Γιώργος Μιχαηλίδης στον Prisma 91,6: ” Η Νέα Δημοκρατία ήταν προετοιμασμένη όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας.”


Την πολιτική επικαιρότητα σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος Γιώργος Μιχαηλίδης.

Αναφορικά με τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ότι σήμερα η εφημερίδα Financial Times δημοσίευσε ένα άρθρο κάνοντας λόγο για φωτεινές ελπίδες στην Ελλάδα μετά την αλλαγή διακυβέρνησης της χώρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μας μετέφερε,  η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά, καθώς είναι η Νέα Δημοκρατία ακόμα και όταν ήταν στην αντιπολίτευση λειτουργούσε ως κυβέρνηση.

“Προετοίμαζε νομοσχέδια, προετοίμαζε δράσεις για την επόμενη μέρα προκειμένου από την στιγμή που θα αναλάβει να μπορέσει άμεσα να εφαρμόσει το σχέδιό της, ώστε σε πολύ σύντομο διάστημα να έχουμε κάποια αποτελέσματα.

Μάλιστα το ρεπορτάζ αναφέρει ότι υπάρχουν υπουργοί που αυτή τη στιγμή ανησυχούν, ότι ίσως έχουν πει αρκετά πράγματα και έχουν καλλιεργήσει εντυπώσεις για άμεσα αποτελέσματα, ενώ η γραφειοκρατία, το μεγάλο δημόσιο και όλες οι διαδικασίες οι οποίες εμπλέκουν πολλά υπουργεία μαζί δημιουργούν δυσκολίες, προκειμένου αυτά τα οποία έχουν σχεδιάσει και ήδη έχουν ξεκινήσει να φέρουν αποτέλεσμα.

Από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προς το παρόν είναι αντιμέτωπος με κάποια εσωτερικά ζητήματα, καθώς γνωρίζουμε ότι μετά τις εκλογές προετοιμάζεται για κάποιες εσωτερικές διεργασίες, τον λεγόμενο μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακριβώς για αυτό το λόγο επειδή δεν έχει μία συνεκτική αντιπολιτευτική γραμμή, πιάνεται από διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας και λέει την άποψή του.

Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να πούμε έχει επιστρέψει σένα 80’ς λογύδριο, καταπιάνονται από δράσεις της κυβέρνησης όσον αφορά το μεταναστευτικό, την διατήρηση της τάξης, καθώς είδαμε δύο δράσεις της αστυνομίας και του υπουργείου προστασίας του Πολίτη για εκκενώσεις δύο καταλήψεων οι οποίες είχαν μέσα μετανάστες και μάλιστα παιδιά.

Αντί να πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι καλώς έγιναν αυτές οι εκκενώσεις γιατί αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν να πάνε σε ελεγχόμενους χώρους που θα τους παρέχεται ασφάλεια και ιατρική περίθαλψη, είδαμε σήμερα τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί την κυβέρνηση για αυτή την πρακτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιάνεται από διάφορα τέτοια ζητήματα και αποσκοπεί με την δική του ρητορική και την πολιτική του γραμμή να προσεγγίσει τα δικά του κοινά, προς το παρόν δεν φαίνεται να συμβαίνει αυτό το οποίο είχε εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα εφαρμοστεί μία εποικοδομητική αντιπολίτευση.

Μένουμε φυσικά να δούμε πως θα προχωρήσει ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ για να δούμε πως θα εξελιχθεί η αντιπολιτευτική του γραμμή.”

 

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.