Γιάννης Θερμός: “Σχετικά με τη συνέντευξη του Βαγγέλη Κατωπόδη στο ραδιοφωνικό σταθμό PRISMA 91,6”


Σχετικά με τη συνέντευξη του Βαγγέλη Κατωπόδη στο ραδιοφωνικό Σταθμό PRISMA 91,6

Αγαπητέ συνάδελφε Πάνο Κουνιάκη

Στις 30 Ιουνίου είχατε συνέντευξη με συνεντευξιαζόμενο τον επιχειρηματία Βαγγέλη Κατωπόδη. Στην απομαγνητοφώνηση που δημοσιεύσατε στο site lefkadatoday, βάλατε τίτλο «Ο Βαγγέλης Κατωπόδης στο Prisma 91,6 για ασφαλτόστρωση σε Δράγανο και Αθάνι.»

Ο τίτλος ήταν συνεπής με το κείμενο, αφού η εν λόγω συνέντευξη, αναφέρονταν σχεδόν αποκλειστικά στην πρωτοβουλία κατοίκων των παραπάνω χωριών, να κλείσουν με άσφαλτο κάποιες λακκούβες στους δρόμους του χωριού τους. Κατά τη συνέντευξη ο κ. Κατωπόδης ανέφερε το όνομά του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΙΑΥΛΟΣ Κώστα Γληγόρη και το δικό μου όνομα, επειδή κάναμε κάποια σχόλια στο facebook, για την πρωτοβουλία αυτή. Θα περιοριστώ βεβαίως στα σχόλια που αφορούν στο δικό μου πρόσωπο. Είπε, λοιπόν, ο κ. Κατωπόδης :

«Στην αμφισβήτηση του τελικού αποτελέσματος  όπως υπογραμμίστηκε  και από σχόλιο  του κυρίου Θερμού,  ο οποίος αναρωτήθηκε  πώς με ένα σφυράκι  μπορεί να στρωθεί δρόμος,  απάντησε ότι οι ίδιοι βούλωσαν λακκούβες,  με τον ίδιο τρόπο που θα το έπραττε και ο Δήμος Λευκάδας.

Εγώ θα πρότεινα σε όλους αυτούς που θέλουν να ασκούν αντιπολίτευση  πρώτα να πηγαίνουν να βλέπουν και μετά να αρχίζουν να κάνουν κριτική.  Αντιπολίτευση μέσω Facebook δεν γίνεται,  ξαφνικά τον κύριο Γληγόρη  και τον κύριο Θέρμο  τους έπιασε πρεμούρα  για το λόγο που ρίξαμε άσφαλτο.

Που είναι από το 2015 που έγινε ο σεισμός  και τα χωριά είναι σε αυτή την κατάσταση  ο κύριος Θερμός  να έρθει να κάνει αντιπολίτευση  όταν ο κόσμος δεν μπορεί να φτάσει στο σπίτι του,  οι ελεύθεροι επαγγελματίες στα δωμάτιά τους,  ξαφνικά τώρα θυμήθηκε  ότι πρέπει να κάνει αντιπολίτευση στο δήμο  επειδή έστειλε δύο φορτηγά με άσφαλτο στο Δράγανο  και το Αθάνι;»

Πράγματι στο σχόλιό μου αναρωτιόμουν στο πως θα μπορούσαν να κλείσουν με σωστό τρόπο κάποιες λακκούβες, όταν δεν είχαν ούτε την κατάλληλη τεχνογνωσία, ούτε τα ανάλογα μηχανήματα. Αυτό ήταν και το μοναδικό σχόλιό μου, για το οποίο ο κ. Κατωπόδης θεώρησε ότι έπρεπε να μπει στον κόπο, μέσω του ραδιοφώνου σας, να μου προσάψει ένα πλήθος σοβαρών κατηγοριών, όπως:

  1. Να πηγαίνω πρώτα να βλέπω και μετά να κάνω αντιπολίτευση και να ασκώ κριτική, εννοώντας ότι θα έπρεπε να κάνω αυτοψία στο πεδίο. Ωστόσο κατ΄ αρχήν δεν κατάλαβα σε ποια αντιπολίτευση αναφέρεται ο κ. Κατωπόδης, εκτός και αν θεωρεί τον εαυτό του ως ασκούντα εξουσία και κατά δεύτερο ήταν τόσο απλό να βγει το συμπέρασμα, χωρίς να απαιτείται καμία αυτοψία.
  2. Ξαφνικά με έπιασε πρεμούρα, υπονοώντας ο κ. Κατωπόδης, ότι δεν έχω δείξει ενδιαφέρον μέσω της εφημερίδας που εκδίδω, για τα προβλήματα των χωριών αυτών και τώρα για λόγους αντιπολίτευσης προς ποίον; προφασίζομαι ενδιαφέρον. Επειδή τα γραπτά μένουν, οι αποδείξεις της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, βρίσκονται στα πολλά άρθρα και ρεπορτάζ, διαχρονικά στις σελίδες της εφημερίδας «ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ».
  3. Τέλος στο αν κάνω επιλεκτική αντιπολίτευση, όπως υπονοεί, ανάλογα δηλαδή με το ποιος βρίσκεται στη Δημοτική Αρχή, ας ρωτήσει τους δύο προηγούμενους δημάρχους Δρακονταειδή και Αραβανή, για να μην ανατρέχουμε στο μακρινό παρελθόν.

Σε ότι αφορά τη δική σας στάση αγαπητέ συνάδελφε, θεωρώ ότι δεν ήταν η πρέπουσα δεοντολογικά, όταν επιτρέψατε στον συνεντευξιαζόμενό σας, να καταφέρεται εναντίον συγκεκριμένων προσώπων ονομαστικά, χωρίς τα πρόσωπα αυτά να έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν άμεσα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δηλαδή.  Όταν μάλιστα κατά πάσα πιθανότητα, σας ήταν γνωστό το θέμα της συνέντευξης και όχι μόνο, αλλά και τα πρόσωπα στα οποία θα «επιτεθεί» ο καλεσμένος σας, αφού ήδη 3-4 ώρες πριν τη συνέντευξη, έγινε ανάρτηση από τον κ. Κώστα Γληγόρη, όπου αναφέρονταν το γενικό πλαίσιο, που θα διεξάγονταν ακόμη και τα πρόσωπα, που θα θίγονταν, δηλαδή ο κ. Γληγόρης και εγώ..  Οφείλατε, λοιπόν, να μας ειδοποιήσετε ώστε να έχουμε τη δυνατότητα άμεσης και στον «αέρα», απάντησης.

Παρακαλώ η επιστολή μου αυτή να δημοσιευθεί στο site lefkadatodayτου σταθμού σας.

Λευκάδα 4 Ιουλίου 2020

Γιάννης Κ. Θερμός

Δημοσιογράφος-Εκδότης

Σχόλιο Δημοσιογράφου Παναγιώτη Κουνιάκη

Στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας όπως πράττουμε πάντα,  δημοσιεύουμε την απάντηση  του δημοσιογράφου κ. Θερμού. Ωστόσο να διευκρινίσω πως το γεγονός πως  η συνέντευξη ήταν προγραμματισμένη κάποιες μέρες πριν,   δεν ήταν προγραμματισμένες οι ερωτήσεις αλλά ένα πλαίσιο συζήτησης.

Ο λόγος που αναφέρθηκα στα σχόλια σας στο Facebook ήταν για να ισορροπήσω την συζήτηση και να ακουστεί και η αντίθετη άποψη και αυτό δεν ήταν σχεδιασμένο από πριν.

Στην αναφορά του ο κ. Γληγόρης κάνει λόγο ότι η συνέντευξη ήταν προσχεδιασμένη για να χτυπήσουν τον ίδιον και κάποιον άλλον, υπονοώντας εσάς,

Θεωρώ αστείο τον ισχυρισμό αυτό και να σας θυμίσω  ότι  ο κ. Γληγόρης δεν έχει καταδεχθεί ποτέ να μιλήσει δημόσια  στον σταθμό. Επίσης για γνωρίζετε να σας  πω ότι ο ενδιάμεσος που κατηγορεί για την συνέντευξη,  είχε προσπαθήσει πολλές φορές να τον πείσει να μιλήσει δημόσια στην εκπομπή μου, ωστόσο  για τους δικούς του λόγους προτιμά να απέχει και να χτυπά ένα δημοσιογράφο από τα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με βάση εικασίες.

Όταν κανόνισα την συνέντευξη με τον  κ. Κατωπόδη του εξήγησα απλά το πλαίσιο της συζήτησης και του είπα ότι θα τον ρωτήσω και για τις αντιδράσεις. Αυτό για τον κ. Γληγόρη ήταν το στημένο και το μεγάλο άδειασμα. Ωστόσο επειδή μετράει τα likes κάτω από τις αναρτήσεις του η συγκεκριμένη δεν είχε πολλά, καθώς  η κοινωνία της Λευκάδας εκτιμά την δημοσιογραφική μας προσπάθεια και τον πλουραλισμό που ακούγεται και μέσα από τον Prisma 91,6. Φυσικά θα υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν καλή άποψη για εμάς αλλά πως να το κάνουμε δημοκρατία έχουμε και όλοι κρινόμαστε στην δημόσια σφαίρα.

Θέλω λοιπόν να πω κ. Θερμέ ότι από την πλευρά μας δεν υπήρχε κίνητρο και το βήμα του σταθμού μας είναι πάντα ανοικτό σε όποιον θέλει να παρέμβει όπως πράττουμε πάντα.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Κουνιάκης.

About Ομάδα Σύνταξης 27934 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Αγαπητέ συνάδελφε Πάνο Κουνιάκη
    ευχαριστώ κατ΄ αρχήν για την άμεση ανάρτηση. Σε ότι αφορά τις καλές ή κακές σχέσεις σας με τον κ. Γληγόρη, είναι θέμα των δυό σας και δεν με αφορά. Επομένως δεν υπήρχε λόγος να το αναφέρετε στο σχόλιό σας, που αφορά αποκλειστικά το δικό μου πρόσωπο. Σε ότι αφορά το ‘προσχεδιασμένο” ή όχι, ο ίδιος ομολογείτε ότι είχατε συμφωνήσει από πριν για το πλαίσιο της συζήτησης και ορθώς πράξετε. Γνωρίζατε ότι θα αναφερθεί το όνομά μου και επομένως, δεοντολογικά θα έπρεπε να με ειδοποιήσετε από πριν, για την επιθυμία μου πιθανής παρέμβασης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Σε αυτό το σημείο, που είναι και το σπουδαιότερο για μένα, δεν μου απαντήσατε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.