Γληγόρης: “Δεν γίνεται σε μια τετραετία να δίνουμε 800.000 ευρώ σε ειδικούς συνεργάτες.-Καλός: “Θα πίνετε το πικρό ποτήρι της υλοποίησης των δεσμεύσεων μας..”


Ανέβηκαν οι τόνοι στη δευτερολογία του Κωνσταντίνου Γληγόρη ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή, οριοθετώντας την αντιπολιτευτική του τακτική, καθώς για άλλη μία φορά διαπιστώθηκε πώς το “λάβαρο” της αντιπολίτευσης θα σηκώσει η παράταξη του.

Αρχικά είσαι ήρθε σε αντιπαράθεση με τον αντιδήμαρχο Ευτύχη Ζουριδάκη λέγοντας ότι οι παρελθοντικές αναφορές για τις κατατμήσεις δεν ήταν κάτι που έλεγε ο ίδιος, αλλά η δική τους παράταξη καθώς εσείς λέγατε μόνο ” ευχαριστώ Δήμαρχε μου”, δεν θυμάμαι να λέγατε κάτι άλλο.

Στην παρέμβαση του ο κ. Ζουριδάκης του θυμίζω ότι ποτέ δεν ψήφισε κανένα προϋπολογισμό και για αυτό να μην αναφέρεσαι σε μένα.

Ο κύριος Γληγόρης του θύμισε ότι πλην του προϋπολογισμού ο ίδιος πάντα έλεγε ότι θα έκανε πολύ καλά ο κύριος Δρακονταειδής.

Χαίρομαι Μάλιστα που μάθατε την πρόσκληση για το Ιβάρι, μετά που το ανέφερα στο δημοτικό συμβούλιο, εκτός αν το γνωρίζετε από πριν.

Σε παρέμβαση του πάλι ο αντιδήμαρχος κ. Ζουριδάκης του είπε ότι δεν δέχεται να το κάνουν μάθημα.

Σε έντονο ύφος ο κ. Γληγόρης ανέφερε ότι το θέμα, αγαπητοί φίλοι, δεν είναι που κλείσατε το ιχθυοπωλείο του ιβαριού επειδή δεν είχατε υπάλληλο. Μην κλείσετε το Δήμο εμείς φοβόμαστε… Γιατί εκεί υπάρχει κάποιος κόσμος ο οποίος παίρνει το ψάρι. Ασχέτως αν παίρνει ή δεν παίρνει ή δεν υπάρχει. Δεν μπορείτε να μας λέτε πήρε σύνταξη ο υπάλληλος και εμεις κλείσαμε το ιχθυοπωλείο… Και μειώσαμε τα έξοδα επειδή κλείσαμε το ιχθυοπωλείο στο Ιβάρι Δεν είναι αυτή λογική τέλος πάντων για μας. Μακάρι να προχωρήσει και το έργο στο μικρό Ιβάρι…

Αν κάποιος καθίσει σε 100 δημοτικά συμβούλια για το θέμα του προϋπολογισμού, πάντα το θέμα είναι αν ο προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός, η αναπτυξιακός.

Δηλαδή τα επίθετα είναι πάντα που τον χαρακτηρίζουν.

Μάλιστα κάποτε παλιά κάποιος μου έκανε ένα μάθημα και μου λέει, ” θα σου λένε ότι είναι αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός”, “δεν είναι αναπτυξιακός τα λέει αντιπολίτευση”, είναι ρεαλιστικός θα λέει η δημοτική αρχή, δεν είναι ρεαλιστικός θα λέει αντιπολίτευση.

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια ακούμε τα ίδια ότι είναι αναπτυξιακός.

Μα πως είναι αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός όταν το ΣΧΟΑΑΠ (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Ανάπτυξης Ανοικτής Πόλης) της Δ.Ε. Απολλωνίων δεν έχει τελειώσει; Που είναι το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο εδώ πέρα μέσα;

Που είναι τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια; Που είναι η χρήση γης; Παράδειγμα φέρνω. Ή γίνεται ανάπτυξη χωρίς ένα μέτρο αποχετευτικού δικτύου; Αυτή είναι η ανάπτυξη που θέλουμε; Χωρίς ένα μέτρο νέο αποχετευτικό δίκτυο στη Λευκάδα; Τόσο αναπτυξιακός είναι συνάδελφοι ο προϋπολογισμός που θα ψηφίσετε όλοι;;

Από το στόχαστρο του κυρίου Γληγόρη δεν ξέφυγαν ούτε οι ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου.

“Δεν γίνεται να πληρώνουμε για αποδοχές ειδικών συνεργατών 122.000 €. Να πληρώνουμε για αμοιβή Γενικύ Γραμματέα 31.000 €. Να πληρώνουμε για ασφαλιστικές εισφορές 30.000 € και 8.000 € αντίστοιχα.

Δηλαδή να πληρώνουμε 192.000 € το χρόνο σε ειδικούς συνεργάτες και γενικούς γραμματείς. Χαίρομαι που η προηγούμενη διοίκηση είχε τον κ. Γκογκάκη στην αντίστοιχη θέση και εξοικονομούσε 40.000 € τουλάχιστον στο κομμάτι του Γενικού Γραμματέα.

Δεν γίνεται λοιπόν αυτή την τετραετία να δώσουμε 800.000 € σε ειδικούς συνεργάτες και γενικούς γραμματείς, όσο είναι μία ετήσια ΣΑΤΑ, που λέμε ότι είναι πετσοκομμένη, που λένε ότι τα χωριά δεν έχουνε να ρίξουν λίγο τσιμέντο στους δρόμους για να περπατάνε οι κάτοικοι. Και μεις να πληρώνουμε -και δεν λέω να μην πάρει ειδικούς συνεργάτες σε καμία περίπτωση για να μην παρεξηγηθώ-, και να έχουμε ταυτόχρονα και παροχή απευθείας ανάθεσης υπηρεσιών εικοσιτεσσαριών χιλιάδων €. και άλλους δηλαδή ειδικούς συνεργάτες σε παροχή υπηρεσιών.

Μία ΣΑΤΑ, μία στα τέσσερα χρόνια, το ένα έτος και παραπάνω, το σπαταλάμε σε ειδικούς συνεργάτες και γραμματείς. Μία ΣΑΤΑ φεύγει για τους ειδικούς συνεργάτες και γραμματείς. Δεν λέω πως είναι κακό να έχει κάποιος δήμαρχος ειδικούς συνεργάτες, αλλά σε ποιο αντικείμενο και πως; Και να παίρνει μετά και υπηρεσίες παροχής; Αυτό δεν γίνεται. Αυτή είναι η διαφοροποίηση στις πολιτικές μας…».

Σε έντονο ύφος ήταν η απάντηση του δημάρχου Χαράλαμπου Καλού, καθώς όπως είπε, “θα αναγκάζεστε να πίνετε το πικρό ποτήρι που έχει να κάνει με όλα αυτά τα οποία εσείς θέλατε να κάνετε αν ήσασταν δήμαρχος και θα τα βλέπετε ένα προς ένα να πραγματοποιούνται.

Και σε όλα όσα αναφερθήκατε από το προεκλογικό μας φυλλάδιο, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσετε να βάζετε το τικ δίπλα…

Λέτε που είναι το αναπτυξιακό όταν απουσιάζουν τα τοπικά χωρικά σχέδια..

Σας ενημερώνουμε κύριε Γληγόρη ότι η δημοτική αρχή έχει υποβάλλει προς τον Υπουργό το πλάνο για το τοπικό χωρικό σχέδιο.

Το πλάνο έχει αλλάξει και από κει που ήταν για ένα τοπικό σχέδιο, έχει γίνει ανά Δημοτική Ενότητα, εκτός αν κριθεί αναγκαιότητα από το υπουργείο να υιοθετηθεί περισσότερο από την μία δημοτική Ενότητα.

Άρα λοιπόν πως αυτό να αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό όταν η βούληση της δημοτικής αρχής είναι να πετύχει τα περισσότερα πράγματα χωρίς να σπαταλά ίδιους πόρους;

Σχετικά με την αναφορά για το αποχετευτικό δίκτυο και την αναγκαιότητα του, εσείς θεωρείτε κ. Γληγόρη, ότι όλη αυτή η επιτακτική ανάγκη μπορεί να καλυφθεί από ίδιους πόρους, ή εσείς θα κοιμόσαστε αν ήσυχος το βράδυ αν βάζαμε τα 200 μέτρα όπως είπε νωρίτερα ο Παναγιώτης Γληγόρης;

Θα μου πείτε ότι πρέπει κάτι να γίνει, πιέζουμε με τις όποιες δυνάμεις έχουμε, όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι δήμαρχοι των Ιονίων και είναι πολύ πιθανό να ανοίξει πρόσκληση μεγάλη για την ένταξη μεγάλων έργων της αποχέτευσης για αυτό και τις επόμενες ημέρες θα επικαιροποιήσουμε την μελέτη για όλο το παραλιακό μέτωπο..

Αναφορικά με την λέξη άγνοια την οποία είπατε σχετικά με την αποτύπωση στο προεκλογικό φυλλάδιο των θέσεων μας, εμείς κύριε Γληγόρη την λέμε δέσμευση, εσείς πείτε την άγνοια και αυτή είναι η δέσμευση μας και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά κατά κύριο λόγο και στο λαό της Λευκάδας.

Εδώ είμαστε και θα κριθούμε προφανώς δεν είμαστε τόσο πολύ αιθεροβάμονες ότι θα πούμε πως το σύνολο όλων αυτών θα αποτυπωθούν στο τέλος της τετραετίας, όμως είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι ότι μέρα με την ημέρα θα υλοποιήσουμε το μεγαλύτερο μέρος αυτών.

Στην αναφορά σας για την κυκλική οικονομία και ότι πήραμε απόφαση να θάβουμε τα σκουπίδια μας, εκτός από τα απορρίμματα τα οποία εσείς και κάποιοι άλλοι θέλατε να πηγαίναμε στα Γιάννενα με υπερδιπλάσιο κόστος, ποιος σας είπε ότι τα υπόλοιπα που ανέφερα και εγγράψαμε στον προϋπολογισμό ότι θα πάνε για θάψιμο;

Θα σας πω λοιπόν, ότι το πράσινο θα πηγαίνει σε ειδική μονάδα επεξεργασίας, θα γυρίζει φυτόχωμα για τη χρήση όπου κρίνουμε αναγκαίο, όσον αφορά τα ογκώδη θα πηγαίνουν σε μονάδα επεξεργασίας και τα βιοαπόβλητα θα πηγαίνουν σε ειδικές μονάδες ανακύκλωσης.

Κύριε Γληγόρη, δεν ήξερα να πατήσω το κουμπί και να δημιουργήσω τις υποδομές οι οποίες είναι απαραίτητες μεν, υπάρχουν εντάξεις, περιμένουμε να τα δρομολογήσουμε και να αποκτήσουμε εμείς τις υποδομές και να κάνουμε εμείς στην πράξη που έχουμε πιστέψει το ζήτημα της κυκλικής οικονομίας.

Άρα λοιπόν το θέμα της κυκλικής οικονομίας πώς να αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό;

Από το θάψιμο που γίνεται όλον αυτόν μέχρι τώρα στη χωματερή μας;

Απαξιώσατε ενώ ξέρω ότι είναι διακαής σας πόθος απευθυνόμενος στους προέδρους των κοινοτήτων για το ζήτημα της βελτίωσης της καθημερινότητας με την αλλαγή του οδοφωτισμού.

Επειδή κάνετε και εσείς προεκλογικό αγώνα, εγώ θυμάμαι ότι οι πρόεδροι τότε μίλαγαν για την Αγροτική οδοποιία, φως και καθαριότητα, άρα λοιπόν μην απαξιώνετε τον δημοτικό οδοφωτισμό όταν οι περισσότεροι από τους δήμους που το έχουν εφαρμόσει οι δημότες τους έχουν δει ένα άλλο μέρος.

Επίσης επιχειρήσατε να απαξιώσετε και την δυνατότητα που θα έχει ο πολίτης για καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση, την στιγμή που ξέρω πάρα πολύ καλά ότι είστε θιασώτης αυτών.

Θα σας πω λοιπόν ότι πράγματα τα οποία πιστεύετε, όχι για φτηνό λαϊκισμό και αντιπολιτευτική διάθεση, να τα αναγνωρίζετε και ενδεχομένως να συμβάλλετε και εσείς με ποιο τρόπο να γίνουν καλύτερα και όχι να τα απαξιώνετε.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, απευθυνόμενος και πάλι στον κ. Γληγόρη είπε ότι δεν θα σας κάνω το χατίρι να συνεχίσω τον κατ εμάς λαϊκισμό για τον γενικό γραμματέα και τους ειδικούς συνεργάτες, θα πω μόνο ότι εσείς πριν από περίπου ένα σημείο, μου είπατε να έπαιρνα έναν ειδικό συνεργάτη τον οποίο έχω και να τον έδινα στο λιμενικό ταμείο.

Αποφασίστε τι θέλετε, δεν θα συνεχίσω σε αυτό το μοτίβο το δικό σας, μπορεί να έχει το ακροατήριο του, δεν με αφορά.

Εγώ προβαίνω σε εκείνες τις κινήσεις τις οποίες εκτιμώ ότι θα αποδώσουν για το καλό του δήμου και τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.

About Ομάδα Σύνταξης 28556 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

  1. Κυριε καλε,εχετε υφος και σας βλαπτει. Δεν ειναι ευλογη η ερωτηση τι κανουν οι συμβουλοι σας με 800000Ε/χρονο ?Γιατι δεν απαντατε παρα -μονιμως-ειρωνευεστε. Νομιζετε δεν τ ακουμε ολ αυτα?
    Ξεχαστε το υφακι και προσγειωθειτε…

  2. Καλέ,Η φρασεολογία με παραπέμπει στο διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ και στους ακροαριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ που άσκησαν εξουσία με κολλητούς…χαλάρωσε γιατί φαίνεται σε ξύπνησαν τα λαμόγια που μάζεψε και δεν βλέπω να περπατάς καλά….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.