Γιάννης Λιβιτσάνος στον Prisma 91,6: “Ποτέ δεν καβάλησα καλάμι. Καθημερινά βρίσκομαι με τα συνεργεία μου στο δρόμο για να λύνω τα προβλήματα συμπολιτών μου.”


Για θέματα καθημερινότητας  μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6  και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη ο αντιδήμαρχος  Γιάννης Λιβιτσάνος.

 Αναφερόμενος στις πρόσφατες διακοπές υδροδότησης  και στο αν βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση,  σχετικά με το δίκτυο και τις ποσότητες του νερού,  απάντησε ότι το θέμα ύδρευσης στη Λευκάδα είναι ένα χρόνιο πρόβλημα,  που αν δεν μπει σε μία τάξη και σε μία βάση δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ.

“Εμείς σαν δημοτική αρχή όταν παραλάβαμε  το τμήμα ύδρευσης και εγώ συγκεκριμένα,   το πρώτο που έκανα ήταν να δω σε τι  κατάσταση βρισκόταν οι βάσεις του νερού που είναι τα αντλιοστάσια,  καθώς αν αυτά δεν είναι σε μία καλή κατάσταση δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Επίσης από τον σύνδεσμο η  Λευκάδα παίρνει ένα μεγάλο κομμάτι νερό,  με την ανοικοδόμηση της Λευκάδος,  κάθε χρόνο δημιουργούνται περισσότερες ανάγκες και χρειαζόμαστε περισσότερο νερό,  ενώ στο κομμάτι των γεωτρήσεων  πρέπει να γνωρίζουμε τι νερό βγάζουμε και τι μπορούμε να κάνουμε παραπάνω  για να μπορέσουμε να διευκολύνουμε τους κατοίκους.

 Αναφορικά με τις συχνές διακοπές τις τελευταίες 15 μέρες,  έπρεπε να αντιμετωπιστούν κάποιες χρονιές βλάβες  στο δίκτυο Άκτιο- Άγιος Γεώργιος,  οι οποίες λόγω φόρτου εργασίας δεν φτιαχνόταν ποτέ  και όταν κάποια στιγμή αρχές Μαΐου  κάναμε έναν υπολογισμό με τους συνεργάτες του συνδέσμου και του δήμου,  οργανώσαμε έναν προγραμματισμό  να τις αντιμετωπίσουμε γιατί χάναμε πάρα πολλά κυβικά νερό ημερησίως.

 Οι βλάβες αυτές ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα,  οπότε ξεκινάμε από μία αφετηρία ότι από το Άκτιο μέχρι τον Άγιο Γεώργιο  οι μεγάλες βλάβες δεν υπάρχουν  και δεν χάνουμε 150 κυβικά νερό την ημέρα,  τα οποία χάναμε και πριν.

Σχετικά με το δίκτυο της Λευκάδας  πρέπει να πω ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή  έκανε κάποιες μελέτες,  ήδη έχει αντικατασταθεί το δίκτυο στην οδό Αναπαύσεως  στην παραλία,  υπάρχει άλλη μελέτη  πού βρίσκεται στο ελεγκτικό συνέδριο για σύμβαση  για τη μελέτη αντικατάστασης αγωγών στο Αηδονάκι  καθώς και εκεί θα εξοικονομηθούν  πολλά κυβικά νερό.

 Αυτό που κάναμε  είναι να αντιμετωπίσουμε ένα χρόνιο πρόβλημα  υδροδότηση στον οικισμό Κάβαλου,   καθώς τόσα χρόνια δεν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε από τους Σφακιώτες το σύνδεσμο που φέρνει το νερό  και τις ήδη υπάρχουσες δεξαμενές των Σφακιωτών.

Σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του δήμου,  τους υδραυλικούς  και τον πρώην δήμαρχο Γεράσιμο Γρηγόρη των οποίων ευχαριστώ δημόσια,  καθώς δέχτηκε να μας δείξει το δίκτυο που είχε φτιάξει το 1990 επί δημαρχίας του  και προσωρινά λύσαμε το πρόβλημα του Κάβαλου  στον οικισμό  ο οποίος έχει νερό.

Σύμφωνα με τον κύριο Λιβιτσάνο,  μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου  θα συνεχιστούν οι  νέες αναβαθμίσεις  και στα αντλιοστάσια και τους αγωγούς,  των οποίων οι μελέτες ήδη δουλεύουν,  ενώ αναμένεται μέσα από  οπτικό υλικό οι πολίτες να μάθουν  τι παρέλαβε η δημοτική αρχή, για να καταλάβετε κάποια στιγμή τη βρήκαμε και τι προσπαθούμε να διορθώσουμε,  όπως παθογένειες   30 χρόνων  που έχουμε βάλει στοίχημα να τα λύσουμε.

“Σχετικά με τους Τσουκαλάδες  βρήκαμε μία λύση  η οποία θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες με την τεχνική υπηρεσία,  ενώ σκοπεύουμε  μέχρι τον Οκτώβριο  να δημιουργήσουμε ξεχωριστό δίκτυο διανομής  μόνο για τους Τσουκαλάδες,  για το κομμάτι εκτός οικισμού  ώστε του χρόνου να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα στο νερό.

Ωστόσο πρέπει να μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή στη Λευκάδα έχουμε έλλειψη νερού,  για να υπάρχει μία αφθονία σε όλο το νησί,  καθώς όταν κατασκευάζονται 100 σπίτια το χρόνο  χρειάζονται επιπλέον 100 νέες συνδέσεις υδροδότησης  σε ένα πεπαλαιωμένο δίκτυο,  στο οποίο δεν  είχαν υπολογιστεί  τα νέα δεδομένα.

Οπότε προτιμήσαμε να ταλαιπωρηθούν  οι πολίτες  τώρα παρά να υπάρχουν διακοπές στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου  λόγω των απαραίτητων διορθώσεων των βλαβών από τον  σύνδεσμο όπως προανέφερα.”

 Ο κύριος Λιβιτσάνος  σχολίασε και την αναφορά Δρακονταειδή, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο  να κατέβει από το καλάμι,  λέγοντας πως ο ίδιος δεν έχει καβαλήσει κανένα καλάμι,  διαφορετικά θα καθόμουν στο γραφείο μου και θα το έπαιζα  αντιδήμαρχος.

“Εγώ καθημερινά είμαι στο δρόμο,  με τα συνεργεία μου,  με αυτοψίες και με επιβλέψεις  για να βελτιώσουμε  τις υπηρεσίες μας,  καθώς γνωρίζουμε τα προβλήματα,  είμαστε μέσα στο πρόβλημα  και σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και τους εθελοντές τους,  βοήθα με  να πάμε κάθε χρόνο βήμα βήμα  μπροστά τα χωριά μας.

Εγώ αυτό είπα,  ούτε κατηγόρησα κάποιον την αλήθεια όμως οφείλω να την πω  και επειδή θέλουν να την ακούν  την αλήθεια θα τη βγάλω και σε φωτογραφικό υλικό,  πως ήταν και πως το κάναμε  και  ακόμα θα βάλω και τους προέδρους να δώσουν συνεντεύξεις.

Εγώ στο δημοτικό συμβούλιο μιλάω λίγο και όταν πρέπει,  επίσης δεν βλέπετε να κάνω συνέχεια αναρτήσεις στο Facebook  και να σχολιάζω και να επαινώ τον εαυτό μου ή την  δημοτική αρχή,  έχω μάθει να δουλεύω και αυτό κάνω,  για το facebook είναι  άλλοι  που βγάζουν ανακοινώσεις και φωτογραφίες  ως Κασσάνδρες   και με τις απαντήσεις που παίρνουν κρύβονται και αυτό έγινε  με τον ΦΟΣΔΑ.

Αφήστε να ανασάνει κάποιος και μιλήστε του αποτελέσματος,  όχι πριν.

Εγώ με συγκεκριμένο αρχηγό της αντιπολίτευσης  είχα μιλήσει όταν είχε γίνει γραφικός με ένα συγκεκριμένο πράγμα,  λέγοντάς του  πως  ότι  φωτογραφίζει από το να  τα ανεβάζει στο Facebook   και να μετράει τα like  να τα στέλνει σε μένα  να τα δω,  γιατί  μέσα από τον ρόλο του στην αντιπολίτευση πρέπει να βοηθήσει τον τόπο.

Ήδη έχουμε ξεκινήσει αυτή την ηλεκτρονική αλληλογραφία  και καταφέρνουμε και λύνουμε θέματα σε αυτά που μας στέλνει,  καθώς οκτώ άνθρωποι που διοικούμε το δήμο  δεν μπορούμε να γνωρίζουμε όλα τα προβλήματα  και η αντιπολίτευση είναι αιρετοί ανήκουν στο  δημοτικό συμβούλιο  κι αν δεν τα λύσουμε σε ένα μήνα,  που τα περισσότερα τα λύνουμε καθημερινά,  μετά μπορείς να κάνεις όποια κριτική θέλεις.

Πρέπει όμως να βοηθήσεις γιατί σε ψηφίσει ο κόσμος  για αυτό και όχι για να κάτσει στα κάγκελα και να φωνάζεις.

  Για να αντιμετωπίσω τα προβλήματα της καθημερινότητας,  πάντα σε αγαστή συνεργασία με το Δήμαρχο Λευκάδας  Χαράλαμπο Καλό,  με τον οποίον έχουμε κοινή αντίληψη στην αντιμετώπιση τους,  κάλεσα τους προέδρους  των τοπικών κοινοτήτων  και τους ζήτησα  να μου θέσουν τα βασικότερα πράγματα των χωριών  και να επωφεληθούμε το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος ξεκινάει τον Ιούλιο,  ώστε οποίοι μας επισκεφτούν  να είναι τα χωριά μαζεμένα  σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα  και από τον Οκτώβρη  θα τα αντιμετωπίσουμε οργανωμένα.

Θα πάει μία τσάπα να καθαρίσει τους δρόμους,  τα χορτάρια,  τις σούδες,  θα αλλαχτούν πλάκες και φρεάτια  και θα πάει εκείνος υδραυλικός να αντιμετωπίσει τις οποίες βλάβες υπάρχουν  σε κάθε χωριό,  καθώς υπάρχει ανάδοχος  για τον καταστροφέα,  ωστόσο υπάρχει ένσταση και θα καθυστερήσει λίγο,  υπάρχει ο καλαθοφόρος,  ένας ηλεκτρολόγος που έρχεται να βοηθήσει ως εξωτερικός συνεργάτης  για να μαζέψουμε κάποια πράγματα στα χωριά.

Αγοράσαμε δύο μικρές δεξαμενές με αντλίες  για να μπορούμε να κάνουμε ένα πλύσιμο στα χωριά,  όσο μπορούμε ώστε 1η Ιουλίου να έχουμε μία καλή εικόνα.

Επίσης  θα υπάρχει μία εφαρμογή  που σε σύντομο χρονικό διάστημα  οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνουν το δήμο,  για όποια προβλήματα υπάρχουν,  μέσα από φωτογραφίες,  κάτι απλό το οποίο όμως υλοποιήσαμε.

Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω ότι οι αποκαταστάσεις βλαβών  στον τομέα της  ύδρευσης γίνονται αμέσως,  παράλληλα με αυτές  του οδοστρώματος ή του πλακόστρωτου  υπάρχουν μάρτυρες τόσο στην πόλη όσο και στα  χωριά,  ώστε να μην αφήνουμε στο έλεος θα δω στρώματα με λακκούβες.

Οι πολίτες  αναγνωρίζουν ότι η δημοτική αρχή κάνει πράγματα  σε θέματα καθημερινότητας  και περιμένουν  από εμάς να τα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο.  Εγώ ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει μία δικαιολογία  για κάτι που δεν έχει γίνει,  καθώς εγώ μιλάω με γεγονότα,  και θέλω να δίνω λύσεις στην πόλη και στα χωριά  γιατί αυτή είναι η δουλειά μου.

Υπάρχει ένα σχέδιο  και ένας τρόπος αποκατάστασης  των κακώς κειμένων,  είτε λέγονται βλάβες,  οδοστρώματα,  λακούβες,  τα οποία  παίρνουν σάρκα και οστά σιγά-σιγά.

Ο κόσμος δεν μπορεί να το καταλάβει σε ένα μήνα  και θα ήμουν γραφικός να το πω,  όμως στην  πόλη σε ένα μήνα αλλάζει κάτι στα χωριά σε δύο μήνες θα είναι κάπως διαφορετικά  και του χρόνου ακόμα καλύτερα μπορώ να το πω  και εγώ ότι λέω  αναλαμβάνω την ευθύνη,  δεν είμαι πολιτικός καριέρας ούτε με ενδιαφέρει να γίνω.

Είμαι ένας  πολίτης  που μπήκα σε ένα καράβι μαζί με τον κύριο Καλό μπροστά  και εγώ πίσω,  με κόστος στην προσωπική μου  ζωή και στη δουλειά μου,  όμως είμαι εδώ για να λύσω προβλήματα.

Εγώ στο δήμο δεν έκανα ποτέ εξυπηρετήσεις ούτε θα κάνω  ρουσφέτια καθώς για μένα υποχρέωσή μου είναι να εξυπηρετήσω τον οποιοδήποτε πολίτη.

Για να βελτιωθεί η καθημερινότητα θέλει χρόνο,  το σημαντικό είναι όμως ότι έχουμε ξεκινήσει  αυτή τη διαδικασία.

 Σχολιάζοντας το πολιτικό διαζύγιο Μάκη Μελά με Κωνσταντίνο Γληγόρη,  είπε ότι ο ίδιος έχει μιλήσει και με τους δύο,  “γνώριζα ότι υπήρχε μία  διάσταση απόψεων,  όμως αυτό συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους.

Πιστεύω ότι είναι δύο χαρακτήρες εκρηκτικοί,  ο ένας είναι ένας κολοσσός της  αυτοδιοίκησης,  έτσι έχω χαρακτηρίσει τον Μάκη Μελά, ο Γληγόρης  είναι ένας άνθρωπος ο οποίος  εδώ και 8 χρόνια προσπαθεί να περάσει κάποια πράγματα,  είτε με καλό,  είτε με κακό,  είτε με τελείως άσχετο τρόπο,  όμως προσπαθεί  να βάλει μία πινελιά στην αυτοδιοίκηση της Λευκάδος.

Δεν θέλω να χαρακτηρίσω το διαζύγιο αυτό,  θέλω και οι δύο να είναι  αρωγοί στο δήμο Λευκάδος  γιατί και οι δύο μπορούν να προσφέρουν  και πιστεύω ότι μπορεί στο μέλλον να υπάρξει και πάλι κοινό σημείο επαφής.

About Ομάδα Σύνταξης 27925 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.