Η αποκεντρωμένη απέρριψε την απόφαση του Δ.Σ για τους εργαζόμενους της κοινωφελούς. Κριτική από αντιπολίτευση!!!


Ενημέρωση για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την κοινωφελή και τους εργαζόμενους που είχαν κινηθεί δικαστικά έκανε στο δημοτικό συμβούλιο ο Πρόεδρος Στέλιος Ρόκκος, καθώς η αποκεντρωμένη απέρριψε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. με τον λόγο ότι δεν υπήρχε απαρτία στο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως ανέφερε,  “σύμφωνα με απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης, στην συγκεκριμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αποφασίστηκε να ταχθεί ο δήμος, στο πλάι των πρώην εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ, οι οποίοι με αγωγή τους κατά του δήμου ζητούν από το δικαστήριο να τους αναγνωρίσει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δίχως να εμπεριέχεται σε αυτή την απόφαση, πλήρης και ειδική αιτιολόγηση.

Επιπλέον δεν λήφθηκε υπόψιν αυτό που αναφέρεται στη σύμβαση του κάθε εργαζόμενου, ότι με την λήξη της, λύεται αυτοδικαίως χωρίς καμία αποζημίωση και χωρίς να απαιτείται η έκδοση διαπιστωτικής πράξης.

Ο δήμος στην προκειμένη περίπτωση εκτελεί το ρόλο του επιβλέποντα φορέα, δίχως να είναι στην ευχέρεια του η διακοπή ή η παράταση, των ανώτερων συμβάσεων όπως αυτό ρυθμίζεται μέσα από την πρόσκληση.”

 

Για το θέμα αυτό στην τοποθέτησή του ο Κώνσταντίνος Δρακονταειδής, έθεσε θέματα δεοντολογίας καθώς όπως είπε, πήραμε μία πολιτική απόφαση, πηγαίνει το θέμα στην οικονομική επιτροπή και εκεί όπως διάβασα από τα πρακτικά, τα οποία γράφονται και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν, καθώς στην τοποθέτησή της η δικηγόρος του δήμου, είπε ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που πάρθηκε είναι παράτυπη.

Στη συνέχεια συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή και παίρνει μία απόφαση διαφορετική από αυτή που πήραμε στο δημοτικό συμβούλιο, ανεξάρτητα αν ετεροχρονισμένα απορρίφθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Το ερώτημά μου είναι πως έρχεται μία οικονομική επιτροπή και αλλάζει μία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς το δημοτικό συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο, σαφώς και πρέπει να παίρνει νόμιμες αποφάσεις, ωστόσο αυτές είναι πολιτικές και δεν υπάρχουν παρατυπίες.

Η οικονομική επιτροπή πήρε αντίθετη απόφαση και σας ρωτάω εφόσον έτσι ήταν γιατί εμείς συνεδρίασε με ως δημοτικό συμβούλιο, καθώς δεν έπρεπε να μπει θέμα και εδώ επιτρέψτε μου να πω ότι υπάρχει ευθύνη.

Δέχομαι ότι είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη και εμείς κάναμε πολλά, ρωτάω όμως γιατί στην οικονομική επιτροπή δεν πήρατε απόφαση αναβολής του ζητήματος, ώστε να ενημερωθεί το σώμα και με συγκεκριμένο τρόπο να πάρουμε τις οποίες αποφάσεις.

 

Ο Κωνσταντίνος Γληγόρης υπενθύμισε σε όσους δεν γνωρίζουν ότι αυτή ήταν η πρώτη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που η πρόταση της Δημοτικής Αρχής δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία, “αλλά πάρθηκε  μία απόφαση όπως πρέπει να παίρνεται  θεωρώ από το δημοτικό συμβούλιο, της οποίας αποφασίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι και ο δήμαρχος έχει τον εκτελεστικό ρόλο να υλοποιήσει την απόφαση που εμείς αποφασίσαμε, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Απλά να σας πω Κύριε δήμαρχε και κύριε πρόεδρε, οι αποφάσεις δεν ακυρώνονται από την Αποκεντρωμένη, τις αποφάσεις παίρνει η πλειοψηφία. Ακυρώστε όσες αποφάσεις θέλετε, τις δικές μας αποφάσεις όμως δεν θα τις ακυρώνετε , η πλειοψηφία δεν ακυρώνεται Κύριε δήμαρχε, ό,τι και να κάνετε.

 

 

Στην απάντηση του ο  δήμαρχος Λευκάδας,  απάντησε σε όσους έθεσαν αυτό το θέμα, πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως το υπέρτατο όργανο στην διοίκηση ενός Δήμου είναι το δημοτικό συμβούλιο, επειδή από ότι βλέπω ήταν όλοι παρόντες στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, να θυμίσω ότι το πρώτο που ανέφερα είναι να έρθουν στη δική μου θέση που είμαι υποχρεωμένος να υλοποιήσω την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και την ίδια στιγμή έχω τη γνωμάτευση της Νομικής υπηρεσίας που λέει άλλα.

“Τι έπρεπε να πω εντέλλεσθαι στην εκπρόσωπο της Νομικής υπηρεσίας και να πάει κόντρα σε αυτά τα οποία πιστεύει και κατά την άποψη της στο νομό, καθώς σε δύο μέρες έπρεπε να παραστεί στο δικαστήριο;”

Στο σχόλιο του κυρίου Γληγόρη ότι οι πλειοψηφίες δεν καταργούνται με κανένα τρόπο από την πλευρά του δημάρχου, απάντησε  ότι “χαίρομαι γιατί έχουμε πάρει 100 αποφάσεις με πλειοψηφία και αυτές είναι δικές μου αποφάσεις και χαίρομαι ιδιαιτέρως για αυτό.”

Για αυτή τη συγκεκριμένη πρόταση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, διάβασε ξεκάθαρα ότι δεν πήρε πλειοψηφία, καθώς ήταν 25 παρόντες και για να ήταν έγκυρη απόφαση θα έπρεπε να πάρει 13 ψήφους, είναι τόσο απλό αυτό που λέτε και εσείς.

Απευθυνόμενος στον κ. Ζαβιτσάνο, είπε ότι δεν κατέβηκε σε καμία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά η επικεντρωμένη επιλήφθηκε του ζητήματος.

“Εγώ να δεχτώ κ. Δρακονταειδή, ότι υπάρχει ευθύνη για την εισαγωγή του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο και όχι στην οικονομική επιτροπή, αλλά από κει και πέρα, είτε καλώς είτε κακώς για το τυπικό του ζητήματος δεν πήρε πλειοψηφία και η Αποκεντρωμένη που είναι ελεγκτής της νομιμότητας το απέρριψε.”

 

About Ομάδα Σύνταξης 28551 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.