Η εκτίμηση της ΕΡΤ για τα ποσοστά κομμάτων στις ευρωεκλογές


Νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με καθαρή διαφορά προβλέπει το exit poll που διενήργησε η Κάπα Research για λογαριασμό της ΕΡΤ για τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με την εκτίμηση, η ΝΔ θα αποσπάσει μεταξύ 30,5 και 33,5% της ψήφου, ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται μεταξύ 25,5 και 28,5%.

Για «ιδιαίτερα σημαντική» διαφαινόμενη νίκη της Πειραιώς έκανε λόγο ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος, προσθέτοντας πως με βάση τους μέσους όρους η διαφορά θα διαμορφωθεί στις πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Σημείωσε πως η ΝΔ επιβεβαίωσε την «υψηλότατη συσπείρωσή της» που ήταν ορατή πριν τις κάλπες, ενώ φαίνεται να έχει αντλήσει πολίτες και από άλλες παρατάξει, όπως η Χρυσή Αυγή.

Η έρευνα της Κάπα Research βασίζεται στο 80% του δείγματος και έχει περιθώριο λάθους 1,5 μονάδες.

Στην τρίτη θέση της εκτίμησης βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, που κινείται στην ζώνη του 6 έως 8%, ισοδυναμώντας ακριβώς με την Χρυσή Αυγή. Ακολουθεί το ΚΚΕ, στην ζώνη 5 έως 7%.

Στα «σκαλοπάτι» του τρία τοις εκατό που απαιτείται για είσοδο στην Ευρωβουλή βρίσκονται η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και η ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη που αμφότερες βρίσκονται στο 2,5 έως 3,5%.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21647 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.