσει τα Διαρθρωτικά Ταμεία και τα Ταμεία Συνοχής, κάτι που είναι κρίσιμο για οικονομίες όπως η Ελληνική, ενώ δημιουργεί τις προϋποθέσεις σύνθεσης χρηματοδοτικών εργαλείων ικανών να μειώσουν σημαντικά το κόστος χρηματοδότησης των επενδύσεων, τόσο για τους ιδιωτικούς επενδυτές όσο και για τις περιφέρεις.

Επιπλέον, ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία επενδυτικών πλατφορμών που θα επιτρέψουν σε μικρότερης έκτασης περιφερειακά και θεματικά έργα υποδομής να ενταχθούν κάτω από τον τίτλο μιας ενιαίας επένδυσης.

Τέλος, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε ρευστότητα μέσω των κεφαλαίων που θα δοθούν στις Ελληνικές τράπεζες, κάτι που πρόκειται να δώσει ανάσα στην πραγματική οικονομία καθώς περιλαμβάνει μία τεράστια γκάμα τομέων, από τις νέες τεχνολογίες και τις μεταφορές, μέχρι την αγροτική οικονομία και την αλιεία.

Εισηγήτρια του νομοσχεδίου εκ μέρους της Επιτροπής Βιομηχανίας Ενέργειας και Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ήταν η Ευρωβουλευτής της Ελιάς, κ. Εύα Καϊλή.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα που συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή (GUE), καταψήφισε το νομοσχέδιο.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 26158 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.