Η εκτίμηση της ΕΡΤ για τα ποσοστά κομμάτων στις ευρωεκλογές


Νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με καθαρή διαφορά προβλέπει το exit poll που διενήργησε η Κάπα Research για λογαριασμό της ΕΡΤ για τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με την εκτίμηση, η ΝΔ θα αποσπάσει μεταξύ 30,5 και 33,5% της ψήφου, ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται μεταξύ 25,5 και 28,5%.

Για «ιδιαίτερα σημαντική» διαφαινόμενη νίκη της Πειραιώς έκανε λόγο ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος, προσθέτοντας πως με βάση τους μέσους όρους η διαφορά θα διαμορφωθεί στις πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Σημείωσε πως η ΝΔ επιβεβαίωσε την «υψηλότατη συσπείρωσή της» που ήταν ορατή πριν τις κάλπες, ενώ φαίνεται να έχει αντλήσει πολίτες και από άλλες παρατάξει, όπως η Χρυσή Αυγή.

Η έρευνα της Κάπα Research βασίζεται στο 80% του δείγματος και έχει περιθώριο λάθους 1,5 μονάδες.

Στην τρίτη θέση της εκτίμησης βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, που κινείται στην ζώνη του 6 έως 8%, ισοδυναμώντας ακριβώς με την Χρυσή Αυγή. Ακολουθεί το ΚΚΕ, στην ζώνη 5 έως 7%.

Στα «σκαλοπάτι» του τρία τοις εκατό που απαιτείται για είσοδο στην Ευρωβουλή βρίσκονται η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και η ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη που αμφότερες βρίσκονται στο 2,5 έως 3,5%.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27526 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.