Γιάννης Λιβιτσάνος στον Prisma 91,6: “Η Κοινωνία πολιτών δεν θα καταψηφίζει απλά για να λέει ότι κάνει αντιπολίτευση αλλά θα φέρνει προτάσεις στο Δημοτικό συμβούλιο.”


Την πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές, παραχώρησε στον Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη, ο επικεφαλής της παράταξης “κοινωνία πολιτών” Γιάννης Λιβιτσάνος.

“Το ποσοστό 10% που πήραμε είναι ένα πολύ καλό ποσοστό”,  ανέφερε, ευχαριστώντας τους Λευκαδίτες και Λευκαδίτισσες που πίστεψαν σε αυτή την άκρως ανεξάρτητη κίνηση, “καθώς ότι καταφέραμε το κατάφεραν τα άτομα του συνδυασμού, εμείς σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις είχαμε λιγότερη προεκλογική περίοδο, καθώς αργήσαμε να ανακοινώσουμε την κάθοδό μας, ενώ τώρα αναλαμβάνουμε ένα μεγάλο τομέα ευθύνης, καθώς οι 1.391 ψηφοφόροι είναι πολλοί που μας τίμησαν με την ψήφο τους και την επόμενη μέρα θα σηκώσουμε τα μανίκια να δουλέψουμε για αυτό που έχουμε οραματιστεί όλοι για τη Λευκάδα.”

Στο ερώτημα αν περίμενε την ανατροπή από την παράταξη του κοινού Καλού, ανέφερε αυτό που έλεγε την πρώτη Κυριακή, ότι όποιος συνδυασμός εκτός του κυρίου Δρακονταειδή μπει στο δεύτερο γύρο θα είναι δήμαρχος και αυτό το σενάριο επιβεβαιώθηκε.

Η κοινωνία αποφάσισε ότι ήθελε κάτι καινούργιο, “τιμώρησε” την δημοτική αρχή για όλα όσα δεν έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια και έδωσε την ευκαιρία στον κύριο Καλό, να αποδείξει ότι όλα αυτά τα χρόνια που προετοίμασε την κίνησή του να είναι ο νέος δήμαρχος Λευκάδας.

Αναφορικά με το νέο πλαίσιο συνεργασίας που θα διαμορφωθεί στο νέο δημοτικό συμβούλιο και πώς θα πορευτεί η παράταξή του, απάντησε ότι ο δικός μας συνδυασμός έχει τρεις δημοτικούς συμβούλους, ενώ επανέλαβε αυτό που είπε πριν τις εκλογές θα το πράξουν.

“Τις επόμενες ώρες έχω μία συνάντηση μαζί του,  για να κάνουμε μία κουβέντα επί του θέματος, εγώ είμαι ανοιχτός σε συνεργασίες και στο να βοηθήσω το Δήμο να πάει μπροστά, γιατί αν ξεκινήσουμε όλοι να λέμε όχι, θα επικρατήσει ένα χάος και δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το δημοτικό συμβούλιο, καθώς έχει μόνο έξι δημοτικούς συμβούλους και πρέπει να καταφέρει να συνεργαστεί με 17 και μπορεί να συνεργαστεί από όλες τις παρατάξεις.

Ο κύριος Καλός μπορεί να έχει μία καλή συνεργασία με κάποιους ανθρώπους για να αποφευχθεί το χάος που θα υπάρχει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η παράταξή του δεν ξεκίνησε αυτό το ταξίδι για να σταματήσεις 26 Μαΐου, θα συνεχιστεί, καθώς το 70% των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων αποφασίσαμε πριν μία εβδομάδα ότι η κίνηση θα συνεχιστεί, με πιο οργανωμένο πλαίσιο, καθώς έχουμε την εμπειρία των εκλογών.

Εγώ το να συνεργαστώ με τον δήμαρχο το θεωρώ τιμή μου, γιατί πρέπει να βοηθήσω όμως το να εξυπηρετήσω συμφέροντα, όχι του δημάρχου, αλλά γενικά συμφέροντα του δήμου δεν θα το πράξω.

Ωστόσο δεν θα καταψηφίζουμε πράγματα απλά για να λέμε ότι κάνουμε αντιπολίτευση και δεν θα λέμε ψέματα στους πολίτες, για να κάνουμε μία αντιπολίτευση, καθώς για μένα η αντιπολίτευση πρέπει να φέρνει προτάσεις επάνω στα θέματα και όχι απλά να καταγγέλλει στο δήμαρχο ότι δεν κάνει σωστό, αλλά να του προτείνει προτάσεις, πιστεύοντας ότι είναι καλύτερες από αυτές  που προτείνει.

Πρέπει την επόμενη μέρα στο δημοτικό συμβούλιο να σκεφτούμε το μήνυμα που μας έδωσε ο κόσμος, καθώς είναι επιλογή του δημάρχου με ποιους θα συνεργαστεί, καθώς είναι επιλογή του να υπάρχει ένα δυνατό δημοτικό συμβούλιο για να προχωρήσει ο τόπος μπροστά, γιατί αν καταψηφίζει τις αποφάσεις η Λευκάδα θα μείνει τέσσερα χρόνια ακυβέρνητη.

Ο κόσμος της Λευκάδας μας έδωσε ένα 10%, μία εντολή να παίξουμε έναν ρόλο την επόμενη τετραετία στη Λευκάδα. Ο κόσμος εμπιστεύτηκε μία ανεξάρτητη κίνηση της έδωσε ένα 10%, χωρίς καμία εμπειρία σε προεκλογικό αγώνα, ο κόσμος μας άκουσε, βγήκαμε μπροστά, κάναμε κεντρική ομιλία παρόλο που το κίνημα αλλαγής μας έκανε την τρίπλα με την ομιλία Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να δυσαρεστηθεί ο κόσμος, μας έδωσαν αυτό το ποσοστό και πρέπει να τους αποδείξουμε ότι εμείς μπορούμε να είμαστε εκεί.

“Δεν θα καταψηφίζω πράγματα που είναι καλά για τον τόπο, καθώς αν ο κύριος Καλός φέρει μία μελέτη για παράδειγμα για να εγκρίνουμε τη μαρίνα του Βλυχού δεν υπάρχει περίπτωση να αρνηθώ, θα είμαι δίπλα του για να το τρέξουμε, όπως για παράδειγμα και η έγκριση του προϋπολογισμού, καθώς χωρίς αυτό δεν πάμε πουθενά, πρέπει να βοηθήσουμε τη δημοτική αρχή, γιατί αυτό μας είπε ο κόσμος.

Αν ο κύριος Καλός έχει το όραμα να πάμε μπροστά εμείς μαζί του θα είμαστε, αν έχει το όραμα να πάμε πίσω και να υπάρχουν στη δημοτική αρχή άνθρωποι που τους “καταψήφισε” ο κόσμος και δεν τους θέλει, θα πρέπει να σκεφτεί να προχωρήσει με τους νέους ανθρώπους και δεν μιλάω για μένα γιατί έχω τη δουλειά μου, αλλά θα είμαι εκεί και να προσφέρω 100%.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22640 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.