Γιώργος Καΐσας στον Prisma 91,6: Η κυβέρνηση εφαρμόζει όλα όσα υπέγραψε το καλοκαίρι.


Το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσφυγή στις κάλπες είναι άκαιρο, υπογράμμισε μιλώντας στον Prisma 91,6 ο βουλευτής Έβρου  ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καϊσας.
Δεν έχουν περάσει επτά με οχτώ μήνες, που ελληνικός λαός απεφάνθη για το ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα τη συμφωνία, με τον ίδιο να λέει ότι  ο κύριος Μητσοτάκης ζητάει εκλογές για εσωκομματικούς λόγους, καθώς πριν από λίγο καιρό έλεγε ότι δεν βιάζεται να γίνει Πρωθυπουργός, τώρα ξαφνικά άλλαξαν τα δεδομένα στο κόμμα του και βιάζεται.

Η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάμε σε εκλογές, άλλωστε οι κυβερνήσεις πέφτουν από τους βουλευτές όταν αυτοί δεν πάρει την δεδηλωμένη,  προτρέποντας τον κύριο Μητσοτάκη αν θέλει να βάλει θέμα ψήφο εμπιστοσύνης για να λήξει το θέμα.

Ο κύριος Καϊσας  ανέφερε ότι τα δύο νομοσχέδια το ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι δύο νομοσχέδια τα οποία βάζουν σε κάποια βάση το όλο ζήτημα.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό ο ίδιος υπογράμμισε τις παθογένειες του παρελθόντος λέγοντας ότι πλέον το ασφαλιστικό προβλέπει ένα ταμείο για όλους, εξασφαλίζει μια εθνική σύνταξη σε όλους καθώς και την βιωσιμότητα του δίνοντας του μια προοπτική, διότι ασφάλιση δε σημαίνει πρέπει να το βλέπουμε για τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια.

Όσον αφορά το φορολογικό είπε ότι η κλίμακα φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες πέφτει από το 26 στο 22%, με αυτή την κατάσταση αυτομάτως ελαφρύνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς θα πληρώνουν λιγότερο μέχρι και 700 €.

Ο ίδιος παραδέχτηκε  ωστόσο ότι οι πολίτες με δυσκολία πορεύονται μέσα σ’ αυτό το δύσκολο και νομικό περιβάλλον,  γι’ αυτό η κυβέρνηση επιμένει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αυτή τη στιγμή που μιλάμε ανέφερε δεν υπάρχει καμία ευρωπαϊκή χώρα που να λέει ότι στην Ελλάδα δεν έγιναν οι μεταρρυθμίσεις, δεν εφαρμόζεται η συμφωνία του καλοκαιριού, ωστόσο έρχεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και βάζει επιπλέον ζητήματα, γι’ αυτό και κυβέρνηση αλλά και οι βουλευτές επιμένουν ότι αυτά που υπογράψαμε και συμφωνήσαμε το καλοκαίρι να τα εφαρμόσουμε για να τελειώσει αυτή ιστορία.

About Ομάδα Σύνταξης 28397 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.