Γιάννης Σαρανταένας στον Prisma 91,6: “Δεν χρειάζεται πανικός αλλά σωστή ενημέρωση για τον κορονοϊό.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου και διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας Γιάννης Σαρανταένας.

Όπως ανέφερε όλες αυτές οι αποφάσεις πού προέρχονται από τον ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας είναι απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της επιδημίας.

“Υποθέτω ότι αυτό που παρακίνησε τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας με λάβει αυτά τα μέτρα είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε βρει κάποια “ορφανά” κρούσματα τα οποία δεν έχουν σχέση από την αλυσίδα κρουσμάτων που ήρθαν από το εξωτερικό και μπορεί η επιθυμία να αποκτά ενδημικό χαρακτήρα, δηλαδή να εγκαθίσταται στον τοπικό πληθυσμό.

Εφόσον έχουμε τέτοια σημάδια οφείλει το Υπουργείο Υγείας να πάρει αυτά τα μέτρα τα οποία είναι τα απολύτως απαραίτητα για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Ωστόσο και για τον απλό πληθυσμό έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες και συγκεκριμένα μέτρα προφύλαξης, όπως καλό πλύσιμο χεριών μετά από κάθε επαφή, αποφυγή με τα χέρια μας να πιάνουμε χέρια μύτη και και μάτια, καθώς εκεί μπορεί να επεκταθεί η ίωση και να φροντίσουμε αν βρούμε μπροστά μας κάποιον που έχει συμπτώματα αναπνευστικού, να κάτσουμε σε μία σχετική απόσταση, μέτρα τα οποία παίρνουμε ακόμα και για τη γρίπη.

Σε όλες τις περιπτώσεις δεν χρειάζεται πανικός, δεν έχουμε φτάσει σε απαγόρευση συναθροίσεων, η γενική καραντίνα, ωστόσο αναφερόμαστε σε συμπολίτες μας που έχουν συμπτώματα και τι χρειάζεται προσοχή.

About Ομάδα Σύνταξης 28513 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Τα Κινέζικα προιόντα, η αρπαχτή ,και ο κορονοιός που μσς άρπαξε.:" Ο πολιτισμός του αρπάζειν"" says:

  Ο πολιτισμός της αρπαχτής.

  Ο κορονο’ι’ός είναι το πολιτισμικό εξαγόμενο της καοιταλιστικοκομμουνιστικής χώρας Κίνας που γέμισε τον πλανήτη με άλλους καταναλωτικούς εμπράγματους επικίνδυνους προ’ι’οντικά ‘ι’ούς.
  Πρίν από λίγα χρόνια η Ελλάδα θρήνησε θύμα ή θύματα από έκρηξη κινέζικου ηλεκτρικού σίδερου σιδερώματος, κάπου στην Ευρυτανία κστά την τότε ειδησιογραφία.
  Φίρμες εμπορικές στην Ελλάδα πουλάνε ότι τους καπνίσει κινέζικης παραγωγής και κατασκευής ( Made China) και απ τις πρώτες μέρες λειτουργίας του διαλύονται. Κσι μάλιστα είναι και παλιές ευρωπαικές μσρκες προ’ι’όντων που φκιάχνονται στην Κίνα επίσημα.
  Αερόθερμο γνωστής ευρωπαικής φίρμας αλλά made china , απ την πρώτη μέρα λειτουργίας δεν έβγαλε ποτέ ζεστό αέρα.Και ήταν το ακριβώτερο στο κατάστημα.
  Ποδήλατο made in china απ τις 5 πρώτες μέρες έσπασε η πεταλιέρα.
  Σε Τάπερ τροφίμων γυάλινα με πλαστικό καπάκι συσκευασμένα , δεν εφάρμοζαν τα δύο καπάκια, απ τα 6 στο σέτ,
  Βραστήρας νερού γνωστής φίρμας made in china δεν ζεσταίνει νερό.

  Μπουζόκλιδο , από σέτ , no 10 έσπασε απ τις πρώτες χρήσεις. Και δεν ήταν φτηνό το σετ made in china.
  ( Τα καλύτερα προιόντα τρυπάνια κλπ είναι τα makita Japan).
  Η Ελλάδα εχει καταλήξει ένα απέραντο σκουπιδαριό κινέζικων ανασφαλών και επικίνδυνων προιόντων , και το δυστύχημα είναι ότι όλες οι φίρμες τα προιόντα τους τα κστασκευάζουν στην Κίνα , για την κονόμα και την αρπαχτή.
  Δύσκολα θα βρείς πλέον προιόν κατασκευσμένο στην χώρα παραδοσιακής προελεύσεως του. Κσι αν υπάρχει είναι σε έναν τύπο κσι πανάκριβο.
  Τα περιστατικά είναι πραγματικά και λειτουργικά .
  Και ούτε ο καταναλωτής μπορεί να τρέχει τα επιστρέφει τα Προιόντα.
  Αλλά και οι Ευρωπαικές φίρμες γιατί κστσσκευάζουν τα προιίντα τους στην Κίνα. Εξήγηση : Για την αρπαχτή.
  Όλοι στην αρπαχτή.
  Ε για τούτο σρπάξαμε τον κορονο’ι’ό ώς γρίπη.
  Μια και ο όρος γρίπη προέρχεται απ το κέλτικο ”Γκρίπεν””- Gripen- που σημαίνει : σρπάζω .
  “”Μας άρπαξε “” ο Κινέζικος κορονο’ι’ός.
  Ή “”τον αρπάξαμε”” εμείς τον Κινέζικο κορονο’ι’ό.
  Το ίδιο κάνει. Ζούμε τον πολιτισμός του αρπάζειν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.