Οι εφημερίδες σήμερα Δευτέρα 9/3


 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Αντώνη έμαθες τα νέα;”

Η εφημερίδα γράφει “εκτεθειμένος βαρύτατα είναι (τουλάχιστον πολιτικά και ηθικά) ο Γκίκας Χαρδούβελης, μετά την αποκάλυψη ότι έβγαζε, με αμφιλεγόμενο τρόπο, μεγάλα ποσά στο εξωτερικό σε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους για την οικονομία της χώρας”.

ΕΘΝΟΣ: “Μετακινήσεις υπαλλήλων στο Δημόσιο”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σαρωτικό κύμα μετακινήσεων υπαλλήλων στο Δημόσιο φέρνουν οι αναδιαρθρώσεις υπηρεσιών και φορέων που σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Ο χάρτης των αλλαγών περιλαμβάνει νέα οργανογράμματα και μεταφορά αρμοδιοτήτων”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Αγιος Παΐσιος: Λίγα τα ψωμιά της ΕΟΚ!”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “συγκλονιστική προφητεία από το 1992”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Σχέδιο 5 αλλαγών στις πρόωρες συντάξεις ΙΚΑ”

Η εφημερίδα γράφει ότι “τελευταία ίσως ευκαιρία για να κλειδώσουν την έξοδο στη σύνταξη κατά 5 έως και 12 χρόνια νωρίτερα, προτού τους προλάβουν οι σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στο καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, έχουν 1,5 εκατομμύριο παλαιοί και νέοι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, με σειρά από ευνοϊκές διατάξεις που παραμένουν σε ισχύ για άνδρες, γυναίκες και κυρίως για μητέρες με ανήλικο τέκνο”.

ΕΣΤΙΑ: “Χειρότερο καθεστώς χωρίς την Τρόϊκα”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “το νέο καθεστώς που έχει προκύψει μετά την υποτιθέμενη κατάργηση της Τρόϊκα είναι χειρότερο από ό,τι πριν. Παρ΄ότι κανένας δεν το ομολογεί, περί αυτού πρόκειται”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Παιχνίδια φόβου”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες το καλοκαίρι, αν τελικά δεν υπάρξει η προσδοκώμενη από την κυβέρνηση συμφωνία με τους θεσμούς, αφήνουν υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μηνύματα για την έκβαση της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup δείχνουν ότι για άλλη μια φορά η Ελλάδα θα είναι μόνη, αν και ο Ζ.-Κ. Γιούνκερ αποκλείει ξανά το Grexit”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Κατάσταση πολιορκίας”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σε κλοιό πιέσεων από τους δανειστές, οι οποίοι επισείουν το χαρτί του στραγγαλισμού της οικονομίας λόγω έλλειψης ρευστότητας, βρίσκεται και πάλι η χώρα. Η κυβέρνηση παίζει από την πλευρά της το χαρτί του δημοψηφίσματος, με τη διευκρίνιση ότι δεν θα αφορά το ευρώ”.

Kontranews: “56 φορές ο Χαρδούβελης είχε βγάλει έξω χρήματα”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “αιχμάλωτος και σε καθεστώς απόλυτου εκβιασμού από τους ξένους τοκογλύφους, βρίσκονταν ο Γκίκας Χαρδούβελης στο διάστημα της θητείας του, στο νευραλγικότερο κυβερνητικό πόστο του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Με μικρό «καλάθι» στο Eurogroup”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup δεν αναμένεται να οδηγήσει σε απόφαση για την Ελλάδα στο θέμα της εκταμίευσης μέρους των διαθεσίμων (17,2 δισ. ευρώ) του προγράμματος, ωστόσο στις Βρυξέλλες θεωρούν βέβαιο ότι θα γίνει μία διεξοδική συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο, ώστε να ξεκαθαρίσει το «τοπίο», το οποίο έχει βαρύνει εξαιτίας δηλώσεων και διαρροών”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

About Ομάδα Σύνταξης 27582 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.