H Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας για την δήλωση Σωτήρη Σκιαδαρέση.


Ως Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας καταδικάζουμε με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο την  τοποθέτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας, καθώς μέσα από αυτήν την τοποθέτηση αποτυπώνεται πλήρως το πως αντιλαμβάνονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι μεγαλοξενοδόχοι το δικαίωμα στις διακοπές των λαϊκών στρωμάτων.  Για εμάς ο τουρισμός είναι η ανάγκη του εργαζόμενου, του αγρότη, του αυτοαπασχολούμενου, του νεολαίου για διακοπές – ξεκούραση – αναψυχή.


Για τη μεγάλη πλειοψηφία όμως των κατοίκων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, οι καλοκαιρινές διακοπές κυριολεκτικά αποτελούν “όνειρο θερινής νυκτός”. Μπορεί, σε μια χώρα που ο ήλιος, η θάλασσα και ο πολιτισμός περισσεύουν, όμως οικονομικά δεν “βγαίνει”. Με μισθούς πείνας, με ανεργία και αυξήσεις-“φωτιά”, το κόστος των διακοπών είναι απλησίαστο για τους εργαζόμενους, τους νέους, ακόμα περισσότερο για τους ανέργους. Μια ακόμα κοινωνική αδικία για τους πολλούς και προνόμιο για τους λίγους. 
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν διαχρονικά οι δημότες του δήμου Ακτίου Βόνιτσας φαντάζει ως μονόδρομο αν δεν πάνε στις όμορφες παραλίες του Δήμου μας,  να επισκεφτούν το ξεχωριστό νησί της Λευκάδας για τα μπάνια τους και μέσα από το υστέρημα τους να ενισχύσουν την οικονομία του νησιού. Για το πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας όμως δεν αποτελούν την ελίτ των τουριστών που θέλει να έρχονται στο νησί της Λευκάδας.

Η τουριστική ανάπτυξη, οι υποδομές δεν αφορούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα συνολικότερα, τις λαϊκές ανάγκες για φθηνές ποιοτικές διακοπές, αλλά τις τσέπες των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού. Τα περί “ο τουρισμός πρέπει να είναι πρωταγωνιστής της ανάπτυξης”, “το κλειδί της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας”, αφορούν τα κέρδη των ισχυρών ομίλων του κλάδου. Είναι κοροϊδία, δεν έχουν καμιά σχέση με τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες.
 
Για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, οι συνέπειες της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι ατελείωτος Γολγοθάς. Με “αντάλλαγμα” την απασχόληση, οι εργαζόμενοι βιώνουν εντατικοποίηση και κατάργηση δικαιωμάτων, σε έναν κλάδο που ήδη χαρακτηρίζεται από τη στυγνή εκμετάλλευση σπουδαστών και την εκτεταμένη ανασφάλιστη εργασία. Για τους “μικρούς” του τουρισμού, η σαρωτική δράση των μεγάλων ομίλων, δημιουργεί καθεστώς “ασφυξίας”. 
 
Τέτοιες δηλώσεις θα βρίσκουν απέναντί τους το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα που αγωνίζεται και θεωρεί αναφαίρετο το δικαίωμα των εργαζομένων, των νέων και των οικογενειών τους στον τουρισμό, στις διακοπές, στην ανάπαυση, στην προαγωγή της υγείας τους, στην αναψυχή. Ο τουρισμός αποτελεί σύγχρονη ανθρώπινη ανάγκη και καθολικό λαϊκό δικαίωμα.

Νώντας Μωραΐτης,

Δημοτικός σύμβουλος,

επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας»

About Ομάδα Σύνταξης 28528 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Ελα τωρα…Ειπε ενας μια παπατσα και βγηκατε ολοι τωρα να βγαλετε την χολη σας.Ολο το νησι βγηκε και καταδικασε την λαθος δηλωση του Κ Σκιαδαρεση και ο ιδιος παραδεχτηκε οτι ηταν μια λαθος διατυπωση.Γιατι το συνεχιζετε τωρα ολοι εσεις απο την στιγμη που δεν υπαρχει προβλημα και ολοι οι Λευκαδιτες με τους γειτονες τους ειναι αγαπημενοι οπως πρεπει να ειναι.
  Παντα φιλικα
  Βαγγελης

 2. Η λαική συσπείρωση να μην αναβιβάζει το θέμα. Υπάρχει γενική σποστασιοποίηση και ψόγος. says:

  Και η λαική συσπείρωση μα μην αναβιβάζει το θέμα. Διότι δεν υπάρχει λόγος, και σαν άποψη δημόσια μέν εκφρασμένη αλλά όχι θεσμικά ώς δελτίο τύπου του επιμελητηρίου.
  Ασφαλώς και υπάρχει το θέμα της σχεσης των ιδιωτικών συλλογισμών καθενός που πολιτεύεται και της δημοσίας τριβής του.
  Αλλά και κανένα συλλογικό σώμα ή διοικητιο συμβούλιο δεν μπορεί νάναι υπεύθυνο για τα όσα τοξικά ανοίγει τον στόμα του και λέγει κάποιο μέλος του συμβουλίου.
  Μένει η υποχρέωση της συλλογικότητας του οργάνου του εν λόγω επιμελητηρίου , να εκφραστεί δημόσια και μεωσαφή την αναφορά ότι : το μέλος αυτό του συμβουλίου τελεί υπό την επιτροπεία πλέον της συλλογικότητας του θεσμικού αυτού σώματος.
  Η αντιδραση των μελών του συμβουλίου ,και των πολιτειακών παραγοντων της Νησου-Νομού, και του εμπορικού συλλόγου, είναι σαφής και καταδεικτική για το τι υποδικνύουν ( μη αναγνωρίζοντας την εκ των υστέρων συγνώμη ) να πράξει το εν λόγω μέλος του ΔΣ του επιμελητηρίου.
  Το συνολικό πρόβλημα είναι μεγαλύτερο κοινωνικό και οικονομικόβφέτος λόγω Κορονοιού , και αφορά όλη την Ελλάφα και όλη την όμορη περιοχή που χρόνια βιώνει σχέσεις αλληλοκατανόησης. Δείγμα τα σκουπίδια της Λευκάδος που εξυπηρετήθηκαν Αιτολωακαρνανικώς.
  Και τα λαικά και τα μεσαίαν καοβτα υψηλά κοινωνικά στρώματα προβληματίζονται από τέτοια φαινόμενα.
  Δεν υπάρχει πρόβλημα , η Λευκάδα εξ άλλου μικρή εμπλοκή έχει στα δίκτυα υψηλού τουρισμού -καλό δεν είναι αυτό για κανέναν- να δυνεχίσουν οι όμοροι νομοί να κάνουν το μπάνιο τους στην Λευκάδα και τις διακοπές τους, και εκ της Λευκάδος να πηγαίνουν για μπάνιο και βόλτα και διακοπές στους όμορους νομούς που και εκεί υπάρχουν ομοειδεί ωραίες ( και ίσως και καλύτερες κατά περίπτωση ) παραλίες και φιλοξενία καταστημάτων και αξιοθέατα ποιό ενδιαφέροντα, και να αφήσουν όλοι τους ανεγκέφαλους στα καλαμπούρια τους κσι στις κλαφουνιές τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.