Γιάννης Διγενής στον Prisma 91,6: Δεν ζητάμε από τον Δήμο να μας φτιάξει προτομές αλλά να ένα σχέδιο καθαριότητας


Με αφορμή τον ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη των οικισμών Λυγιάς και Κατούνας και τα πανό με αιχμές για απουσία Χριστουγεννιάτικου στολισμού, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΠΕΑΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ Γιάννης Διγενής μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Όπως ανέφερε ο ΠΕΑΣ Κατούνας υφίσταται τα τελευταία τρία χρόνια, με όλα τα προηγούμενα χρόνια να προσπαθούν με τις δικές τους δυνατότητες και δικά τους στολίδια να μπορέσουν να στολίσουν και να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων, στο χωριό στην Κατούνα και την Λυγιά.

Με το πέρασμα του χρόνου διαπίστωσαν ότι όταν ξεκίνησαν να κάνουν εθελοντικά πράγματα στο χωριό, όπως εθελοντικούς καθαρισμούς κτλ, όλοι τους έλεγαν ότι όλα αυτά είναι δικαιοδοσία του Δήμου.

«Τώρα που ερχόμαστε από την αντίπερα όχθη, όλοι μας  λένε ότι πρέπει να στολίσετε μόνοι σας» ανέφερε, λέγοντας ότι κάποια στιγμή αυτή η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει.

«Δεν μπορεί ένας ιδιώτης να ανοίγει κολώνες της ΔΕΗ, να βάζει ρεύμα και να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες, με τον καθένα κάποια στιγμή να πρέπει να αναλάβει τον ρόλο που του αναλογεί.»

Εμείς συνεννοηθήκαμε με τον Δήμο και περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή, με την θέση του ΠΕΑΣ Κατούνας να μην εστιάζεται στην έλλειψη φωτισμού, αλλά το γεγονός ότι μένουν πάρα πολύ κοντά στην Λευκάδα και δεν λαμβάνουν τίποτα.

Στα τριάμισι χρόνια η μοναδική παρέμβαση που έκανε ο Δήμος Λευκάδας είναι σχάρες αποστράγγισης στο Δημοτικό σχολείο για να μην περνάνε τα παιδιά μέσα από τα νερά και τίποτα παραπάνω.

Μέσα από αυτή την κίνηση ο ΠΕΑΣ Κατούνας ήθελε να στείλει ένα μήνυμα ότι νιώθουν παραμελημένοι.

Ο Γιάννης Διγενής απάντησε και στο σχόλιο του Σπύρου Πολίτη στην σελίδα του facebook του Lefkadatoday σχετικά με τον χώρο άθλησης που παραχωρήθηκε στον ΠΕΑΣ Κατούνας, λέγοντας ότι όταν η πολιτική περνά μέσα από το Facebook γίνεται κάτι άλλο, λέγοντας ότι οι αερολογίες και οι κατινιές δεν τον αφορούν.

Επίσης ανέφερε  ότι το κομμάτι αυτό   έχει αγοραστεί από την Κοινότητα Κατούνας με συμβόλαιο και χρήματα της Κοινότητας όταν κάποτε υπήρχαν κοινότητες, με τους ίδιους να ανακαλύπτουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο στον οποίο εναποθέτουν τα σκουπίδια και σκέφτηκαν να φτιάξουν πάνω από ένα κομμάτι ένα αθλητικό χώρο.

«Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο Κώστας Δρακονταειδής δεν είναι ο Δήμος Λευκάδος. Ο Δήμος Λευκάδας είναι ένας θεσμός που υπήρχε και θα υπάρχει και μετά τον Κώστα Δρακονταειδή,» με τον ίδιο να λέει ότι ο Σπύρος Πολίτης δεν τους έδωσε ένα δικό τους χωραφάκι, αλλά ένα μέρος που όλοι προσπάθησαν να κάνουν ένα αθλητικό χώρο.

Όπως ανέφερε το σύστημα διοίκησης του Δήμου είναι εγωκεντρικό, καθώς στα χωριά υπάρχει μόνο συντήρηση και ότι περισσέψει, με τον ΠΕΑΣ Κατούνας να έχει την διάθεση από την αρχή να βοηθήσει εθελοντικά, προσπάθησαν να κάνουν κάποια πράγματα μόνοι τους, δημιούργησαν μια αίθουσα πληροφορικής, στο Δημοτικό Σχολείο Λυγιάς, που ήταν ανενεργή με κόστος 20.000 ευρώ με τους ίδιους να την δημιουργούν με μόλις 1.500 ευρώ, χωρίς να έχουν την παραμικρή βοήθεια από το πουθενά.

Επίσης ανέφερε ότι ένα κατάστημα στην Λυγιά πληρώνει 1000-1200 δημοτικά τέλη, έως 1000 ενοικίαση χώρου, πληρώνει ολομερής ένα βυτίο το οποίο έρχεται καθημερινά να αδειάζει βόθρους, καθώς και Επιμελητήριο.

«Εμείς δεν ζητάμε να μας φτιάξουν προτομές», ανέφερε «θέλουμε τα απλά καθημερινά, ένα σχέδιο, ένα πρόγραμμα καθαριότητας, ένα κάδο να μην είναι τρύπιος και απαιτούμε ένα φιλικό χώρο.»

Ο ίδιος είπε  ότι οι αντιδράσεις ήταν πολλές στην πρωτοβουλία αυτή, λέγοντας ότι αν ήταν από την μεριά της πολιτικής ή της κριτικής κανείς δεν θα έλεγε τίποτα, ωστόσο όταν είναι προϊόν υπόγειων καναλιών και διαδρομών ε τότε πια είναι ανάξιο σχολιασμού.

«Ως σύλλογος κάποια στιγμή ανοίξαμε το στόμα μας και είπαμε κάτι. Ας ακούσουν τι είπαμε, ακόμα και αν είναι λάθος  οδήγησε μας να καταλάβουμε ποιο είναι αυτό.

Όχι επειδή λέμε κάποια πράγματα θα πρέπει να υπονοούν ότι είμαστε καθοδηγούμενοι. Η Λυγιά πάντα ήταν ένα περίχωρο της Λευκάδας. Οι παλιότεροι ερχόταν στην Λυγιά τις γιορτές, τα καλοκαίρια, τα πρώτα Φεστιβάλ της Λευκάδας έγιναν στην Λυγιά, η οποία είχε ένα από τα μεγαλύτερα αλιευτικά καταφύγια στην Ελλάδα.»

«Δεν μπορούμε να έχουμε ένα φωτισμό στο Λιμάνι μας; Να μπορούν να κυκλοφορήσουν τα παιδιά μας στις εννέα το βράδυ;»

Ο ίδιος ωστόσο είπε ότι ο Δήμος δεν τα κάνει όλα λάθος, κάνει και πολύ ωραία πράγματα ωστόσο μέσα σε αυτά πρέπει να κοιτάξει και λίγο τον χώρο γύρο του.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου

Ο Οργουελ δεν μας αρέσει !

Ο Αριστοφάνης παρεξηγείτε !

ΓΙ’ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

Από την άλλη πλευρά η σταθερή άνοδος στην ποιότητα και την ποσότητα των προσπαθειών μας ,βοηθάει να προετοιμάσουμε και να αφομοιώσουμε τις βάσεις , μιας προοδευτικής μετεξέλιξης

Και ταυτόχρονα η ανάπτυξη της ποικιλόμορφης δραστηριότητάς μας , δίνουν σε μεγάλο βαθμό την ευχέρεια να εκτιμήσουμε τις διάφορες μορφές
ενίσχυσης της επιρροής μας

Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει , ότι η έκταση και η μέθοδος διαμόρφωσης των στελεχών παίζουν σημαντικό ρόλο για να καθορίσουμε τις νέες τάσεις και κατευθύνσεις απέναντι στην πρόκληση των καιρών

Κατά τον τρόπο αυτό η παρούσα δομή του συστήματος αυτού εγγυάται την ευρύτερη δυνατή απήχηση ,ώστε να επεξεργαστούμε τις νέες συνιστώσες και συντεταγμένες

Η πολύμορφη και πλούσια εμπειρία αλλά και ένα νέο μοντέλο πολύπλευρης δράσης, βοηθάει αποφασιστικά στην προσπάθεια να στερεώσουμε ένα καινούργιο μοντέλο ανάπτυξης

Η καθημερινή πρακτική έχει αποδείξει ότι το δυνάμωμα και η επέκταση των δομών συμβάλλει με τρόπο αποφασιστικό στο να σηματοδοτήσει ένα δυναμικό σύστημα αντιμετώπισης των νέων μεγάλων απαιτήσεων του καιρού μας

Η επιμέλεια της οργάνωσης  η αδιάκοπη προσήλωσή μας στην πρακτική της τεκμηρίωσης και ενημέρωσης μας υποχρεώνει να προσδιορίσουμε και να καθορίσουμε ένα γενικότερο σύστημα πλατιάς συμμετοχής

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Π.Ε.Α.Σ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

About Ομάδα Σύνταξης 28528 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.