Η ανάλυση του Πέτρου Μήτσουρα στο δημοτικό συμβούλιο, για την επόμενη μέρα του Δήμου με την απλή αναλογική


Στην απλή αναλογική αναφέρθηκε στη σημερινή του τοποθέτηση στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Μήτσουρας.

Όπως ανέφερε με αφορμή για το σκεπτικό του ήταν συγκεκριμένη εφημερίδα που εκδίδεται στο νότιο τομέα εκεί που ζει.

Εκεί υπάρχουν περίπου πέντε δήμοι οι τρεις είναι περίπου σαν της Λευκάδας, με μεγαλύτερο πληθυσμό αλλά με 33 συμβούλους, η  Ηλιούπολη και Γλυφάδα είναι μεγαλύτερες.

Η απλή αναλογική είναι νόμος του κράτους, εγώ τον σέβομαι, ωστόσο κατάπληξη μου έκανε η Περιφέρεια Αττικής η οποία μετά τότε ποσοστά σήμερα η κυρία Δούρου θα έπαιρνε 24 έδρες.

Ο δεύτερος κύριος Σγουρός 22 έδρες, ο τρίτος κύριος Κουμουτσάκος 14 έδρες, ο Παναγιώταρος 11, ο Θανάσης Παφίλης 11, ο Θάνος Τζήμερος 7, ο Γάκης 3, η Κουτσούμπα και ο Μαντούβαλος 2, Γιαννακάκη 2.

Επειδή υπάρχουν 101 περιφερειακοί σύμβουλοι χρειάζονται 51 για να παρθεί απόφαση και να υπάρξει απαρτία.

Το 24, έπρεπε να βρει Τουλάχιστον ακόμη 27, μου έκανε εντύπωση αυτών που έρχονται.

Στην Λευκάδα το 2014 θα είχαμε με την απλή αναλογική, 11 συμβούλους η παράταξή μας, 9 συμβούλους η παράταξη του δημάρχου, 7 του κυρίου Αραβανή, 3 η Λαϊκή Συσπείρωση, και 3 ο Δίαυλος.

Πήγαμε στον δεύτερο γύρο και έγινε δήμαρχος κ Δρακονταειδής. Ο κύριος Δρακονταειδής έπρεπε τι να πάρει τους 7 και τους 3 του Διαύλου για να έχει την πλειοψηφία, ή τους 11 της παράταξης  “ανοίγουμε πανιά.”

“Τα παιδιά όπως είπε, αναφερόμενος στη λαϊκή συσπείρωση, στα πιο πολλά θέματα αναφέρουν ότι όλα είναι έργο του διαβόλου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των καπιταλιστών και δεν συμμετέχουν καν. ”

Σήμερα οσφρίζομαι ότι με 7 που θα είναι οι συνδυασμοί θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη κατάτμηση. Υποθέτω ότι το 7 με 9 θα είναι το μάξιμουμ.

Πώς θα δημιουργηθούν οι πλειοψηφίες, πώς θα γίνουν παζάρια και με ποια ανταλλάγματα, η σημερινή πλειοψηφία άντε είναι η πιο τυχερή, αυτή που θα κερδίσει, θα σαρώσει θα έχει 9.

Οι άλλοι 12 πάνε για βρούβες, όπως θα πάω και εγώ, αναφερόμενος στους σημερινούς εκλεγμένους.

Έχω την πολιτική γνώμη ότι δεν διανοείται κανείς να αμφισβητήσει ότι η απλή αναλογική είναι το πιο δίκαιο σύστημα, όμως προϋποθέτει κουλτούρα συνεργασίας και σας το λέει ένας άνθρωπος που έχει συνεργαστεί, συνδικαλιστικά και με αυτοδυναμίες και με συμμετοχή όλων των παρατάξεων, όμως χρειάστηκε να κάνουμε μεγάλα άλματα για να τα καταφέρουμε.

Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση τότε βιαστικά έβαλε το κάρο μπροστά από το άλογο, όμως πρέπει εμείς οι πολίτες και οι εκλεγμένοι αύριο να προσγειωθούμε στην νέα πραγματικότητα, να χαμηλώσουμε λίγο τους τόνους, να είμαστε πιο διαλλακτικοί και πιο συναινετικοί για να μπορέσει να λειτουργήσει ο δήμος μετά το Σεπτέμβρη.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23750 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.