Γιώργος Θεοδόσης στον Prisma 91,6 : “Ευεργετικές οι 120 δόσεις σε όσους είναι κοντά στην σύνταξη. “


Αναλυτική ενημέρωση για όλα τα φορολογικά θέματα, στις 120 δόσεις αλλά και τον ΕΝΦΙΑ έκανε με παρέμβαση του στον Prisma 91,6, ο πρόεδρος της Ένωσης φοροτεχνικών, ελεύθερων επαγγελματιών, Άρτας-Φίλιππιάδας Γιώργος Θεοδόσης.

Όπως ανέφερε το δεύτερο εξάμηνο του κάθε έτους, είναι αυτό που αποκαλούμε ο “Γολγοθάς” για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Είναι η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, ότι προκύψει από τέλη κυκλοφορίας, η επίπτωση από το κόστος πετρελαίου θέρμανσης που δεν ξέρουμε ακόμα που θα κυμανθεί η τιμή του όταν ξεκινήσει η διάθεση του.

Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ είναι διαθέσιμη από την 1η Σεπτεμβρίου και είναι στον προσωπικό λογαριασμό κάθε φορολογούμενου μέσα στο Taxis,ωστόσο να  επισημάνουμε ότι όταν πρόκειται για αντρογυνα γίνεται ξεχωριστή εκκαθάριση στα ακίνητα και καλούμαστε να πληρώσουμε την πρώτη δόση στις 30 Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με την ρύθμιση των 120 δόσεων, είκοσι ένα χρήσιμο εργαλείο ειδικά σε αυτούς που έχουν υψηλά χρέη, ιδιαίτερα ευεργετικό όσοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία ειδικά για αυτούς που ήταν κοντά στην σύνταξη.

Μπορεί να υπολογιστεί ξανά το ποσό των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, να πέσει κάτω από 20 χιλιάδες ευρώ, θα έχουν το δικαίωμα να βγουν σε σύνταξη και να παρακρατείται ουσιαστικά η οφειλή που θα έχει δημιουργηθεί από την μηνιαία σύνταξη που θα καταλαμβάνουν.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25703 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Σε κάποιο ταμείο επαγγελματικό βάλανε επ υποσχέσεων μεγαλύτερης σύνταξης κα-ποτέ , βάλανε τους ιδιώτες επαγγελματίες και δίνανε χρήματα 3-4000 ευρώ , με προοπτική αύξησης της επικουρικής του ταμείου σύνταξης. Στην πορεία επί 4, 5 χρόνια – πραγματική υπαρκτή περίπτωση- καθυστερούσαν την σύνταξη αυτή και μπορεί και μέχρι τώρα ( 6 μήνες μετά την πληροφορία για τα 4,5 χρόνια ). Στην πορεία των 4,5 ετών η αποδοτέα σύνταξη νομοθετικά μειώθηκε. Οι ιδιώτες επαγγελματίες όμως – όσοι είχαν καταβάλει- περίμεναν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.