Γιώργος Θεοδόσης στον Prisma 91,6:”Ζητάμε από τον Υπουργείο παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως 30-09 και σε περισσότερες δόσεις.”


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Άρτας-Φιλιππιάδας Γιώργος Θεοδόσης μίλησε στον Prisma 91,6.

Αναφορικά με τον κλάδο των εφοριακών,  είπε ότι εκεί που υποχρεώσεις ήταν αυξημένες λόγω πανδημίας,  ήρθαν να προστεθούν  πολύ περισσότερες,  λόγω και της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων,  με αποτέλεσμα να δουλεύουμε σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον.

Σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων,  έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής τους,  το σύστημα της ηλεκτρονικής υποβολής διαμέσου της ΑΑΔΕ  λειτουργεί  με ημερομηνία υποβολής 30-06.

 “Να πούμε για άλλη μία φορά ότι η ΑΑΔΕ  είναι συνεπής για άλλη μία φορά στα λάθη τα οποία κάνει,  καθώς για άλλη μία φορά αντιμετωπίζουμε οξυμένα προβλήματα όσον αφορά την ροή των φορολογικών δηλώσεων  και με επίσημη ανακοίνωση της η διοίκηση υπό τη φετινή υποβολή σε σχέση με την περσινή  περίοδο υπολείπεται πολύ.

Αυτό που έχει ακουστεί  είναι ότι υπάρχει το ενδεχόμενο  για περισσότερες δόσεις  στις φετινές δηλώσεις,  αυτό που ισχύει είναι ότι δόσεις  είναι τρεις διμηνιαίες,  που η πρώτη είναι 31/7,  οι άλλοι 30-09 και 30-11  και φυσικά κάποιος μπορεί να πληρώσει εφάπαξ το ποσό  χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία έκπτωση.

Αλλαγές ουσιαστικές δεν υπάρχουν  στην φορολόγηση  των φορολογουμένων,  αισθητή διαφορά θα δουν μία μερίδα συμπολιτών μας  για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2021,  μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει η ίδια κλίμακα μισθωτών,  συνταξιούχων,  αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών,  με το πλεονέκτημα  των δύο πρώτων κατηγοριών,  να έχουν  το αφορολόγητο των 8.500 ευρώ,  καθώς όσοι φίλοι αγρότες ακούν  Υπάρχει ένα πρόβλημα καθώς ο κωδικός 037 της φορολογικής δήλωσης  του εντύπου Ε1,  πρέπει να είναι τρακαρισμένος  μέσα από την Ανεξάρτητη Αρχή  για να μπορούν να έχουν την ελάφρυνση αυτή.

Πρέπει να ανοίξουν τη φορολογική δήλωση να δουν αν υπάρχει αυτός ο κωδικός διαφορετικά πρέπει  να προσφύγουν στα κέντρα στο Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης  για να ρυθμίσουν αυτό το ζήτημα ώστε να λάβουν το αφορολόγητο ποσό.”

  Ο Γιώργος Θεοδόσης  είπε ότι για τον κλάδο των φοροτεχνικών είναι σημαντικό  ότι ζητούν ουσιαστικά η υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων  παράταση,  καθώς από ότι φαίνεται η ημερομηνία για την υποβολή θα είναι 30 Ιουλίου  και αυτή είναι η πρόθεση του υπουργού,  εμείς ζητάμε 30-09,  γιατί ότι κρίση υπάρχει στη χώρα μας που ο Αύγουστος είναι ένας μήνας  ξεκουράσης,  περισυλλογής και διακοπών που έχουμε ανάγκη όλοι μας  και ζητάμε σαν κλάδος  η υποβολή να γίνει 30 Σεπτέμβρη  κι αν δύναται  να αυξηθούν και οι δόσεις  για να μην έχουν οι συμπολίτες μας το δεύτερο εξάμηνο του έτους αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις.

About Ομάδα Σύνταξης 27564 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Το βασικό που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι μειώνοντας τους φόρους να απεξαρτήσει τους πολίτες από τος ρυθμίσεις.
  Από το 2010 με την αθλιότητα του ΕΤΤΗΔΕ αρχικά ενφια στην πορεία κακ την δραματική αύξηση της φορολογίας και έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος , ουσιαστικά κατάληξε δίκην βαριά χρονίων ασθενών τους πολίτες εξαρτωμένους διαβιωτικά από την καταβολή της μηνιαίας δόσης των ρύθμίσεων των παραπάνω φόρων.
  Ο λαλίστατος πανεπιστημιακός συνταγματολόγος και εμπνευστής ώς πολιτικός του ΕΤΤΗΔΕ μέσω ΔΕΗ , για αυτή την συνταγματική δήθεν τάξη των αενάων ρυθμίσεων φόρων , -η οποία μόνο συνταγματική νομιμότητα δεν είναι μια και απενεργοποιεί την διάθεση τωμ πολιτών για δημιουργία-
  δεν ξέρει ούτε ήξερε τίποτα!!
  Φοροναρκομανείς επεδίωξε να καταστήσει τους πολίτες, ανενεργούς δημιουργικά μέσα στο αντιαναπτυξιακό περιβάλλον που εισηγήθηκε και επεδίωξε, και αυτή ήταν και θα παραμείνει η αρνητική εισφορά του ώς συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτική ιστορία του τόπου.
  Η παρούσα κυβέρνηση , να δεί για τα καλά την φορολογική απεξάρτηση των πολιτών και απ τον ρυθμό καταβολής , αυτό θα γίνει με μείωση της φορολογίας συνολικά , για να επανέλθει η αναπτυξιακή συνταγματική τάξη ώς πρέπει.
  Και η αριστερή πρακτική της διακυβέρνησης σκολούθησε και ενίσχυσε την πεπατημένη της καθήλωσης των πολιτών , και μάλιστα αυξητικά μέσω ενίσχυσης των φόρων και της δολιότητας μετατροπής ενισχυμένα της έκτακτης εισφοράς σε εισφορά αλληλεγγύης( τριπλασίασε ώς πενταπλασίασε το ποσοσο) μιά και είχε να επιδοτήσει τους αλληλέγγυους της αξουρσάς των συνιστωσών που συνέπτυξαν το κυβερνητικό τουρλουμπούκι των ετών 2015-2019.
  Το εγκατασταθέν συτό από το 2010 φορολογικό μπαλαμούτι και τζιβιτζιλίκι ,με στόχο την μετατροπή των πολιτών σε μηνιιους φοροεξαρτημένους ναρκομανείς , και η συνεχισή του από δώ και πέρα θα εξαυλώσει κάθε δημιουργική διάθεση των πολιτών – μετά και τον κορονοιό-.
  Η μείωση των φόρων κρίνεται ώς απαραίτητη δραστικά άμεσα μαζί και οι κυλιόμενες διευκολύνσεις στην βάση της πολιτικής μείωσης των φόρων.
  Να δοθεί η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων , ώς μέτρο δείγματος για την έξοδο από την πρόσθετη δυσκολία που επέφερε η πανδημία. Ή τουλάχιστον παράταση ώς την 15 Αυγούστου .
  Ακόμα στην καθημερινή αναφορά δεν άρχισε να βγαίνει το τι έγινε από το 2008 μέχρι κύρια το 2012 , όταν κσι μεθοδευμένα κορυφώθηκε η επιλογή για την κοινωνική καταστολή των πολιτών και με τους Έλληνες καλοθελητές μέχρι και εισηγητές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.