Η αυτοπρόταση Γληγόρη για τον διαβαθμιδικό ΦΟΣΔΑ…με άρωμα Νέας Δημοκρατίας…


Πλούσιο πολιτικό παρασκήνιο  βγήκε από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο  μετά από αρκετό χρονικό διάστημα  συνεδρίασε κεκλεισμένων των Θυρών στο διοικητήριο Λευκάδας.

 Σε εξέλιξη ήταν το θέμα απόφασης για ορισμό εκπροσώπου του δήμου Λευκάδας  στον υπό σύσταση ειδικό περιφερειακό  διαβαθμιδικό φορέα  διαχείρισης στερεών αποβλήτων,  και το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να ψηφίσει  να εκπροσωπηθεί από τον δήμαρχο Λευκάδας.

Ωστόσο στην τοποθέτησή του ο κ Γληγόρης  εξέφρασε την αντίρρησή του  στο γεγονός ότι  η εισήγηση προκαταβάλει  ότι θα είναι ο ίδιος το μέλος του Δ.Σ.

 Μάλιστα έκανε επίθεση στον Δήμαρχο Λευκάδας λέγοντας πως ως υπεύθυνους των σκουπιδιών εδώ και ένα χρόνο το αποτέλεσμα είναι   όλο το νησί βρωμάει από άκρη σε άκρη,  ενώ αναφέρθηκε σε φωτογραφίες  που τα δέματα  μεταφέρονται ασκέπαστα.

 Επίσης είπε ότι ο δήμαρχος δεν ψήφισε τον διαβαθμιδικό  σύνδεσμο γιατί δεν τον ήθελε,  καθώς ήταν ο μοναδικός που ψήφισε την εισήγηση  και όσα είπε ο ίδιος τα επανέλαβε ο κύριος Γραφάκος!!

 Ο ίδιος έθεσε σε ψηφοφορία τον εαυτό τους το σώμα καθώς από την πρώτη στιγμή πίστεψε  σε αυτή τη διαδικασία,  ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να τον ψηφίσουν.

Στην τοποθέτησή του ο κύριος Σολδάτος υπογράμμισε ότι η πολιτική ασκείται σε πολλά επίπεδα και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και επειδή ασχολούμαι πολλά χρόνια με τα κοινά συμμερίζομαι την άποψη ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η παράταξή μου δεν ήταν υπέρ του να γίνει το διαβαθμιδικό όργανο στο οποίο σήμερα καλούμαστε να συμμετέχουμε. Οι αγώνες δίνονται σε πολλά επίπεδα, το πρώτο επίπεδο είναι πως η εκτίμηση μας κατατέθηκε πως η δημιουργία του μικρού ΦΟΣΦΑ εξυπηρετούσε βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες ανάγκες, είμαστε σχεδόν έτοιμοι και ξαφνικά ανατρέπει αυτό το σχεδιασμό η κεντρική εξουσία στον οποίον είχε συντελέσει να υπάρχει προτείνοντας κάτι διαφορετικό με το οποίο ήρθαμε σε αντίθεση, καθώς πιστεύουμε ότι δεν εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά της Λευκάδας από αυτό που είχαμε σχεδιάσει.

Ζούμε όμως σε μία κοινοβουλευτική Δημοκρατία και οφείλουμε να σεβόμαστε το συγκεκριμένο πολίτευμα. Ιδρύθηκε ο συγκεκριμένος ΦΟΣΔΑ, καλούμαστε να συμμετέχουμε και δεν μπορούμε να αρνηθούμε τη συμμετοχή του δήμου μας και οι οποίες αποφάσεις να λαμβάνονται ερήμην του δήμου Λευκάδας, γνωρίζοντας ότι η συμμετοχή μας είναι μικρή και δεν έχουμε πληθυσμιακά ιδιαίτερη βαρύτητα, ωστόσο η νομοθεσία μας επιτρέπει να ακούγεται η φωνή μας.

Μάλιστα πηγαίνοντας στην συζήτηση σε ένα άλλο επίπεδο θύμισε ότι την δεκαετία του 70 ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε αποφασίσει και προχώρησε στην κίνηση να βγάλει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, στη συνέχεια εκτιμήθηκε από πολλούς ότι αυτή η κίνηση δεν εξυπηρετούσε τα εθνικά συμφέροντα.

Στη συνέχεια ο διάδοχος του Γιώργος Ράλλης με την συναίνεση του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Καραμανλή επανέφερε την χώρα στο ΝΑΤΟ ακόμα και αν κάποιοι θεωρούσαν ότι τότε μας έβλαψαν με τις πολιτικές αποφάσεις που πήρε στη διαμάχη με την Τουρκία.

Έχουμε το δικαίωμα να διατυπώνουμε την αρχική μας άποψη όμως λόγω του συγκεκριμένου πολιτεύματος έρχεται η πολιτεία και το ανατρέπει, για αυτό υπερψηφίζουμε την εισήγηση που έχει καταθέσει ο δήμαρχος και στη συγκεκριμένη περίπτωση δηλώνουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό του.

Στην δευτερολογία του ο κ. Γληγόρης  είπε ότι ο κύριος Σολδάτος  αναγκάστηκε να φτάσει ως το 1975,  για να δικαιολογήσει την ψήφο του σε κάτι που δεν πίστεψε και πήγε απέναντι.

 Στην  συνέχεια τον ρώτησε αν τον εμπιστεύεται  ως τεχνοκράτη  με τον κύριο Σολδάτο να απαντά ” ως όψιμο νεοδημοκράτη  πολύ θα το ήθελα“…

Μάλιστα στο τέλος της συζήτησης  ακούγεται ο κύριος Δρακονταειδής,  απευθύνεται στον κύριο Σολδάτο,  με αφορμή  την στήριξη που ζήτησε  ο κύριος Γληγόρης , αποκαλώντας τον χαριτολογώντας  “σύντροφο”

About Ομάδα Σύνταξης 27934 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.