Γιώργος Παπανδρέου από Λευκάδα: “Να πούμε όχι στις δυνάμεις της συντήρησης και της μιζέριας” ΦΩΤΟ-VIDEO


????????????????????????????????????
«Υπάρχει προοδευτική διέξοδος. Αρκεί στις εκλογικές μάχες που έρχονται, οι πολίτες να συμμετάσχουν και να στείλουν ισχυρό μήνυμα. Η αλλαγή, είναι η μόνη βιώσιμη προοπτική για να μην ξαναζήσουμε μια κρίση όπως αυτή που βιώνουμε», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου χαιρετίζοντας στη Λευκάδα τη συγκέντρωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Αλέξανδρο Αλεξάκη που στηρίζει το Κίνημα Αλλαγής. Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι στρατηγική στόχευση πρέπει να είναι: «Αλλάζουμε την Ελλάδα. Για να απαλλαγούμε από τον πελατειασμό που αποτελεί την πηγή των δεινών της χώρας».«Απευθύνω έκκληση σε κάθε πολίτη, παντού στη χώρα, να αναλάβουμε μαζί την ευθύνη που μας αναλογεί – για κάθε πόλη, κάθε Περιφέρεια, για τη χώρα, την ελληνική κοινωνία, για τα παιδιά μας. Και να πούμε ένα μεγάλο “Όχι” στις δυνάμεις της συντήρησης, της μιζέριας και της παραίτησης», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ πως δεν αξιοποίησαν καθόλου τα χρόνια της κρίσης για να ανατρέψουν τις παθογένειες που την προκάλεσαν και υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν από τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη διετία 2010-2012. «Η συντήρηση, όποιο χρώμα και αν έχει, απλά διεκδικεί να συντηρήσει τη νομή της εξουσίας με κάθε μέσο. Οι πρόσφατες απαράδεκτες και ντροπιαστικές για όλους μας αντιπαραθέσεις στη Βουλή, αποτελούν περίτρανη απόδειξη λειτουργίας και δράσης δύο κομμάτων, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με αντιλήψεις που συγκλίνουν. Μας εκφράζουν αυτές οι συζητήσεις, αυτοί οι διάλογοι; Είναι αντάξιοι των Ελλήνων; Της πατρίδας μας; Όχι. Διχάζουν την κοινωνία. Καλλιεργούν το μίσος και τον διχασμό. Περιθωριοποιούν τον πολίτη», τόνισε.Ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση κρύβουν τις ευθύνες τους και την ομοιότητά τους πίσω από την πόλωση. Με τον τρόπο αυτό, επιβεβαιώνουν ότι, δεν είναι έτοιμοι, ούτε η Δεξιά ούτε η παραδοσιακή Αριστερά να χτυπηθούν με τα κατεστημένα», φέροντας ως παράδειγμα τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη δική του κυβέρνηση. «Αυτοί αφήνουν ανέγγιχτα τα πραγματικά κατεστημένα. Με αντάλλαγμα τις θεσούλες, τις υπουργικές».

Ανέδειξε ως προϋπόθεση, για να γίνουν επενδύσεις τη διαμόρφωση για ένα συνεκτικό και αξιόπιστο σχέδιο ανάπτυξης, αλλά και θεσμικής ανασυγκρότησης της χώρας. «Για μια σύγχρονη δημοκρατία, με δημοκρατικά λειτουργούντες θεσμούς και με ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα εμπνέει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό του κάθε Έλληνα αλλά και ξένου επενδυτή αλλά και να αξιοποιείται η κάθε επένδυση με γνώμονα όχι μόνο το στενό κέρδος αλλά και το κοινό συμφέρον όλων. Καθοριστικό κομμάτι αυτής της ανασυγκρότησης είναι βέβαια και η Αυτοδιοίκηση» είπε ο κ. Παπανδρέου.

About Ομάδα Σύνταξης 27925 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

  1. Στην Ελλάδα ηττηθήκαμε ώς δημοκρατία.
    Και περάσαμε από το 2008 τα 10 χρόνια ήττας , πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής, υπαρξιακής . Στην έβγα της σκοτεινής 10ετίας του 2010 μας αρκεί η σιωπή…γιατί ένα σπασμένο γυαλί είναι η γλώσσα μας και ότι να πεί ματώνει.
    Ηττηθήκαμε και ώς χώρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.