Η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στον Prisma 91.6 από τον Μάκη Μελά


Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος έκανε με παρέμβασή του στον Prisma 91,6 ο Μάκης Μελάς.

Ο καιρός Μελάς έδωσε συγχαρητήρια στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στην τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Λευκάδας, καθώς και στον επανεκλεγέντα βουλευτή Θανάση Καββαδά, αλλά και σε όσους συμμετείχαν σε αυτή την εκλογική διαδικασία εν μέσω καλοκαιριού.

Ο κύριος Μελάς έκανε λόγο για μία προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς το χλευαστικό “Κούλης” το μετέτρεψε σε συστατικό επιτυχίας,  ήταν μία δική του τεράστια προσπάθεια αν σκεφτείτε τι είχε αντιμετωπίσει σε όλη αυτή τη διάρκεια από τη στιγμή που διεκδίκησε την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Καταρχήν δεν είχε ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον κύριο Παυλόπουλο διαχωρίζοντας τη θέση του. Όταν κέρδισε την κούρσα της διαδοχής με δυσκολία συγκέντρωσε τις υπογραφές για να είναι υποψήφιος και στο δεύτερο γύρο κατάφερε και επικράτησε επί του κυρίου Μεϊμαράκη που είχε μαζί του όλα τα μεγάλα ονόματα.

Από τότε ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας είχε διαισθανθεί ότι πίστευε αυτά τα οποία έλεγε, αν σκεφτείτε ότι για να μαζέψει τις υπογραφές της υποψηφιότητας του, υπέγραψαν κάποιοι μαθουσάλες της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Κώστας Πυλαρινός και άλλοι, θα καταλάβετε πόσο δύσκολο ήταν να τις μαζέψει, ωστόσο έκανε την ανατροπή.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε και καλύτερη υποστήριξη μέσα στη Βουλή, από την ομάδα των Καραμανλικών, οι οποίοι είχαν κατεβάσει τα μολύβια κάτω και περίμεναν πότε θα ηττηθεί στις εκλογές, για να ξαναπάρουν το κόμμα πίσω με τον Καραμανλή τον νεότερο, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τον κύριο Μητσοτάκη και πιθανότητα να είχαμε οδηγηθεί νωρίτερα σε εκλογές.

Όπως αποδείχτηκε η τύχη δεν εγκατέλειψε το Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τον κύριο Τσίπρα, οποίος πριν το 2015 και κάρβουνο να έπιανε γινότανε χρυσάφι, μετά το 2015 φαίνεται πως η τύχη τον εγκατέλειψε και εκτός από το δημοψήφισμα, τους φόρους που έχουν επιβληθεί στη μεσαία τάξη, πέρα από την ιστορία με τους ΑΝΕΛ και τον Καμμένο, όλα όσα ακούστηκαν τελευταία για το κότερο για τη συμφωνία των Πρεσπών, το Μάτι και η Μάνδρα ήταν καθοριστικά γεγονότα που μέτρησαν.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χάσει τον έλεγχο του περίγυρου που εκεί μαζεύονται πάρα πολλοί όπως οι μέλισσες το μέλι, αν δεν κρατήσει ασφυκτικό έλεγχο στην κοινοβουλευτική ομάδα για να μην αρχίζουν να λένε διάφορα, νομίζω πως αν τοποθετήσει ανθρώπους άξιους και ικανούς χωρίς να κοιτάξει την κομματική τους ταυτότητα νομίζω ότι θα πετύχει.

Λαμογια υπάρχουν παντού και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τις καλύτερες των προθέσεων αλλά είδαμε να γίνονται διάφορες κουβέντες, δεν λέω ότι έχουν γίνει σκάνδαλα απλά αυτά που διαβάζουμε καθημερινά.

Αν γίνει ένα σκάνδαλο η μία καταγγελία που τεκμηριωθεί θα αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ και μετά είναι δύσκολο να βάλεις φρένο.

Νομίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει η Γαλλία, Γερμανία και Αγγλία, αλλά θα μπορούσαμε να είμαστε μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα και να μην είμαστε ανατολίτες.

Πριν τρεις χιλιάδες χρόνια ήμασταν πρωταγωνιστές στην περιοχή μέσα από τους Αρχαίους συγγραφείς μας, τα βιβλία και τώρα είμαστε ουραγοί.

Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε πάρα πολύ καλά σε σχέση με το ποσοστό των ευρωεκλογών και μάλιστα και στη Λευκάδα ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ πήγε καλά καθώς πήρε 4.289 ψήφους 70 περισσότεροι ψήφοι σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2015.

Η Νέα Δημοκρατία πήρε πάρα πολλούς ψήφους περισσότερους, ωστόσο εξαφανίστηκε το ΠΟΤΑΜΙ, οι ΑΝΕΛ, η Χρυσή Αυγή έπεσε χαμηλά και όλα αυτά πρέπει να συνεκτιμηθούν.

Αναφορικά με την άνετη επικράτηση του Θανάση Καββαδά έναντι των συνυποψηφίων του, ο κύριος Μελάς ανέφερε ότι φαινομενικά η Νέα Δημοκρατία ήταν ενωμένη και ότι οι τρεις μεταξύ στους δεν είχαν αντιπαραθέσεις, αν και όπως έγινε ο προεκλογικός αγώνας συνέφερε περισσότερο τον κύριο Καββαδά, ήταν ο παλιότερος, είχε περισσότερο προεκλογικό χρόνο, επισκέφθηκε τα χωριά πάρα πολλές φορές, είχε δει τον κόσμο, κυκλοφορούσε μέσα στην πόλη ως βουλευτής και ως εν δυνάμει υποψήφιος, από εκεί και πέρα η κυρία Κατωπόδη και κύρια Αυγερινού είχαν ελάχιστο χρόνο, δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτε και ήταν επιτυχία οι ψήφοι που πήραν και οι δύο.

Αν κοιτάξουμε τα παλιότερα αποτελέσματα θα δούμε διαχρονικά ότι ενώ πάντα οι δύο υποψήφιοι ήταν δυνατοί στη Νέα Δημοκρατία, ο κύριος Σολδάτος, Βεργίνης, Παναγιώτης Καββαδάς, ο Θανάσης καββαδάς και την προηγούμενη φορά είχε επικρατήσει των κυρίων Σταματέλου και Μελά με μεγάλη διαφορά.

Η Νέα Δημοκρατία από τους 6.742 ψήφους που πήρε οι 4.095 πήγαν στο Θανάση Καββαδά 1.051 στην Αργύρη Κατωπόδη και 760 περίπου κ Αυγερινού.

Περίπου 870 ψηφοδέλτια ήταν τα αστάυρωτα τα οποία πραγματικά είναι η τρίτη δύναμη.

Αν πάμε στο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πήρε περίπου 4.300 ψήφους ο κύριος Δρακονταειδής πήρε 1536 και 821 η κυρία Σταύρακα και 752 η κυρία Κατωπόδη. Παραμένουν περίπου 1.300 ασταύρωτα ψηφοδέλτια, δηλαδή το 35% του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με τις υποψηφιότητες, κάνοντας λόγο για ένα τεράστιο ποσοστό, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε άνοδο μέσα στην πόλη, ωστόσο χάθηκε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, πήρε κάποιες η Κωνσταντοπούλου, αλλά ξεπροβάλλε Βαρουφάκης με 428.

Ενώ φαινόταν ότι υπήρχαν συμμαχίες μεταξύ της κυρίας Κατωπόδη και του κυρίου Σολδάτου, γιατί ο κύριος Σολδάτος δεν υποστήριζε την κυρία Αυγερινού γιατί ταυτίζεται με την κυρία Γεωργίου που έχει το Sea to Sea και ήταν εναντίον τους εκλογές.

Έλεγαν ότι ο Κύριος Βεργίνης θα βοηθήσει την κυρία Αυγερινού, ωστόσο αν εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανείς.
Πρέπει ο ίδιος να μπεις στην κοινωνία και να πείσεις με τον πολιτικός σύλλογος, με τον κύριο Μελά υπογραμμίζει ότι από όλα τα κόμματα που κυκλοφορούσαν έξω μόνο το Κ.Κ.Ε. άρθρωσε πολιτικό λόγο και παρουσίαζε τα πράγματα όπως ήταν.

Οι υπόλοιποι έκαναν περιοδείες, έβγαζαν φωτογραφίες και απλά ανέβηκαν κάποια άρθρα στο διαδίκτυο.

Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και το κίνημα αλλαγής που είναι από κάτω, σε σχέση με τις περιφερειακές εκλογές δεν πήγε καλά, καθώς τότε πήρε 1538 ψηφοδέλτια και τώρα 1462.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κύριος Μελάς ανέφερε ότι η πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων αυτή τη στιγμή είναι στο χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22901 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.