Γιάννης Λιβιτσάνος στον Prisma 91,6: “Η δημοτική αρχή δουλεύει και το απέδειξε, καθώς σε δυο μήνες έλυσε το θέμα των αποριμμάτων.”


Καλεσμένος στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, ήταν αντιδήμαρχος Γιάννης Λιβιτσάνος, σε μία συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης.

Σχολιάζοντας την απόφαση να μεταφερθεί το πατάρι από την κεντρική αγορά στην παραλία για τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού, είπε ότι την Κυριακή στο παιδικό καρναβάλι αποδείχθηκε ότι η επιλογή του πνευματικού κέντρου, αλλά και του συλλόγου καρναβαλιστών ήταν απόλυτα σωστή.

“Μάλιστα αποφασίστηκε να μεταφερθεί το πατάρι εκεί, για να υπάρχει μία ροή ιδιαίτερα την Κυριακή πού είναι η μεγάλη παρέλαση, καθώς τόσα χρόνια ως καρναβαλιστές παρατηρούσαμε ότι οι πρώτες ομάδες έφταναν στο “Kάρμα” και στη συνέχεια όλοι γύρισαν πίσω για να βρεθούν στην πλατεία, στην συνέχεια κατέβαιναν τα υπόλοιπα και επικρατούσε ένα κομφούζιο, δεν υπήρχε μία ροή, μία συνέχεια.

Φέτος αυτό είπαμε να σταματήσει γιατί αν γίνει κάποιο ατύχημα έχουμε ευθύνη όλοι.

Το πατάρι  το παρουσιάζουν έτσι οι  κακόβουλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να δημιουργούν σύγχυση και προβλήματα, από τη στιγμή που όλα τα μέσα στη Λευκάδα, έδωσαν συγχαρητήρια για την κίνηση αυτή.”

Στην συνέχεια ανέφερε ότι σκοπός μας  είναι να κλείσει πετυχημένα η παρέλαση των ανηλίκων και στη συνέχεια μαζί με το σύνολο καρναβαλιστών, θα ξεκινήσουμε το σχεδιασμό του καρναβαλιού του 2021, ένα επίπεδο παραπάνω και σε οργάνωση και σε ιδέες.”

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την πορεία της δημοτικής αρχής κι αν είναι αποφασισμένη να σπάσει αυγά για να υλοποιηθεί το έργο της, παρά τις όποιες αντιδράσεις προκύψουν, απάντησε ότι αυτό ήδη γίνεται.

“Τόσο η δημοτική αρχή όσο και ο δήμαρχος, από την αρχή της πορείας μας, αλλά και τώρα που βρισκόμαστε στους 7 μήνες έχουμε ένα στόχο να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής του πολίτη, άσχετα με το πολιτικό κόστος και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά.

Μπήκαμε μπροστά για το θέμα των απορριμμάτων, για το καταφύγιο αδέσποτων, κάνοντας συνέχεια παρεμβάσεις για να βελτιωθεί η ποιότητα των πολιτών και των ενεργών και των ανέργων.

Ωστόσο πρέπει να τονίσουμε ότι ο προϋπολογισμός ακόμα δεν έχει εγκριθεί, για να κάνουμε κάποια πράγματα που να δείχνουν το τι θέλουμε για τη Λευκάδα, κάτι που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, βάζοντας τη δική μας πινελιά, σε θέματα που χρειάζονται άμεσα διόρθωση, για να προχωρήσει η Λευκάδα λίγο παρακάτω, με στόχο το καλοκαίρι του 2020 και το όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.”

Αναφορικά με  το θέμα της υδροδότησης και την πρόσφατη διακοπή για την αλλαγή ενός αγωγού και την καθυστέρηση υδροδότησης της πόλης ξεκαθάρισε ότι η σύνδεση του αγωγού από τον εργολάβο στον Άγιο Μηνά καθυστέρησε καθώς το δίκτυο ύδρευσης είναι παλιό και υπάρχουν πράγματα στο υπέδαφος που δεν γνωρίζουν ούτε τεχνικές υπηρεσίες.

“Τότε έσπασε ένας σωλήνας, υπήρξε ένα θέμα με την αποχέτευση, καθυστέρησε ο εργολάβος 5 ώρες και ζητάω προσωπικά συγγνώμη από τους συμπολίτες μας γιατί ταλαιπωρία. Δεν νομίζω όμως ότι στους έξι μήνες, που δεν θέλω να σχολιάσω την παρέλαβε η δημοτική αρχή, αποκαθιστούμε τις βλάβεςαργά, καθώς  σε μία ή δύο ώρες το πολύ αλλά και πολλές φορές αυθημερόν και όχι μετά από πέντε μέρες.

Μάλιστα πρόσφατα αποκαταστήσαμε 92 βλάβες στη Νικιάνα μέσα σε δύο μήνες.

Ωστόσο τα προβλήματα είναι πάρα πολλά στο δίκτυο και προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε, όμως σιγά-σιγά θα δείτε διαφορετικά πράγματα.”

Πλέον είμαστε σε μία αλλαγή, καθώς αυτοί που θα αναλάβουν τους διαγωνισμούς στις κύριες εργασίες του δήμου, όταν γίνεται μία βλάβη σε ένα οδόστρωμα, όταν ολοκληρώνεται η βλάβη για παράδειγμα της ύδρευσης, θα αποκαθίσταται άμεσα και ο δρόμος και όχι όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, να διορθώνεται η βλάβη και να παραμένει η λακκούβα για 5 μήνες.”

Αναφορικά με την κατάστασή του δικτύου της πόλης, ανέφερε ότι για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, η προηγούμενη δημοτική αρχή έκανε πολύ καλή δουλειά καθώς ένα ποσοστό 50% αντικατέστησε τους αγωγούς στη Λευκάδα.

“Εμείς τώρα τρέχουμε κάποιες μελέτες, για να μπορέσουμε μέσα στην επόμενη τετραετία να αντικαταστήσουμε αγωγούς, καθώς έτσι πιστεύουμε ότι θα βελτιώσουμε το δίκτυο και να μπορέσουμε να έχουμε λιγότερες βλάβες.

Ωστόσο πρέπει πλέον να διαπιστώσουμε ότι το νερό που έρχεται από τον Άγιο Νικόλα δεν φτάνει πλέον στη Λευκάδα με την οικοδόμηση που έχει. Αυτή τη στιγμή στη Λευκάδα χτίζοντας συγχρόνως 150 βίλες, του χρόνου θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με το νερό, γιατί οι βίλες έχουν πισίνες, θα έχουν κόσμο, σκεφτείτε τι θα συμβεί τα επόμενα χρόνια.

Το νερό δεν φτάνει γιατί ο πληθυσμός του νησιού το καλοκαίρι πενταπλασιάζεται, εμείς κάνουμε κάποιες ενέργειες, να πάρουμε περισσότερο νερό από τον Άγιο Γεώργιο, όπως είχε κάνει και ο κύριος Σέρβος πριν 2 χρόνια, να πάρουμε παραπάνω κυβικά νερό που μας αναλογούν ούτως ή άλλως, ωστόσο και πάλι αυτό δε φτάνει.

Κοιτάμε με την τεχνική υπηρεσία, να εντοπίσουμε ανενεργές γεωτρήσεις, η υποψία πόσιμου νερού, να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια έργα για να πάρουμε και από κει νερό.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι τον Μάιο που θα ξεκινήσουν να γεμίζουν τις πισίνες τους οι βίλες θα έχουμε πρόβλημα νερού και με την πίεση του.

Ωστόσο θα αντιμετωπίσουμε και αυτό το πρόβλημα και είμαστε σίγουροι θα το λύσουμε.”

Όσον αφορά την αντιπολίτευση στην δημοτική αρχή και και την αναφορά της παράταξης Δρακονταειδη στο τελευταίο της δελτίο τύπου, ότι η δημοτική αρχή κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού, απάντησε ότι ο κόσμος ακούει το δημοτικό συμβούλιο από το ραδιόφωνο και μπορεί να καταλάβει,  δεν έχω να σχολιάσω κάτι για την ανακοίνωση αυτή, καθώς και εμένα με εξέπληξε.

Εμείς προσπαθούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα, όλα τα φέρουμε στο δημοτικό συμβούλιο, έχουμε το θάρρος της γνώμης, είμαστε μία ομάδα νέων ανθρώπων που θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο και την κοινωνία δεν έχω τίποτα να σχολιάσω.

Εμένα όμως μου αρέσει η καλή και σωστή αντιπολίτευση, γιατί γινόμαστε καλύτεροι, καθώς αν δεν έχεις ανταγωνισμό δεν μπορείς να βοηθήσεις.

Αναφορικά με την αντιπολίτευση του Γληγόρη, είπε ότι ενώ ένας πάρα πολύ καλός φίλος, μηχανικός, συνάδελφος και έχει μέλλον στην αυτοδιοίκηση, δεν συγκρατείται, ξεφεύγει σε διάφορα πράγματα και χάνει και το δίκιο του.

Δεν μπορείς να βρίζεις και να εκφράζεσαι όπως να ναι στο δημοτικό συμβούλιο, πρόκειται για ένα θεσμικό όργανο είμαστε συνάδελφοι.

Βέβαια από την παράταξη του κυρίου Γληγόρη, όπως είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο πολλά ακούω όμως προτάσεις δεν βλέπω, όταν συζητούσαμε τον προϋπολογισμό.

Το θέμα είναι να μη λέμε αλλά και να κάνουμε άλλα, όπως το 2014 που η δημοτική αρχή είπε τι θα έκανε και στη συνέχεια τα πήρε όλα πίσω και έκαναν άλλα πράγματα.¨

Μάλιστα σχολιάζοντας την πρακτική της παράταξης Δρακονταειδή, να φωτογραφίζεται στα έργα που τρέχουν και ξεκίνησαν επί θητείας τους, είπε ότι όταν τελείωσε η τετραετία του κ. Φέτση και βγήκε ο κύριος Αραβανής, δεν είδαμε τον κύριο Φέτση να πηγαίνει να φωτογραφίζεται για τα έργα που έκανε ως δήμαρχος και ήταν συνέχεια.

Είναι λογικό ότι κάποιος ξεκινάει κάποια έργα και θα συνεχίζει η επόμενη δημοτική αρχή και στη συνέχεια κάνει ο ίδιος κάποια δικά του έργα και τα παραδίδει στην επόμενη δημοτική αρχή.

Αυτό συμβαίνει στη Λευκάδα πρώτη φορά να φωτογραφίζεται κόσμος σε έργα που είναι συνέχεια μιας Δημοτικής Αρχής.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ Λιβιτσάνος είπε ότι το γεγονός πως η δημοτική αρχή μόλις ανέλαβε δουλεύει το αποδείξαμε, καθώς μέσα στους δύο πρώτους μήνες λύσαμε το θέμα των απορριμμάτων, ένα θέμα που μας ταλαιπωρούσε ενάμιση χρόνο, δημιουργώντας πολλά προβλήματα, προς τιμήν του ο δήμαρχος που ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα το λύσαμε.

Βλέπουμε μία αλλαγή νοοτροπίας, κάνουμε διαβούλευση και προσπαθούμε να είμαστε με την κοινωνία ένα σώμα και αυτό που σας λέω είναι σημαντικό.

About Ομάδα Σύνταξης 27953 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.