Γιάννης Λιβιτσάνος: “Οι παράνομες συνδέσεις θα τελειώσουν στην Λευκάδα!!”


Στην αρχική του εισήγηση ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιβιτσάνος ανέφερε ότι το πρόβλημα ύδρευσης Λευκάδας είναι πολύ σημαντικό και όσο δεν ξεκινάμε με μία μηδενική βάση δεν θα το λύσουμε ποτέ.

Ο ίδιος διευκρίνισε τι εννοεί με το “μηδενική βάση” λέγοντας ότι “πολύ σωστά έπραξε η προηγούμενη δημοτική αρχή και έκανε μελέτες και δημοπρατήσεις, επίσης καλώς έγινε και εισαγγελική παρέμβαση από την προηγούμενη δημοτική αρχή για να πάρουμε παραπάνω νερό από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου, καθώς και εμείς στο επόμενο διάστημα θα ξαναπάμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα.

Το πρόβλημα της υδροδότησης όμως δεν λύνεται με το να πάρουμε 2.000 κυβικά από την Πρέβεζα, μετά από δύο χρόνια να πάει κάποιος να γυρίσει τον διαχωριστή και πάει λέγοντας.

Το θέμα πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν, υπάρχουν κάποιες μελέτες και πρέπει να κάτσουμε να δούμε ποιες είναι σε ισχύ και να προχωρήσουμε, καθώς με το πρόγραμμα Τρίτσης πρέπει να βάλουμε και τα υποέργα του συνδέσμου που μας δίνει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή, αλλά και του δήμου τα οποία συνοπτικά θα είναι η αναβάθμιση των αντλιοστασίων και στον σύνδεσμο και στον Δήμο, γιατί εγώ πιστεύω ότι ένας αγωγός για να πάρει νερό πρέπει να έχει ένα καλό αντλιοστάσιο.

Χωρίς διάθεση να κατηγορήσω κανέναν είχα τονίσει και σε προηγούμενη τοποθέτηση μου ότι τα αντλιοστάσια είναι σε κακή κατάσταση είτε γιατί δεν υπήρχαν χρήματα, είτε γιατί κάποιοι δεν τα συντηρούσαν σωστά όμως αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να δημιουργήσουμε σύγχρονα αντλιοστάσια με συστήματα GSM και τηλεμετρίας.

Εμείς με τα μειωμένα έσοδα που έχουμε λόγω κατάστασης κορονοιού και στο σύνδεσμο ύδρευσης αλλά και στο δήμο θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον από 1η Σεπτέμβρη τα αντλιοστάσια του συνδέσμου που είναι το μεγαλύτερο βάρος, γιατί  πολλοί οικισμοί παίρνουν νερό από εκεί, καθώς δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση θα προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε αν όχι και τα 16 τουλάχιστον το 50%.

Αναφορικά με το θέμα των παράνομων  συνδέσεων που ανέδειξα και άκουσα πολλά σχόλια πάνω σε αυτό, πρέπει να πω ότι υπάρχουν συνδέσεις όχι μόνο κάνουν αλόγιστη χρήση νερού, αλλά δημιουργούν πρόβλημα εσόδων στο δήμο με τον αριθμό τους να ξεπερνά τις 3.000. Αυτό με μία μικρή εκτίμηση σημαίνει πως τα έσοδα που χάνονται από το τμήμα ύδρευσης του δήμου, καθώς η υπηρεσία γίνεται αποδοτική, είναι πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Φανταστείτε αν ο κάθε αντιδήμαρχος η κάθε δημοτική αρχή είχε πλεόνασμα το 50% από τις παράνομες συνδέσεις πόσα παραπάνω πράγματα θα μπορούσαμε να κάνουμε και για αυτό το λόγο έβαλα μπροστά τον εαυτό μου να μιλήσω για τις παράνομες παροχές.

Αυτές από 1η Σεπτέμβρη όσο μπορούμε είτε σαν Δήμος, είτε μέσω κάποιων εταιριών που με ειδικά μηχανήματα θα ελέγξουν το δίκτυο οι παράνομες παροχές θα τελειώσουν στη Λευκάδα, είτε σε ένα είτε σε δύο χρόνια.

Πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχει θετικό πρόσημο στην κοινωνία, γιατί όταν ένας πολίτης είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του και ο άλλος δεν είναι νιώθει ο συνεπής πως είναι δεύτερης κατηγορίας και πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως είμαστε ίσοι και πως το νερό δεν το έχουμε άφθονο γιατί δεν υπάρχει.

Βελτιώθηκαν κάποια πράγματα από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές υπήρχε και μία πρόταση επί εποχής κυρίου Αραβανή για την ΕΥΔΑΠ την οποία δεν κατάφερε να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο και θέλω να σας πω πως αν εγώ ήμουν στη θέση του κυρίου Αραβανή θα το έκανα γιατί θα είχαμε τώρα άλλα αποτελέσματα στη Λευκάδα.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Λιβιτσάνος έκανε μία αναδρομή η πράξη δημοτική αρχή τους έξι μήνες με τον κορονοϊό που τα έσοδα του δήμου έχουν μείωση 60% όπως ανέφερε.

Αφού κατονόμασε τις δράσεις που έγιναν συγκεκριμένα αντλιοστάσια και σε ποιες περιοχές βελτίωσαν την υδροδότηση, είπε ότι αυτή τη στιγμή Ο δήμος δεν έχει βλάβες ύδρευσης στο δίκτυο του εκτός από μία έκτακτη την Κυριακή.

“Προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε το 90% των βλαβών να είναι ολοκληρωμένες κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Από τις 13 Αυγούστου έχει κατατεθεί η μήνυση στον εισαγγελέα της Πρέβεζας, για την κλοπή νερού και πρόκληση βλάβης το διαχωριστή, μιλήσαμε και με την απέναντι πλευρά και ήρθαμε σε μία συνεννόηση να μη φτάσουμε και εμείς στα άκρα το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, βρήκαμε μία λύση στην ποσότητα και βελτιώθηκε το δίκτυό μας και αυτοί παράλληλα δεν αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα.

Επίσης είπαμε με τον πρόεδρο του συνδέσμου Πρέβεζας κύριο Μαριάνογλου, να καθίσουν και οι δύο σύνδεσμοι στο τραπέζι ώστε να βρούμε ένα κοινό σημείο, να κάνουμε μία προγραμματική σύμβαση και να χειριζόμαστε από κοινού και το δίκτυο και τις βλάβες και το νερό ώστε και η Λευκάδα και η Πρέβεζα να έχουν την ποσότητα που πρέπει και πού μπορούμε να παίρνουμε από τον Άγιο Γεώργιο, καθώς γνωρίζετε ότι και εκεί τα προβλήματα με τις ποσότητες νερού είναι πάρα πολύ μεγάλα και κάποια στιγμή θα γίνει μία συζήτηση κάποιος αυτό όταν θα είμαστε έτοιμοι και από τις δύο πλευρές, για να ενημερώσουμε και τους δημότες αλλά και εσάς.”

Σχετικά με πράγματα τα οποία έχει σκεφτεί να υλοποιηθούν από 1η Σεπτέμβρη άμεσα ,  όπως είπε “είναι το τμήμα της ύδρευσης το οποίο αυτή τη στιγμή στελεχώθηκε με την κυρία Παπαρίζου η οποία το τελευταίο δίμηνο έχει δώσει ψυχή και σώμα δουλεύοντας ατελείωτες ώρες για το θέμα της υδροδότησης και χωρίς να ζητήσει κανένα επιπλέον ποσό στην αμοιβή της και την ευχαριστώ και αυτό, αλλά και τον κύριο Παπαχρήστο, καθώς κάποιοι με κατηγόρησαν πως πήρα ένα φίλο μου να βάλω μηχανικό σύνδεσμο, να πω όμως πως  ο οποίος δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ για το σύνδεσμο.

Εγώ τέτοιους ανθρώπους θέλω να δουλεύουν είτε είναι εχθροί μου είτε φίλοι μου με ενδιαφέρει να δουλεύει και αυτό κάνει, ήταν μαζί μου δύο μήνες τώρα.

Έχουμε ξεκινήσει τη δημιουργία ενός τετραψήφιου αριθμού για το τμήμα ύδρευσης ενώ θα θα υπάρχει κατάλληλο προσωπικό όλο το 24ωρο να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να λύνει τις βλάβες, που να μην ξεχνάμε ότι παρόλο που δεν έχουμε αυτό το προσωπικό στην οδό Γολέμη δύο βλάβες λύθηκαν σε χρόνο ρεκόρ.

Επίσης στο τμήμα πληρωμών των λογαριασμών, επειδή το τελευταίο δεκαήμερο παρατηρήθηκε πώς κάποιοι δημότες δεν έχουν τη διάθεση να πληρώσουν,με δικαιολογίες πως δεν φτάνει ο λογαριασμός τους, ή δεν πάει υδρομετρητής να ξέρετε πώς μαζί με την εταιρεία που συνεργαζόμαστε οι λογαριασμοί θα πληρώνονται ηλεκτρονικά είτε μέσω της ιστοσελίδας του δήμου όπου ο πολίτης θα μπορεί να πληρώνει μέσω του Αριθμού φορολογικού Μητρώου και ο λογαριασμός θα στέλνετε μέσω email οπότε δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία.

Αυτά τα πέντε πράγματα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα είναι δικαιολογίες, αλλά μπορεί να κάνουν και τη διαφορά γιατί είναι πράγματα που μέχρι στιγμής δεν υπήρχαν ούτε στο δήμο ούτε στο σύνδεσμο Λευκάδας.

Επίσης με αρχή τον οικισμό Τσουκαλάδων θα γίνει ο έλεγχος για παράνομες συνδέσεις, καθώς ο σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε τους χωροφύλακες αλλά να καταλάβουν ειδικότερα σε αυτό το χωριό το οποίο τα τελευταία χρόνια δεινοπαθεί με το νερό ότι πρέπει όλοι να σέβονται και να σεβόμαστε το διπλανό τους.

Αυτό θα ξεκινήσει το Σεπτέμβρη, προχωράμε σε έναν σχεδιασμό που δεν έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο 1η Σεπτέμβρη θα θέσουμε το στόχο μας για το σε ποιους ωκεανούς θα φτάσουμε.

Πάντως στο πρόβλημα των Τσουκαλαδων φέτος και με την ενίσχυση του αγωγού από το αηδονάκι και την πλήρη αναβάθμιση του εργοστασίου τους πιστεύω ότι του χρόνου δεν θα έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα και θα είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Επίσης θα γίνει σε όσα δίκτυα μπορούμε με βάση την ισχνή οικονομική κατάσταση που υπάρχει και στο δήμο και στο σύνδεσμο να ξεκινήσουμε σε εκτός σχεδίου περιοχές να μπορέσουμε να φτιάχνουμε σωστά δίκτυα ύδρευσης, καθώς αυτό που ανέφερε ο δήμαρχος Λευκάδας μετά χαοτικά δίκτυα πρέπει να σταματήσει και να υπάρχει ένα σχεδιασμό σε κάθε οικισμό είτε με την δεξαμενή αποθήκευσης ήταν σωστά δίκτυα, καθώς και με την μείωση της κατανάλωσης με τις παράνομες συνδέσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε μία κατάσταση τους οικισμούς.

About Ομάδα Σύνταξης 27433 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. Φίλε αντιδημαρχε έχεις δίκιο για τις παράνομες συνδέσεις αλλά δεν ακούω μεγάλα προστιματα η αλλά διοικητικά μέτρα εάν συλληφθεί κάποιος να παίρνει παράνομα νερό.τωρα λέτε ότι τα έσοδα του Δήμου μειώθηκαν στην διάρκεια της επιδημίας αλλά και τα κέρδη των επιχειρήσεων μειώθηκαν σε μεγαλύτερο ποσοστό από το ποσοστό μείωσης των εσόδων του δημου

 2. Η Λευκάδα θέλει εργοστάσιο αφαλάτωσης νερού για τις λοιπές πλήν πόσιμο νεο χρήσεις.
  Αλλά με τος νέες τεχνικές αφαλάτωσης
  Και εμπλουτισμού και το παραγόμενο νερό είναι εξιρετα πόσιμο.
  Θέλει στέρνες ιδιωτικές στα σπίτια και περιποίηση αυτών των στερνών.
  Τα έργα για την Λευκάδα βασικά ήναι.
  Α) Εργοστάσιο υψηλής τεχνολογίας για τα σκουπίδια.
  Β) Εργοστάσιο αφαλάτωσης νερού
  Γ) θαλάσσια συγκοινωνία και συγκοινωνία με υδροπλάνα για την Λευκάδα, και προοδευτική μελιωση της οδικής σύνδεσης Λευκάδος -Ηπειρωτικής Ελλάδος
  Δ) Επαναδραστηριοποίηση στον αγροτικό τομέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.