Γιώργος Φίλιππας στον Prisma 91,6: Αψυχολόγητη Η προσπάθεια διάνοιξης δρόμου στον Γιαλό. Δημιουργεί προβλήματα αντί να λύνει.


“Υπάρχει μία συγκεκριμένη τακτική, από ιστοσελίδες η οποία δημιουργεί προβλήματα, μεταφέροντας μη σωστές πληροφορίες  και το θέμα δεν είναι ότι κάνει κριτική στη δημοτική αρχή, η οποία είναι καλοδεχούμενη,  καθώς ο καθένας έχεις τις  απόψεις του, αλλά δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις,  υπογράμμισε μιλώντας στον Prisma 91,6 ο Αντιδήμαρχος Γιώργος  Φίλιππας με αφορμή τις ενέργειες ομάδας κατοίκων και της προσπάθειας  διάνοιξης του δρόμου που οδηγεί στην  παραλίας Γιαλός στο Αθάνι.
Ο κύρος Φίλιππας χαρακτήρισε την προσπάθεια διάνοιξης του δρόμου στο Γιαλό μία ενέργεια εντελώς αψυχολόγητη, η οποία δημιουργεί προβλήματα αντί να λύνει.

“Αυτή τη στιγμή δόθηκε πρόσβαση σ’ ένα δρόμο χωρίς καμία στοιχειώδη ασφάλεια”, ανέφερε.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί η δημοτική αρχή παρά την υπόσχεση της ότι θα άνοιγε ο δρόμος στο τέλος του Ιούνη,  είπε ο στόχος ήταν η πρόσβαση στις παραλίες να έχει δοθεί την συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό,.

“Αυτός ήταν ο σχεδιασμός ο οποίος υπήρχε, εκεί στοχεύσαμε σαν δημοτική αρχή ανεξαρτήτως αν ο κύριος Μελάς και ο κάθε κ. Μελάς βγαίνει και λέει ότι θέλει, απλά και μόνο επειδή έτσι χαϊδεύει τα αυτιά του κόσμου που ξέρουμε ότι υποφέρει, αφού η οικονομική δραστηριότητα είναι ανύπαρκτη  στη συγκεκριμένη περιοχή”.

Στο διάστημα αυτό το οποίο γινόταν ίδια πραγμάτευση  με το ΥΠΟΜΕΔΙ για  χρηματοδότηση, ψάξαμε και τη δυνατότητα να κάνει ο Δήμος την παρέμβαση αυτή που έκαναν οι συγκεκριμένοι κάτοικοι, με κάποια εργολαβία όμως δεν νομιμοποιούμαστε  να κάνουμε κάτι τέτοιο.

Εάν συμβεί οτιδήποτε πηγαίνουμε κατηγορούμενοι, εάν συμβεί ένα  ατύχημα και χαθεί μια ζωή  δυσφημίζεται η περιοχή, το χωριό καθώς και ολόκληρη η Λευκάδα.

Όσο και αν προσπαθήσαμε να βρούμε μια φόρμουλα να δώσουμε μια πρόσβαση μας ειπώθηκε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε.

Ο κύριος Φίλιππας υπογράμμισε ότι θα πρέπει να καταλάβουν οι συμπολίτες μας και κυρίως αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το υπαρκτό πρόβλημα που έχουν οι  επιχειρηματίες, ότι δεν μπορεί κάποιοι για δικό τους εντυπωσιασμό και πολιτική σκοπιμότητα να παίζουν με την ασφάλεια των κατοίκων.

Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι δημοτική αρχή έχει ζητήσει να τελειώσει η  διαπραγμάτευση, λέγοντας ότι η δεύτερη δημοπράτηση αφορούσε που αφορούσε τους  Εγκρεμνούς και το Πόρτο Κατσίκι ήταν στις 27 Ιουνίου, με την δημοτική αρχή να έχει ζητήσει να τελειώσουν σύντομα οι διαδικασίες καθώς ο χρόνος μας πιέζει.

Αυτό όμως δεν μπορούμε να το επιβάλουμε στον υπουργό, συμπλήρωσε.

Ωστόσο από την άλλη το να  ανοίγεις με δική σου πρωτοβουλία το δρόμο είναι μια λαθεμένη εντύπωση την οποία και θέλει να περάσει ο  κύριος Μελάς,  λέγοντας ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι είμαστε, καθώς αν φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο από τη μία άκρη στην άλλη στα αυτοδιοικητικά,  είναι και από κάποιες τέτοιες ενέργειες που κάναμε κάποιοι, βάζοντας  και τον εαυτό μου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

“Μπαίναμε και βάζαμε ένα ATM μέσα στο χώρο του σχολείου με κίνδυνο να τραυματιστούν  τα παιδάκια ή αποφάσιζε κάποιος να τραβήξει  έναν δρόμο ποντάροντας σε κομματικούς φίλους η γιατί το έπαιζα τρελίτσα με το κράτος κάποια στιγμή να αναγκάζεται να πάρει κάποια μέτρα.”

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 24781 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.