Γιάννης Λιβιτσάνος στον Prisma 91,6: “Τιμητική η πρόταση του Χαράλαμπου Καλού να συνδιοικήσουμε τον Δήμο.”…


Το πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Χαράλαμπο Καλό, αλλά και την προοπτική της νέας Δημοτικής Αρχής σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο ο επικεφαλής της κοινωνίας των πολιτών Γιάννης Λιβιτσάνος.

“Όπως είχα πει και μετεκλογικά, εγώ θα είμαι ο μόνος που δεν θα δημιουργήσω πρόβλημα σε οποιαδήποτε δημοτική αρχή και αν προέκυπτε.

Ο κύριος Καλός μου έκανε μία τιμητική πρόταση να συνδιοικήσουμε τον δήμο, μία πρόταση που έχει γίνει εδώ και ένα μήνα, έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο της συμφωνίας μας για την περαιτέρω συνεργασία, απομένει άλλη μία συνάντηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αυτό το δύσκολο μετερίζι που έχουμε ξεκινήσει από τον Γενάρη μήνα και φτάσαμε μέχρι εδώ.

Σύμφωνα με τον κύριο Λιβιτσάνο, ο νέος δήμαρχος Λευκάδας έχει κάνει κάλεσμα σε όλες τις παρατάξεις, να αναλάβουν όλοι κάποιες ευθύνες στο δήμο, η απλή αναλογική αυτό μας δίδαξε καθώς όταν κατέβηκε κάποιος υποψήφιος με την απλή αναλογική, γνωρίζει ότι θα έχει θέση ευθύνης στο δήμο, κάτι που συμβαίνει πλέον στο δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας από όσο γνωρίζει έχει μιλήσει και με τον κύριο Γληγόρη, Δρακονταειδή και Σολδάτο, τα αποτελέσματα για κάποιους είναι θετικά και για κάποιους αρνητικά.

‘Όλοι είμαστε δημότες αυτού του τόπου και πρέπει να το αποδείξουμε στη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται ο τόπος μετά από μία κακή διαχείριση των τελευταίων πέντε ετών μου φάνηκε ιδιαίτερα αυτό το καλοκαίρι, καθώς υπάρχει ένα χάος στο νησί σε όλα τα μέτωπα, γιατί ο κόσμος μας επέλεξε όχι για τις θέσεις μας αλλά για να βοηθήσουμε το νησί.

Αναφορικά με το θέμα των απορριμμάτων και την δημοπρασία της ΜΟΠΑΚ, εκτίμησε ότι θα υπάρξουν προβλήματα, για αυτό και μπήκε ένα άρθρο διαβούλευσης με την παρότρυνση του νέου δημάρχου.

Στην επισήμανση ότι υπήρξε αντίδραση από την πλευρά τόσο του βουλευτή Θανάση Καββαδά, όσο και του πρώην Δημάρχου Κωνσταντίνου Δρακονταειδή στην συνάντηση στο υπουργείο, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο.

“Όταν όμως πάνε να δημοπρατηθούν ένα έργο για να βγάλουν 5 φωτογραφίες στο δημαρχείο, υπάρχουν ακόμα μικρά προβληματάκια που λύνονται, καθώς υπάρχουν και κάποια άλλα ζητήματα τα οποία έχω ελέγξει με τον κύριο Καλό, ο οποίος τους τελευταίους τρεις μήνες τρέχει για να δοθεί μία λύση γιατί θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα από τον Οκτώβρη και μετά στη Λευκάδα.

Επίσης προσπαθούμε να βρούμε μία διαδικασία κρατικής χρηματοδότησης για να φύγουν τα δεμάτια από εκεί, γιατί το κόστος είναι πάρα πολύ μεγάλο και θα έχουμε εκπλήξεις αν δεν βοηθήσει το κράτος όπως βοήθησε το Αίγιο.

Έπειτα πρέπει να σχεδιάσουμε τον τόπο μας καλύτερα για να βρούμε μία οριστική λύση άσχετα αν εγώ συμφωνώ ή διαφωνώ με το εργοστάσιο της Μοπακ, αν αυτή είναι η οριστική λύση ας την προχωρήσουν.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου να διευκρινίσει τι εννοεί, καθώς ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής έκανε κάλεσμα στην κοινωνία της Λευκάδας να υπερασπιστεί το έργο αυτό, λέγοντας ότι υπάρχουν διάφορα συμφέροντα που δεν το θέλουν, απάντησε ότι δεν γνωρίζει ποια συμφέροντα είναι αυτά, αν έχει κάποια γνώση αυτά καταθέσει δημόσια, εγώ σαν Γιάννης Λιβιτσάνος εκτιμώ ότι η λύση αυτή είναι άμεση, γιατί αλλιώς θα χάσουμε περίπου 10 χρόνια, εγώ ως μηχανικός σκέφτομαι και το περιβάλλον, γιατί εκεί υπάρχει θάλασσα, υπάρχουν σχολεία και άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ είναι η μοναδική λύση μέχρι να βρούμε τα επόμενα χρόνια μία άλλη λύση.

Εκτός από την λύση της ΜΟΠΑΚ, πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε κι άλλη μετά από πολλά χρόνια, φέρνοντας για παράδειγμα την Σουηδία που τα σκουπίδια τους τα κάνουν δρόμους και άλλα μοντέλα που μπορούμε να ακολουθήσουμε μετά από πολλά χρόνια.

Υπάρχουν καινοτόμες λύσεις στο εξωτερικό, που μπορούν κάποια στιγμή να έρθουν και στην Ελλάδα, εμείς ζούμε Mε ένα όνειρο αυτός ο παλιός ΧΑΔΑ να καθαριστεί όλους και να γίνει ένα πάρκο και ας είναι και το εργοστάσιο διπλά, διευκρινίζοντας ότι όλα αυτά θα γίνουν σε πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή μιλάει συνέχεια με κόσμο, τον παρότρυναν να πάει να βοηθήσει για τη Λευκάδα. Η κοινωνία έχει ένα θετικό πρόσημο και στον Νέο δήμαρχο αλλά και στο νέο σχήμα που θα κληθεί να αναλάβει τις τύχες του νησιού.

Πιστεύω ότι το να ζητήσουμε πίστωση χρόνου για πράγματα τα οποία τρέχουνε δεν θα το κάνουμε, δεν θα ζητήσουμε πίστωση χρόνου ούτε από τους εαυτούς μας θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα δουλεύουμε όπως κάνουμε και στις δικές μας ιδιωτικές δουλειές.

Ωστόσο άσχετα με την πληροφόρηση που έχουμε πρέπει να δούμε εκ των πραγμάτων τι γίνεται στο δήμο και πώς μας τον έχουν αφήσει από την απερχόμενη δημοτική αρχή, εκτιμώντας ότι η κοινωνία σε αυτό θα δώσει μία “πίστωση”.

Εμείς θα κάτσουμε να δουλέψουμε, θα βάλουμε η λογική και θα πούμε και στους συνεργάτες μας στο δήμο ότι πρέπει να αλλάξουμε λίγο νοοτροπία, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον τόπο, καθώς αν δεν βοηθήσουν και οι δημοτικοί υπάλληλοι κι αν ο κόσμος της Λευκάδας δεν βάλει λίγη πλάτη, να σεβαστεί λίγο περισσότερο τις αποφάσεις που θα αναγκαστούμε να πάρουμε για να προχωρήσει το νησί, ακόμα και ο Θεός να κατέβει στη Λευκάδα, αν αυτό το σύμπλεγμα των ανθρώπων δεν συνεργαστεί, τίποτα δεν θα γίνει.

Στόχος μας όπως είπε ο κύριος Καλός μέσα από την χθεσινή του ομιλία να βάλουμε κάποια πράγματα σε τάξη.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25702 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.