Για την αποπεράτωση έργου ασφαλτόστρωσης οδών σε Λευκάδα, Απόλπαινα, Αγία Μαρίνα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Λευκάδας ένα ακόμη από τα έργα που, ως (προηγούμενη) Δημοτική Αρχή, είχαμε εντάξει στο σχεδιασμό μας και δημοπρατήσει για την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος στους οικισμούς των νησιών του Δήμου μας.

Το έργο αφορούσε στη βελτίωση του οδοστρώματος 5 δρόμων της πόλης και της Απόλπαινας. Συγκεκριμένα, προέβλεπε αντικατάσταση της ασφάλτου στις οδούς Στράτου Τσέγιου, Μπουμπουλίνας (πίσω από την Άλφα Τράπεζα) και τέρμα Κέννεντυστην πόλη, ασφαλτόστρωση δρόμου στην περιοχή Αγίας Μαρίνας (δίπλα από «Μούσες») καθώς και του δρόμου πάνω από τη δεξαμενή της Απόλπαινας που οδηγεί στη θέση «Λάκκοι».

Η μελέτη εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ψηφίστηκε απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούλιο του 2018. Το έργο δημοπρατήθηκε τον Σεπτέμβριο 2018 και ο ανάδοχος που προέκυψε συνυπέγραψε στις 6 Μαρτίου 2019, με τον τότε Δήμαρχο Κων/νο Δρακονταειδή, τη Σύμβαση Εκτέλεσης. Η χρηματοδότηση του έργου προήλθε από την οικονομική ενίσχυση (ΣΑΤΑ) που παίρνει ο Δήμος από την κεντρική διοίκηση για κάλυψη λειτουργικών αναγκών και εκτέλεση έργων.

Η εργολαβία αυτή εντάσσεται σε ένα συγκεκριμένο και ευρύ πλαίσιο έργων που είχαμε έγκαιρα σχεδιάσει και τα οποία αφού μελετήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου καιεξασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή τους, εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πολλά από αυτά τα έργα έχουν ήδη εκτελεσθεί, αρκετά είναι σε εξέλιξη (σε φάση κατασκευής ή δημοπράτησης) και άλλα βρίσκονται στο στάδιο έγκρισης των μελετών.

Λευκάδα, 29/10/2019

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25550 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.