Γεράσιμος Λιβιτσάνος στον Prisma 91,6: Όταν το κλίμα στο ΤΑΟΛ είναι νοσηρό κανείς δεν μπορεί να επενδύσει στα σοβαρά. Αιχμές για Ionion Star!


Τα πενιχρά αποτελέσματα που έχουν υπάρξει στη Λευκάδα όσον αφορά αγροτικά ζητήματα, υπογράμμισε με παρέμβασή του στον Prisma  91,6 ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΟΛ Γεράσιμος Λιβιτσάνος,  οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΤΑΟΛ που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες.

Όσον αφορά τον αγροτικό τομέα, ανέφερε ότι  δεν περιμέναμε να κάνουμε θαύματα στην Λευκάδα,  καθώς ο αγροτικός κλήρος  στην περιοχή μας και γενικότερα στα νησιά της Ελλάδας είναι πολύ μικρός.

Σε αυτά τα πλαίσια η ένωση αγροτικών Συνεταιρισμών Λευκάδας και ο αγροτικός συνεταιρισμός Λευκάδας που έγινε από το 2014 και μετά, δυστυχώς προσπάθησε να στραφεί στην αγροτική παραγωγή, αλλά διαχειρίστηκαν προβλήματα του  τριτογενή τομέα που έχουν να κάνουν με το ξενοδοχείο, με την ενοικίαση του κάστρου, με την πώληση ακινήτων και δεν κατάφερε στη δική του θητεία που σταμάτησε τον Αύγουστο που μας πέρασε να ασχοληθούν με τον Αγροτικό Τομέα.
Η Γενική Συνέλευση του περασμένου Σαββάτου ξεκίνησε με 20 άτομα, από 69 αντιπροσώπους και έφτασαν τα 26 και βλέποντας την απαξίωση από το σώμα των αντιπροσώπων στην  δεύτερη γενική συνέλευση , καθώς ούτε το προηγούμενο Σάββατο ξεπέρασε τους 30 σκεφτείτε πόσο σοβαρά βλέπει ο κόσμος να ασχολείται ο αγροτικός συνεταιρισμός Λευκάδας σήμερα με  τα θέματα των αγροτών.

Στην Γενική Συνέλευση κουβέντιασαν  επί μακρόν, άσχετα αν πάρθηκαν αποφάσεις καθώς ζητήθηκε έλεγχος από το υπουργείο για τα τελευταία 15 χρόνια και έφτασαν σε ένα σημείο να κουβεντιάζουν το Μάρτιο του 2016 για τον ισολογισμό που είχε προγραμματιστεί για το Σεπτέμβρη του 2015, αργά μεν άλλα για τα γνωστά γεγονότα της εφορίας ήταν το Σεπτέμβρη και αυτά είχα να κάνουν με τα πεπραγμένα της διοίκησης του 2014.

Για να μπορέσει ωστόσο η διοίκηση που είχε την τιμή να προεδρεύει να ασχοληθεί με το κρασί, τα αμπέλια, και το λάδι το Λευκαδιτών, φτάσαμε σε ένα σημείο να μας απασχολεί μόνο πως θα διαχειριστούμε την περιουσία του ΤΑΟΛ. Εγώ δεν λέω ότι δεν πρέπει να διαχειριστούμε την περιουσία του ΤΑΟΛ, υπογράμμισε,  αλλά δυστυχώς βλέπω ότι και  η συνέλευση που έγινε δεν έβαλε τις βάσεις, για να ασχοληθούμε με τα σημαντικά γεωργικά ζητήματα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Λιβιτσάνοςτο συνδικαλιστικό  κίνημα στην Ελλάδα έχει πρόβλημα, η ΠΑΣΕΓΕΣ  έχει πρακτικά διαλυθεί,  με τον ίδιο να αναφέρει ότι υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από αναπληρωματικό μέλος.

Ο κ. Λιβιτσάνος υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί το αγροτικό κίνημα,  το οποίο θα πρέπει να μπορέσει να αυξήσει το εισόδημα στον πρωτογενή τομέα,  διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει τίποτα με την απαξίωση των συνεταιρισμών και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ίδιος  ανέφερε μάλιστα  ότι ως  συνεταιρισμός δεν κατάφεραν να επενδύσουν στο οινοποιείο του κάστρου, καθώς ήθελε πάρα πολλά κονδύλια και ήθελαν το οινοποιείο να μεταφερθεί Σφακιώτες, πλην όμως το 2014 υπήρχαν τρία ζητήματα να τη αντιμετωπιστούν,  όπως το ξενοδοχείο Ionion Star,  που δεν πληρωνόντουσαν τα ενοίκια, που μπήκε μέσα ιδιοκτησία από το Σεπτέμβρη Οκτώβρη του 2015, αλλά θα πληρώσει από την 1η Μαΐου  του 2016, μίσθωμα 4.000 ευρώ  κάθε μήνα,  καθώς μπήκε μέσα με 20% λιγότερο ενοίκιο.

Επίσης το κάστρο δεν νοικιάστηκε σε εταιρεία την οποία αποκάλεσαν ανύπαρκτη, που οι Εβραίοι έδιναν 119.000 €, καθώς ο ίδιος είναι με τους Έλληνες και επίσης υπερασπίζεται και τους Παλαιστινίους, αλλά όταν έρχεται μία εταιρεία και σου δίνει 119.000 € δεν μπορείς να το δώσεις στην ελληνική εταιρεία μετά 70.000 €.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η απόφαση εκείνη αμφισβητήθηκε έντονα καθώς υπήρξε παραπληροφόρηση Γενική Συνέλευση. Από τη στιγμή που μέσα από το ίδιο το συνεταιριστικό κίνημα  , το κλίμα είναι νοσηρό δεν πρόκειται να έρθει ένας υγιής επενδυτής να επενδύσει σε κάποιους που δεν βρίσκει άκρη, θα έρθει κάποιος ευκαιριακός  που θα το θα το πάρει πιρ παρά, λέγοντας ότι δεν είναι σωστό να κουβεντιάζουν κάθε φορά σαν ΔΣ για τα ακίνητα, καθώς πρέπει να φτιαχτεί ένα ελαιουργείο που υπάρχει σε άσχημη κατάσταση στους  Σφακιώτες, και να μπορέσουν  να βοηθήσουν τον παραγωγικό τομέα του πρωτογενή τομέα της Λευκάδας.

Ο κόσμος για πολλά χρόνια έχει απαξιώσει το συνεταιριστικό  κίνημα και συνεχίζει να του γυρίζει την πλάτη, όταν από 69 αντιπροσώπους βρέθηκαν 20 το Σάββατο στη Γενική Συνέλευση.

About Ομάδα Σύνταξης 28457 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.