Γληγόρης: “Η δημοτική αρχή καταρρέει”- Καλός: “Σας παραπέμπω σε πρόσφατο σχόλιο συμβούλου της παράταξης σας…”


Οι στίχοι του τραγουδιού του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, “Οι άρχοντες φοβήθηκαν μην πάθουν ζημιά και την κουτάλα χάσουνε μαζί με τα ζουμιά” που ανέφερε ο Κωνσταντίνος Γληγόρης,, δεν έμειναν αναπάντητες από τον αντιδήμαρχο Σπύρο Λύγδα, ο οποίος ανταπάντησε με τραγούδια του ίδιου καλλιτέχνη. ” Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα” για το Φόσδα, όπως είπε  και το ” καταρρέω κι άλλο πλέον δεν μπορώ”.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Νίκος Βικέντιος, ο οποίος υποστήριξε σθεναρά τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση των απορριμμάτων .

” Πολλοί είχαμε βάλει στοιχήματα, αλλά ο σημερινός δήμαρχος αντιμετώπισε το πρόβλημα και σήμερα έρχονται όλοι να ανατρέψουν όσα έλυσε η σημερινή δημοτική αρχή. ”

“Είναι μεγάλο λάθος να ανατρέπονται όλα αυτά μέσα σε τρεις μήνες.”

Ο Κωνσταντίνος Γληγόρης απευθυνόμενος στον αντιδήμαρχο Σπύρο Λίγδα, είπε πως οι στίχοι δεν πήγαιναν στον ίδιον, διαπιστώνοντας πως ο ίδιος στεναχωρήθηκε.

” Το γεγονός ότι δεν έχετε κάνει ακόμα καμία μελέτη σαν υπηρεσία η οποία δεν έχει έρθει στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχει σημασία,  ωστόσο δεν ήταν καμία μομφή προς το πρόσωπό σας.”

“Καλά κάνετε και με αντιγράφετε στο κομμάτι των τραγουδιών και καλά κάνετε που φοβάστε για αυτά που θα γίνουν χωρίς εσάς είναι λογικό γιατί δεν έχετε την αυτοδιοικητική επάρκεια που θα έπρεπε να έχετε αυτή τη στιγμή και φοβάστε.”

Αναφορικά με το τραγούδι “καταρρέω” είναι γνωστό ότι καταρρέετε ως δημοτική αρχή και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Απαντώντας στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κύριου Ρόκκο σχετικά με την επισήμανση του οτιδήποτε έχει να κάνει με συνοπτικούς διαγωνισμούς και απευθείας αναθέσεις,  να είστε σίγουροι ότι θα τα φέρουμε στο προεδρείο και θα τα πάτε εσείς εκεί που πρέπει γιατί είναι η δουλειά σας.

Επίσης να σας θυμίσω πως τα έγγραφα έχει ζητήσει ο κύριος Μάκης Μελάς για διάφορα ζητήματα και ακόμα δεν έχει πάρει καμία απάντηση.

Αναφορικά με την κουτάλα και αυτό θέλω να γίνει πολύ ξεκάθαρο, ελπίζω να μην υπονόησε κανείς οικονομικά στοιχεία, καθώς για να υπολογίσει κάποιος κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει και κάτι στο μυαλό του η κουτάλα μπορεί να είναι απλά μία εξουσία, για παράδειγμα ένας πρόεδρος συνδέσμου καθαριότητας και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Βικέντιος και ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει συνεδρίαση, ο οποίος μάλιστα εξεπλάγη με το νομοσχέδιο.

“Κάποια στιγμή στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχα πει ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να προχωρήσει στη δημιουργία μικρού ΦΟΣΔΑ έχει τρία ονόματα, έναν δήμαρχο έναν πρώην δήμαρχο και έναν βουλευτή, από ότι φαίνεται ο κύριος βουλευτής αποχωρεί από αυτή την τριάδα και θα είναι και καλό για αυτόν.

Τον πρώην Δήμαρχο τον αποχωρήσατε εσείς και όπως είπε ο κύριος Δρακονταειδής αφήστε το καλάμι λίγο πιο κάτω, ασχέτως αν συμφωνούμε η διαφωνούμε γνωρίζουμε πολύ καλά τι έχει γίνει με το κομμάτι της διαδημοτικής συνεργασίας ποιος ασχολήθηκε και τα λοιπά. ” Πάρτε το καλαμάκι σας και αφήστε το πιο κάτω, τον πρώην δήμαρχο τον βάλατε εσείς απέξω, ένας έχει μείνει ο δήμαρχος μαζί με την ομάδα του η οποία θα συνεχίσει αυτή τη διαδικασία και με τη ΜΟΠΑΚ, βάση πάντοτε των όσων έχετε πει.

Μου αρέσει πολύ που  ξεσπάσατε  για το νομοσχέδιο, εδώ όλες οι μελέτες του δημοτικού συμβουλίου περνάνε από οικονομική επιτροπή, άλλαξε όλο το θεσμικό πλαίσιο του Κλεισθένη και όλοι ήσασταν γιατί θα φάω αυτό “Μούγκα στη Στρούγκα” δεν μίλησε κανείς και βγάλατε τώρα όλη την επαναστατικότητα σας.

Αναφερόμενος ονομαστικά στο πρόσωπο του κυρίου Γληγόρη, ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός, είπε “ότι το καλύτερο σχόλιο για την πορεία που έχετε αποφασίσει να ακολουθήσετε  και ανατρέξετε σε αυτό, καθώς φιλικά σας το λέω πρέπει να σας προβληματίσει,   είναι συμβούλου  της Δημοτικής παράταξης  σας πριν από λίγο χρονικό διάστημα.

Ο κύριος Γληγόρης, ζήτησε από το Δήμαρχο να παραλάβει το σχολείο καθώς δεν άκουγε τη δεδομένη χρονική στιγμή, με τον δήμαρχο να τον προτρέπει να ανατρέξει στα πρακτικά της συνεδρίασης.

About Ομάδα Σύνταξης 27524 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Τόλης Βοσκόπουλος : “” Λάθος δρόμο πήραμε καρδιά “”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.