Η αιχμηρή τοποθέτηση του Μάκη Μελά και η απάντηση του Παναγιώτη Γληγόρη στο δημοτικό συμβούλιο.


Στην τοποθέτησή του για το τεχνικό πρόγραμμα ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Μελάς είπε ότι θα επιθυμούσε να το ψηφίσει, όμως βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα δύσκολη θέση καθώς βρίσκει διάφορες μελέτες, ενώ θα μπορούσε να έχει ενταχθεί και μία μελέτη που να έχει σχέση με την έξυπνη γεωργία.

“Να υπάρχει ένα αυτοματοποιημένο και ενεργειακά αυτόνομο σύστημα, τροφοδοτούμενο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για να βελτιώσει την ύδρευση και να μπορούμε να διαχειριστούμε τους υδάτινους πόρους.

Στην Λευκάδα δεν έχουμε μεγάλες εκτάσεις, πρέπει να αυξήσουμε τις παραγωγικές ποσότητες, κάνοντας οικονομικά βιώσιμες καλλιέργειες και βασικά να μειώσουμε τους λογαριασμούς του ρεύματος, που τα πληρώνει με μηνιαίους λογαριασμούς ο δήμος, χωρίς να ξεχωρίζει ποιός είναι της άρδευσης ή του ηλεκτροφωτισμού,  καθώς θα έπρεπε η άρδευση που την επιδοτούμε όλοι σε όλα αυτά τα δημοτικά διαμερίσματα να είναι ξεχωριστά και να είναι ανταποδοτικά τα δημοτικά τέλη.”

Επίσης ανέφερε ότι δεν υπάρχει προοπτική να απελευθερωθούν οι δημοτικοί δρόμοι, καθώς μπαίνουν κολωνάκια παντού, από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές που κοστίζουν.

“Η λύση είναι να εφαρμοστούν τα παρκόμετρα και μπορεί αυτό να μην ακούγεται καλά στα αυτιά των δημοτών, ωστόσο θα τους πίεζε να μεταφέρουν τα αυτοκίνητά τους κάπου πιο μακριά και ο δήμος θα έκανε απόσβεση από αυτές τις δραστηριότητες, ενώ τα κολωνάκια καταστρέφονται και δεν τα πληρώνει κανένας.”

Σύμφωνα με τον Μάκη Μελά σε αυτό το τεχνικό πρόγραμμα δεν υπάρχουν βασικές κατευθύνσεις για την λειτουργία των Υποδομών και για τον εξοπλισμό των παραλιών.

Ακόμη τόσο στο Γιαλό όσο και στους Έγκρεμνούς που είναι  επιδοτούμενοι από το πρόγραμμα των σεισμοπλήκτων κονδυλίων δρόμοι, δεν περάσαμε ένα σωλήνα νερού σε παραλίες πολυσύχναστες.

Μάλιστα σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, που αποφασίζει ποιες είναι οι πολυσύχναστες παραλίες, υπήρξε απόφαση ότι το Πόρτο Κατσίκι δεν είναι πολυσύχναστη παραλία και δεν ντράπηκαν όσοι ψήφισαν.

Τώρα όμως θα το κατεβάσουμε για μπλε σημαία όπως κάνουμε κάθε χρόνο εξαπατώντας όλους όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Επίσης αναρωτήθηκε τι θα γίνει με τους Εγκρεμνούς που θα ανοίξει ο δρόμος όταν δεν μπορεί να παρκάρουν πέρα από 15 αυτοκίνητα και το ένα ρεύμα ανόδου και καθόδου δεν ευνοεί την κατάσταση.

“Μάλιστα βλέπω μία μελέτη κτηματολογικών εκτάσεων τοπικής κοινότητας Αθανίου που θα τους ζήτησε εκείνος ο ανεκδιήγητος Πρόεδρος τοπικής κοινότητας πού πήγαινε τους πολίτες στα δικαστήρια και εμφανιζόταν ψευδομάρτυρας και αθωώνονταν όλοι.”

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Γληγόρη, ζήτησε να ανακαλέσει το χαρακτηρισμό.

“Όταν την προηγούμενη φορά έφερα την διαθήκη αποκαλυπτόταν αυτός που καταπατά 17 ή 27 στρέμματα και δεν άνοιξε μύτη πώς εγώ να ψηφίσω το τεχνικό πρόγραμμα;

Εκτός από τις κατατμήσεις τις οποίες δεν τις βλέπω εγώ όπως βλέπω καθένας, αλλά τις βλέπω ως η τακτική της τεχνικής υπηρεσίας για να μην κάνει πολλή δουλειά, να φτιάξει κάτι μικρό μελέτες.

Όταν έρθει η στιγμή δημοπράτησης αυτών των έργων με συνοπτικές διαδικασίες, ο κάθε εργολάβος αργότερα θα φτιάχνει έναν ανακεφαλαιωτικό πίνακα, θα κάνει ότι θέλει, αυτός δεν θα έρχεται ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί είναι νέα μελέτη, θα πηγαίνει στην οικονομική επιτροπή επειδή εκεί υπάρχουν και ισορροπίες που τις ευνοεί η παράταξη του κυρίου Σολδάτου, οι οποίοι θα έπρεπε να ντρέπονται που κάνουν αυτό το πράγμα, καθώς ως αντιπολίτευση θα έπρεπε να παραιτηθούν και να μπουν από τις υπόλοιπες παρατάξεις για να υπάρχει αναλογία 5-4.

Στην προσπάθεια να διακόψει τη συζήτηση ο Γληγόρης ο καιρός Μελάς είπε ότι όταν λέω την αλήθεια δεν με διακόπτει τίποτα.

 

Στην δευτερολογία του ο κ. Γληγόρης, είπε ότι η ισοπέδωση είναι εύκολο πράγμα την οποία ο καθένας μπορεί να κάνει όποτε θέλει.

“Η έκφραση γνώμης που δεν θίγει πρόσωπα και καταστάσεις είναι και αυτό εύκολο πράγμα, αλλά κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν, βέβαια όλοι κρίνονται, αυτό όμως που πρέπει να καταλάβουμε όλοι σε αυτή τη θέση είναι ότι δεν πρέπει να σπιλώνονται πρόσωπα τα οποία βρίσκονται εκτός αιθούσης, αλλά το κυριότερο πρόσωπα τα οποία έχουν υποστηριχθεί για πολλές δεκαετίες από τους πολίτες των χωριών και των χώρων στους οποίους απευθύνονται.

Αν θίγετε το πρόσωπο το οποίο εκλέγεται θίγεται και ο ψηφοφόρος ο οποίος τον εκλέγει και αυτό πρέπει να το προσέξουμε.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27909 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.